Смекни!
smekni.com

Бухгалтерский учет (стр. 3 из 12)


Довідки.

1. У рядках 900-930 показується наявність власних і залучених коштів та їх використання на фінансування капітальних і фінансових вкладень, а також на придбання нематеріальних активів.

2. У рядках 945-951 показується відповідно залишки, надходження та витрачання гривень та іноземної валюти, перерахованої у національну грошову одиницю.

Найменування показника

Код рядка

Залишок на початок звітного року

За звітний період

Залишок на кінець звітного періоду

нараховано (створено, одержано)

витрачено (перераховано)

Використано на фінансування капітальних і фінансових вкладень (інвестицій): амортизація основних засобів

900

Сальдо рахунка 86 "Амортизаційний фонд", субрахунок "Знос матеріальних активів" Показуються наростаючим підсумком з початку року нараховані амортизаційні відрахування основних фондів. Аналогічно попередній графі, але показується не нарахування (чи отримання), а використання власних чи залучених коштів на зазначені вкладення. Дорівнює залишку на початок року + нараховано за звітний період – витрачено за звітнмий період
амортизація нематеріальних активів

905

Невикористана на придбання нематеріальних активів частина сальдо рахунка 86 "Амортизаційний фонд", субрахунок "Знос нематеріальних активів" Показується наростаючим підсумком з початку року нарахована амортизація (знос) нематеріальних активів.
прибуток, що спрямовується на розвиток і вдосконалення виробництва та соціальної сфери

910

Сальдо фондів підприємства та нерозподіленого прибутку в частині, що призначена на вказані цілі. Показуються наростаючим підсумком з початку року відрахування до фондів або прибуток, що залишається в розпорядженні підприємства, які спрямовуються джерелом фінансування цих вкладень.
бюджетні та позабюджетні кошти

920

Показуються наростаючим підсумком з початку року одержані з бюджету та позабюджетних фондів асигнування на капітальні вкладення.
інші залучені кошти

930

Залишки невикористаних кредитів та внесків пайової участі на капітальні вкладення Показуються наростаючим підсумком з початку року надходження кредитних ресурсів та внесків пайової участі у будівництві.
Всього рядки 900-930

940

Рух грошових коштів: гривень – всього

945

Залишок грошових коштів у гривнах на початок звітного періоду Надходження грошових коштів в гривнах від реалізації продукції, товарів, робіт, послуг, іншої реалізації та від позареалізацій­них операцій, авансів, кредитів, інших позикових і безплатно одержаних коштів. Грошові кошти, фактично видані з каси, перераховані з розрахункового та інших рахунків у банку на придбання сировини, товарів, енергоресур­сів, оплату послуг виробничого і невиробничого характеру, капітальні та фінансові вкладен­ня, оплату праці і винагороди, платежі у бюджет, державні цільові та позабюджетні фонди, витрати на відрядження та на господарські потреби, погашен­ня кредитів банку та інших позик, перерахування авансів, сплату відсотків, дивідендів, штрафів. Залишок грошових коштів у гривнах на кінець звітного періоду = залишок на початок звітного періоду + нараховано (отримано) за звітній період – використано за звітній період
з них у зв'язку з виробництвом і продажем продукції

946

Залишок грошових коштів у гривнах на початок звітного періоду Надходження грошових коштів від реалізації продукції, товарів, робіт, послуг, а також виручка від реалізації основних засобів та іншого майна, продукції і послуг допоміжних виробництв та від продажу іноземної валюти. Витрати грошових коштів на придбання сировини, товарів, енергоресурсів, оплату послуг виробничого характеру і заробітної плати, капітальні вкладення, службові відрядження та продаж іноземної валюти. Залишок грошових коштів у гривнах на кінець звітного періоду = залишок на початок звітного періоду + нараховано (отримано) за звітній період – використано за звітній період
іноземної валюти – всього[1]

950

Залишок грошових коштів в іноземній валюті на початок звітного періоду Надходження грошових коштів в іноземній валюті від реалізації продукції, товарів, робіт, послуг, іншої реалізації та від позареалізаційних операцій, авансів, кредитів, інших позикових і безплатно одержаних коштів. Грошові кошти, фактично видані з каси, перераховані з валютного рахунку у банку на придбання сировини, товарів, енергоресур­сів, оплату послуг виробничого і невиробничого характеру, капітальні та фінансові вкладен­ня, оплату праці і винагороди, платежі у бюджет, державні цільові та позабюджетні фонди, витрати на відрядження та на господарські потреби, погашен­ня кредитів банку та інших позик, перерахування авансів, сплату відсотків, дивідендів, штрафів. Залишок грошових коштів в іноземній валюті на кінець звітного періоду = залишок на початок звітного періоду + нараховано (отримано) за звітній період – використано за звітній період
з них у зв'язку з виробництвом і продажем продукції

951

Залишок грошових коштів в іноземній валюті на початок звітного періоду Надходження грошових коштів від реалізації продукції, товарів, робіт, послуг, а також виручка від реалізації основних засобів та іншого майна, продукції і послуг допоміжних виробництв за іноземну валюту. Витрати грошових коштів на придбання сировини, товарів, енергоресурсів, оплату послуг виробничого характеру і заробітної плати, капітальні вкладення, службові відряджен­ня в іноземній валюті. Залишок грошових коштів в іноземній валюті на кінець звітного періоду = залишок на початок звітного періоду + нараховано (отримано) за звітній період – використано за звітній період
Фінансова допомога на зворотній основі, строк повернення якої відстрочено

980

Показується сума відстроченої фінансової допомоги на зворотній основі.

Бюджетна позичка на закупівлю сільгосппродукції, строк повернення якої минув

990

Тут заготівельні організації і переробні підприємства показують суми прострочених бюджетної позички на закупівлю сільгосппродукції та авансів за рахунок цієї позички.

Аванси та рахунок бюджетної позички, строк повернення яких минув.

995

У даному рядку сільськогосподарські товаровиробники показують суми прострочених бюджетної позички на закупівлю сільгосппродукції та авансів за рахунок цієї позички.

Теория бухгалтерского учета (экзамен).