Смекни!
smekni.com

Конкурентна стратегія МНК "Deere & Company" (стр. 6 из 8)

Останнім часом John Deere інтенсивно розвиває системи та обладнання для ведення «точного землеробства» (precision agriculture technology): системи автоматичного, в тому числі паралельного, водіння, електронної документації оброблюваних угідь, управління знаряддями за допомогою системи ISO BUS і ін Відзначимо, що при продажах, в тому числі в Росії, великим попитом користується трактор моделі 8330, оснащений цими системами.

Перспективи

З очікуваними прогнозами та очікуваннями, пов'язані певні фактори, які можуть бути змінені, а також з значними ризиками і невизначеностями, які могли б змусити фактичні результати суттєво відрізнятися. Деякі з цих ризиків та невизначеностей, можуть вплинути на окремі напрями бізнесу, у той час як інші можуть вплинути на компанію в цілому.

Ці чинники включають економічні умови у всьому світі, попит на сільськогосподарську продукцію, світові запаси зерна, погодні умови (в тому числі її вплив на своєчасний посів і збір урожаю), стан грунту, врожайності, ціни на сировинні товари і тваринництво, рослинництво та наявність транспорту для сільськогосподарських культур, вартість нерухомості, наявних площ для сільського господарства, власності на землю, політики різних урядів, міжнародна реакція на різні програми, глобальних торговельних угод. Загальні економічні умови можуть вплинути на попит на обладнання компанії, стабільність на світових ринках, в яких працює Компанія; ефекти, або у відповідь на тероризм, війни та інші міжнародні конфлікти і загрози; і розповсюдження великих епідемій.

Інші фактори, які можуть істотно вплинути на результати, що включають в себе виробництво, дизайн і технологічні інновації та труднощі, в тому числі потенціал і обмеження у сфері поставок і ціни, наявність і ціни на стратегічно джерел матеріалів, компонентів і цілого товарів, затримки або збої в ланцюжку поставок компанії через погоду, стихійних лих або фінансові труднощі або втрати ліквідності постачальників (у тому числі спільних постачальників автомобільної промисловості); запуск нових заводів і нової продукції; успіх нових видів продукції та споживче визнання нових продуктів. Інтеграція нових підприємств; здійснення організаційних змін, таких, як об'єднання сільськогосподарських і комерційних і споживчих сегментів обладнання; зміни в компанії оголошених дивідендів і загальних випусків акцій та викуп.

Перспективи компанії засновані на припущеннях, що стосуються зазначених вище чинників, які іноді основі оцінок і даних, готуються державними установами. Такі оцінки і дані часто переглядаються.

Перспективи компанії "Deere & Company" в цілому

Очікується, що чистий прибуток "Deere & Company" складе близько 900 млн. дол США на 2010 рік. Головним чином через зниження ставки дисконтування, компанія очікує, що витрати після виходу на допомогу складе близько $ 400 млн більше, ніж у 2009 році. Здатність компанії John Deere, залишені на плаву в таких важких умовах є результатом прекрасного співробітництва команди співробітників, дилерів і постачальників по всьому світу.

Тракторів.

Прогнозується зниження ,приблизно, на 4 відсотки за 2010 рік, світових продажів відділу сільськогосподарського устаткування.

Продаж тракторів у Сполучених Штатах і Канаді, згідно з прогнозами, буде знижуватися приблизно на 10 відсотків за рік. Згідно з прогнозами - ціни на сировину і матеріали залишаться на колишніх рівнях. А фермери будуть обережними у своїх рішення про покупку в результаті нестабільних загальних економічних умов.

Продажі машин у Західній Європі, за прогнозами, будуть знижуватися від 10 до 15 відсотків за рік, головним чином з-за слабкого стану тваринництва, молочної та зернової галузей.

Обсяг продажів в Центральній Європі, як очікується, залишаться під тиском у результаті слабких загальних економічних умов, у тому числі низького рівня доступного кредиту.

У Південній Америці продаж, за прогнозами, збільшиться на 10 - 15 відсотків за рік. Серед інших позитивних чинників, деякі частини Південної Америки отримають вигоду від повернення до більш нормальним погодних умов після сильної посухи в минулому році.

На бразильському ринку очікується отримання підтримки від гарних прибутків для виробників сої і цукрового очерету і постійна наявність підтримки фінансування урядом. Прогноз передбачає подальше зміцнення бразильської валюти по відношенню до долара США.

Продажі промислового обладнання і компактних тракторів загального призначення в Сполучених Штатах і Канаді буде на колишньому рівні протягом року, в результаті млявих економічних умов у США.

Майбутні цілі:

Поточний загальносвітовий економічний спад не може сплатити величезний макроекономічний потенціал, який гарантує зростання. Незважаючи на те, що останнім часом темпи приросту населення дещо знизилися, щодня чисельність жителів планети збільшується на 200 000 чоловік, а це люди, яких потрібно годувати. Очікується, що до кінця 2050 р. населення Землі збільшиться приблизно на 3 млрд осіб. Не менш важливий і той факт, що зростання середнього класу посилює світовий попит на продукти харчування та енергію, у тому числі біопаливо, наприклад, етанол. У результаті зростання споживання співвідношення світових запасів і споживаних обсягів основних сільськогосподарських продуктів впало майже до своїх історичних мінімумів. Згідно з деякими оцінками, щоб задовольнити попит, обсяг випуску сільськогосподарської продукції до середини сторіччя повинен збільшитися вдвічі. Це, безумовно, вимагатиме значного підвищення продуктивності в цій галузі.

Компанія є провідним світовим виробником обладнання для заготівлі деревини і одним з найбільших виробників широкого спектру будівельного обладнання. "Deere & Company" прагне до відкриття нових ринків для можливості реалізації своєї продукції. Це прагнення до інновацій і рішучість зробити відділ будівельного і лісозаготівельного устаткування "Deere & Company" займає виняткове місце в розвитку компанії.

Внаслідок стабільного підвищення вартості на нафту і газ, зацікавленість у використанні лісів як поновлюване джерело енергії набирає обертів. Зараз розглядається можливість використання відходів та інших побічних продуктів для отримання чистих, поновлюваних джерел енергії. Це створює нові захоплюючі можливості для лісорубів, які зацікавлені в диверсифікації свого бізнесу і поліпшення своєї діяльності. Це однаковою мірою відмінна можливість для "Deere & Company", щоб продемонструвати своє лідерство в області розробки, виробництва, маркетингу, продажів і підтримки біомаси системи збору і скористатися перевагами розширення ринку в Північній Америці, спираючись на "розумні складальні машини".

Відділи будівництва та лісозаготівельних машин спрямовують свої сили на проектування "розумних машин", як спосіб підвищення продуктивності, працездатності і низьких експлуатаційних витрат щодня. Протягом всього процесу розробки продукту, співробітники компанії намагаються внести якийсь цінний внесок в дизайн машин. Для того, щоб переконатися, що компанія пропонує продукти, які відрізняються кращими якостями від конкурентів і виконують всі задані функції, проводяться різні випробування продукції, проводяться дослідження маркетингових відділів, відділів продажів щоб перевірити якісність у виконанні цілей компанії стати кращою в світі.

Віддача є великою частиною культури "Deere & Company". Через фонд "Deere & Company" та інші організації, компанія співпрацює з державними та приватними організаціями з метою забезпечення активного керівництво в процесі росту і розвитку ініціатив. Наприклад, компанія працює з «KickStart», який допомагає фермерам у Кенії, Танзанії і Малі, щоб вийти з бідності. Компанія також закликає співробітників по всьому світу витрачати свій час і таланти у своїх відділах.

Також компанія є основним постачальником запасних частин і комплектуючих і післягарантійного обслуговування. Розташовані по всьому світу, частини розподільних центрів компанії і складів поширюють тисячі частин для "Deere & Company" та інших виробників обладнання.

Безумовним пріоритетом для компанії залишається поширення бренду «John Deere» по всьому світу. У минулому році був відзначений серйозний спад продажів устаткування Deere за межами США і Канади. Тим не менш, на їх частку припало 37 відсотків від загального обсягу продажів устаткування, а за останнє десятиліття цей показник виріс більш, ніж удвічі. У минулому році було оголошено про запуск і продовження ряду важливих проектів, націлених на стимулювання зростання у світовому масштабі. До таких проектів належить будівництво комплексу з виробництва обладнання та складу запасних частин в Росії, введення в експлуатацію якого відбулося в 2010 р. Компанія також створила спільне підприємство в Індії з виробництва екскаваторів-навантажувачів та повнопривідних навантажувачів. Ці інвестиції виявилися можливими завдяки більш раннім вкладенням, які в значній мірі і дозволили збільшити потужності і розширити свою присутність на світових ринках.

Розширення асортименту продукції та освоєння нових напрямів є вкрай важливими для зростання Компанії. Серед продукції, випуск якої був початий в 2009 р., слід відзначити нову лінійку високопотужних просапних тракторів, а також найбільшу з випускаються в даний час Компанією сівалку і найпотужніший силосозбиральні комбайн. "Deere & Company" випустила також нове сімейство інноваційних косарок з нульовим радіусом повороту для комерційних споживачів, а також широкий асортимент обладнання для косіння та догляду за полями для гри в гольф.

У 2009 р. Компанія отримала кілька нагород за високотехнологічні продукти та компоненти, включаючи шість медалей, які були вручені на найбільшій в світі торгової виставці сільськогосподарського обладнання, що проходила в Німеччині. Серед відзначених нововведень - розрахована на майбутнє концепція рульового управління для тракторів, яка сприяє підвищенню ефективності та безпеки. Крім того, Компанія продовжила розробку нових двигунів, які відповідають вимогам клієнтів по потужності, ефективності та зниженого рівня викидів. Такі двигуни будуть встановлюватися на деякі моделі 2011 року.