Смекни!
smekni.com

Діяльність відділу маркетингу на машинобудівному заводі (стр. 7 из 7)

– варто точно визначити час упаковки, відгрузки, доставки обладнання.

Суттєвим фактором, що впливає на надійність поставки є наявність передбачених договором зобов'язань, в силу яких виробник несе відповідальність в випадках порушення строків поставки.


Висновки

В процесі проходження практики була зібрана інформація про всі аспекти діяльності ЗАТ «НКМЗ». На основі зібраної інформації було розглянуто основні напрями діяльності заводу. Також була проаналізована маркетингова діяльність підприємства, і можна зробити висновки, що відділ маркетингу ефективно організовує збут та розподілення, робить збір інформації, розробляє рекламу, займається розробкою асортиментної політики. Протягом останніх років асортимент майже не змінювався, на заводі значно поширилася доля експорту, постійно відбуваються заходи, що сприяють просуванню товару на міжнародні ринки. Також було проаналізовано фінансовий стан підприємства за 2005,2006,2007 роки.

На підприємстві спостерігається тенденція зменшення використання власних засобів як джерел фінансування підприємства, підприємство стало більш залежне від зовнішніх кредиторів. Також спостерігається порушення структури капіталу.

Розрахувавши коефіцієнт Бівера і отримавши результати, можна зробити висновок, що підприємству не загрожує банкрутство.

В індивідуальному завданні були розроблені рекомендації щодо вдосконалення товароруху. Так як 50% обладнання йде на експорт і при цьому використовується інструмент посередництва варто чітко досліджувати та аналізувати всі аспекти стосовно посередників. Також варто при підписанні контракту точно визначати всі умови доставки. Також розроблені пропозиції щодо створення в структурі відділу маркетингу довідкову службу маркетингу, яка забезпечить більше ефективне здійснення відділом маркетингу головних функції, а також буде сприяти врахуванню вимог споживачів при розробці нового виду обладнання, вдосконаленню організації сервісного обслуговування та формуванню позитивного іміджу підприємства.


Література

1. Бородина Е.И. Финансы предприятий: Учеб. пособие. – М.: Банки и биржи, ЮНИТИ, 1995.-421 с.

2. Герчикова И.Н. Международное коммерческое дело: Учебник для ВУЗов. Москва: Юнити. 1996 г.-603 с.

3. Голубков Е.П. Маркетинговые исследования: теория, методология и практика. – М.: Издательство «Финпресс», 1998. -211 с.

4. Дихтль Е. Практический маркетинг: Учеб. пособие / Пер. с нем. М.: Высш. шк. 1995.-267 с.

5. Завьялов П.С. Формула успеха: маркетинг: (Сто вопросов – сто ответов о том, как эффективно действовать на внешнем рынке) / П.С. Завьялов, В.Е. Демидов. – М., 1991. – 415 с.

6. Кононенко О, Маханько О. Аналіз фінансової звітності. – 4-те вид, перероб.і доп..-Х: Фактор, 2006.-200 с.

7. Котлер Основы маркетинга. – Издательский дом «Вильямс», 2002. – 656 с.

8. Панков В.А. Функционально-стоимостный анализ – ключ к эффективности.-К.:Наук.світ, 2003.-138 с.

9. Парсяк В.Н., Рогов Г.К. Маркетинговые исследования. – Киев: Наукова думка, 2000. – 174 с.

10. Примак Т.О. Маркетинг. – К., 2001.–110 с.

11. Плоткін Я.Д., Янушкевич О.К. Організація і планування виробництва на машинобудівному підприємстві.-Львів: Світ, 1999.-470 с.

12. Пунин Е.И. Маркетинг, менеджмент и ценообразование на предприятиях в условиях рыночной экономики.-М.: Международные отношения, 1999.-364 с.