Смекни!
smekni.com

Створення комп’ютерного клубу "ВІРУС" на період 2011-2016 рр. (стр. 3 из 4)

8 FIFA 2003 Action ріст
9 Red Alert 2 Интеллект. спад
10 Cossacks – European wars Интеллект. спад

З даної таблиці видно, що найбільшим попитом користуються ігри активного жанру, ЖЦТ яких дуже різноманітний, у той час як більшість інтелектуальних ігор знаходяться в періоді спаду, тобто застаріли.

У ході дослідження також було з'ясовано, що основна маса школярів відвідує клуб в період між 14 і 19 годинами, а люди старше 16 років вважають за краще приходити або рано вранці, або після 19 годин.

У 84% опитаних батьки не схвалюють їх захоплення комп'ютерними іграми і турбуються за їхнє здоров'я, але в той же час 86% клієнтів, як це не парадоксально, гроші на комп'ютерні ігри отримують від батьків.

Висновки і пропозиції

Таким чином до основної проблеми клубу, як з'ясувалося з анкетування, належить проблема нестачі комп'ютерів в період з 14 до 19 годин і їх відносний простий в решту часу.

Вирішити цю проблему, на наш погляд, можна, створивши гнучку систему оплати. Тобто, в період з 10 до 14 та з 19 до 00 годин можна знизити ціну ігрового часу, щоб залучити додаткових клієнтів. Або дозволити попереднє бронювання комп'ютерів на цю частину дня. Однак для нового клубу ці заходи будуть передчасними, тому що точно визначити завантаженість комп'ютерів до початку роботи клубу неможливо.

Оскільки 86% клієнтів у фінансовому плані залежні від своїх батьків, клубу необхідно налагодити хороші стосунки саме з ними. Найпростіше, що можна зробити - це надати батькам телефонний номер клубу, куди вони в будь-який час могли б звернутися, щоб поцікавитися справами своєї дитини.

Іншими словами, оскільки розглянутий нами клуб відносно невеликий, і переважна більшість відвідувачів приходять сюди тільки через близькість свого будинку, місця навчання чи роботи, то даного клубу, так само як і клубу «ВІРУС», немає необхідності створювати собі імідж «ділової контори» . Навпаки самим необхідним було б мати такий образ, який має улюблене всіма, чисте і охайне місцеве кафе, тобто місце, де зустрічаються друзі і добре проводять свій час.

6 План виробничої діяльності

Для створення клубу потрібно опалювальне приміщення площею не менше 30 кв. метрів, а також комп'ютери, меблі, кондиціонер. Постачальником комп'ютерного обладнання виступить сервіс-центр «Комп’ютерний Всесвіт», розташований по проспекту Шевченка 7.

Вартість і характеристика комп'ютерної техніки наведена в таблиці 4.

Таблиця 4

Характеристика і вартість комп'ютерної техніки

Найменування Характеристика Кількість, шт. Вартість грн Загальна вартість тг.
1 Процесор Pentium 4 2000/400Mhz/256K 478-PGA 20
2 Пам'ять DIMM 512 Mb DDR SDRAM <PC-2100> 20
3 Вінчестер 60 Gb 20
4 Відео 64 Mb Ge-F-2 mx-400 20
5 СD-ROM 52 x 17
6 CD-RW 52x/24x/52x LG GCE-8520B 3
7 SB Creative Live 5.1 20
8 Монітор 15’’ LG 500E 20
9 Клавіатура AT 20

Таблица 4.

Характеристика і вартість комп’ютерної техніки (продовження )

10 Миш EasyMouse Genius NetScroll+ PS/2 20
11 Коврик під мишку Пластиковий 20
12 Мережеве обладнання E-net HUB 10Base 16-port Genius 2
13 Мережеваплата Complex RL RF-100TX PCI 100mBs 20
14 Кабель RG-45 20
15 Модем Acorp 56 K 10
16 Мережевий фільтр Tripp Lite (5 роз., 3 м.) 10
Всього:

Приміщення буде орендовано у пана Арінова А.К. За погодженням сторін на договірній основі вартість оренди за кожен місяць буде дорівнює 3,5 тис грн. Дане приміщення зараз пустує. Раніше в ньому розташовувався магазин. Саме приміщення знаходиться у відмінному стані і не потребує ремонту.

Спеціальні меблі для клубу планується придбати в торговому домі «Омега +» на нульовому поверсі. Витрати на її купівлю відображені в таблиці 5.

Таблиця 5

Витрати на купівлю меблів

Найменування Кількість, шт. Вартість грн.. Загальна вартість грн
1 Спеціальні столи 25 500 12,500
2 Стільці-крісла 25 150 3,750
3 Вішалка 10 30 300

Всього:

16,550

Крім цього на вимогу міської санітарно-епідеміологічної станції кожен комп'ютерний клуб повинен мати хорошу вентиляцію, у зв'язку з чим буде придбаний кондиціонер. Всі інші необхідні витрати на облаштування клубу «ВІРУС» показані в таблиці 6.

Таблица 6

Додаткові витратина облаштуванняклубу«ВІРУС»

Найменування Кількість шт. Вартість (грн.) Загальнавартість
1 Кондиціонер «LG E-056» 1 1,000 1,000
2 Вогнегасник 1 300 300
3 Настінний годинник 1 100 100
4 Туалетні аксесуари 1 100 100
5 Освітлювальні лампи 3 150 450
6 Телефон «Samsung» 1 250 250
7 Компютерні диски 22 2,50 55
8 Канцтовари - 100 100
Всього: 2355

Заплановані витрати часу на реалізацію наступних стадій проекту:

1. Реєстрація ТОВ - 2 тижні

2. Найм працівників - 1 тиждень

3. Закупівля та збирання меблів - 2 дні

4. Закупівля та встановлення обладнання - 3 дні

Після закупівлі меблів і устаткування планується їх розташування в приміщенні клубу (див. рис.1).



Рис.1 Схема розміщення комп’ютерів та меблів

7 Організаційний план


Планування персоналу у комп’ютерному клубі «ВІРУС» полягає в кількісному, якісному, часовому й просторовому визначенні потреби в персоналі, необхідному для досягнення цілей.

Основною метою планування персоналу є реалізація частини загального плану розвитку організації щодо забезпеченості їх працівниками у необхідній кількості, потрібної кваліфікації та продуктивності, з оптимальними витратами на найм та утримання. При плануванні потреб в кадрах до уваги приймається дія багатьох чинників: темпів економічного зростання, рівня інфляції та безробіття, структурних зрушень, платоспроможного попиту населення. Планування потреби даного комп’ютерного клубу в кадрах включає: планування кількісних та якісних характеристик майбутнього кадрового складу, визначення загальної та локальної чисельності по категоріях персоналу та встановлення остаточної кількості працівників організації на певний період часу.

Набір персоналу буде проводитися із зовнішніх джерел, за допомогою таких засобів як: публікація оголошень у газетах та професійних журналах, звернення до агентств працевлаштування, усна реклама.

Найм всього персоналу буде проводитися на конкурсній основі і з обов'язковим особистим співбесідою. Перевага буде надаватися особам вже мають досвід роботи або мають найвищу кваліфікацію у своїй області.

На етапі відбору персоналу проводиться відбір найкращих кандидатів з поміж усіх можливих. Найбільш поширеними методами збору інформації для прийняття рішення про призначення конкретного кандидата на вакантну посаду є співбесіди та тестування.

Розвиток персоналу – це системно організований процес безперервного професійного навчання працівників для підготовки їх до виконання нових функцій, професійно – кваліфікованого просування, формування резерву керівників та вдосконалення соціальної структури персоналу. Розвиток персоналу у комп’ютерному клубі «ВІРУС» забезпечується заходами з адаптації персоналу, оцінювання кадрів з метою здійснення атестації персоналу, планування професійної кар’єри працівників, стимулювання розвитку персоналу тощо.

Управління розвитком персоналу сприяє ефективному використанню трудового потенціалу особистості, підвищенню її соціальної та професійної мобільності.

Складовими системи розвитку персоналу є:

Як вже згадувалося вище для успішної роботи клубу необхідні: директор, бухгалтер, 3 оператори комп'ютерного залу, 2 охоронці, прибиральниця. Організаційну структуру ТзОВ «ВІРУС» можна представити наступним чином:


Рис.1. Організаційна структура ТОВ «ВІРУС»

Директором клубу за рішенням загальних зборів засновників буде

Боднар Ольга Ігорівна, 1987 року народження, освіта вища (в 2011 році закінчила Львівський університет імені Івана Франка, спеціальність «Економіст з менеджменту»). Загальний стаж за професією – 6 років, з них 1 рік замісник директора в комп’ютерному клубі «Хакер»

У її основні обов'язки входить:

1.Організація роботи клубу таким чином, щоб отримувати максимальний прибуток при мінімальних витратах часу і капіталу;

2.Планування і координування роботи підлеглих;

3. Своєчасне та повне надання звітності про діяльність фірми її засновникам.

Операторський відділ буде складатися з 3 операторів комп'ютерного залу, що працюють позмінно (1 день роботи і 2 дні відпочинку).

Оператор – Бринь Андрій Богданович, 1989 року народження, освіта середня спеціальна (в 2008 році закінчив Червоноградський державний технікум, гірничих технологій та економіки, спеціальність «Програмне забезпечення»). Загальний стаж роботи за професією- 3 роки.