Смекни!
smekni.com

Виготовлення лікарських препаратів на основі амілолітичних ферментів (стр. 7 из 14)

Novo Nordisk "виробляє і продає фармацевтичні продукти та послуги, що забезпечують значну різницю для пацієнтів, медичних працівників та суспільства. У штаб-квартирою в Данії," Ново Нордіск "працює понад 29000 співробітників у 81 країнах і продає свої продукти в 179 країнах.

Акції Novo Nordisk котируються на фондових біржах у Копенгагені і Лондоні. Її АДР котируються на Нью-йоркській фондовій біржі під символом "НВО".

Адреса:

Corporate Headquarters

Novo Nordisk A / S

Novo Allé

2880 Bagsværd

DENMARK

Tel: +45 4444 8888

Fax: +45 4449 0555

«Genom Biotech», Індія:

Genom починали з малого, але домігся більш ніж 100% зростання щороку & стала одним з провідних гравців серед індійських фармацевтичних експортних компаній в СНД, з річним оборотом у 14 мільйонів доларів США. Компанія має широкий спектр продуктів, таких як ін'єкції, таблетки, капсули, рідини та мазі, які обслуговують різні захворювання, такі як серцево-судинні, неврологічні і шлунково-кишкові, що охоплюють всі основні терапевтичні сегменти

Препарат Ензімтал: серед розмаїття ферментних препаратів, що пропонуються цією компанією, можна виділити ензимної препарат Ензімтал, який не містить тварин ферментів. Ферментні препарати з аналогічною комбінацією діючих речовин на ринку України відсутні, оскільки поряд з травними ферментами до складу Ензімтала входять активні речовини, що сприяють усуненню метеоризму і абдомінального дискомфорту. Переваги ферментного препарату Ензімтал:

- Основу препарату складають ферменти нетваринного походження;

-Завдяки комбінації двох ферментів (грибкової амілази і папаїну) досягається більш повний вплив на процеси травлення;

-Ферменти не роблять пептичної впливу на тканини слизової оболонки шлунково-кишкового тракту, тому препарат можуть приймати пацієнти з ерозивно-виразкові ураження або запальними захворюваннями шлунково-кишкового тракту;

- Препарат можна застосовувати в педіатричній практиці;

- Нормалізує процеси всмоктування вітамінів і мікроелементів;

- містить ефективний засіб для усунення метеоризму - симетикон.

Склад:

Амілаза грибкова (1:1200) 50 мг

Папаїн 30 мг

Вугілля активоване 75 мг

Симетикон 50 мг

Нікотинаміду 25 мг

Дія і фармакологічні властивості компонентів Ензімтала:

Амілаза – амілолітичний фермент, який отримують із грибів Aspergillus oryzae і непатогенних бактеріальних культур Bacillus subtilis. Сприяє засвоєнню їжі, багатої вуглеводами, проявляє специфічну активність у процесі перетворення крохмалю в декстрозу, мальтозу. Папаїн - очищена протеолітична субстанція, що отримується з молочного соку динного дерева (папайї) - Carica papaya. Має широкий спектр протеолітичної активності, в тому числі стосовно гідролізу білків. Максимальну активність фермент проявляє в інтервалі рН 5,0-8,0. Симетикон - кремнійорганічного з'єднання, що відноситься до групи піногасники. Зменшує метеоризм шляхом зниження поверхневого натягу пухирців газу, сприяючи їх об'єднання, що призводить до ослаблення болю в області живота і усунення нудоти. Активоване вугілля забезпечує адсорбцію газів та токсинів, що утворюються при розладах травлення. Нікотинамід - коферментних форма нікотинової кислоти (вітаміну РР) бере участь в окисно-відновних процесах. Сприяє нормалізації мікрофлори кишечнику, стимулює продукцію соляної кислоти при гіпоацидному гастриті.

Основні показання до призначення препарату:

• порушення процесів перетравлення білків, вуглеводів та жирів;

• здуття живота, абдомінальний дискомфорт, печія, відрижка;

• метеоризм.

Ензімтал приймають внутрішньо по 1-2 драже під час їжі. Драже слід ковтати не розжовуючи, запиваючи водою. При необхідності доза, тривалість прийому і кількість курсів лікування визначаються лікарем індивідуально. Препарат протипоказаний при підвищеній чутливості до будь-якого з його компонентів. Ензімтал завдяки комбінації що входять до його складу ферментів не подразнює слизову оболонку травного тракту. Крім того, Ензімтал не містить таких речовин, як соляна кислота або компоненти жовчі, тому його можна використовувати при розладах травлення у осіб з гастритом, гепатитом або жовчнокам'яної хворобою. Препарат можна призначати як дорослим, так і дітям. Ензімтал не всмоктується в кишечнику, не проникає через гематоенцефалічний і гематоплацентарний бар'єр, що дозволяє застосовувати його для нормалізації процесу травлення в період вагітності або годування груддю. З огляду на особливості терапевтичної дії препарату, а також велику кількість хворих з порушенням процесів травлення і всмоктування, можна припустити, що препарат Ензімтал буде користуватися великим попитом в Україні.

Препарат Пепзим: численна група ферментних препаратів, зареєстрованих в Україні, поповнилася препаратом Пепзим. Він відрізняється оригінальним складом, особливою комбінацією компонентів, які визначають "власне обличчя" Пепзиму і логічно поміщають його у відповідну "фармакологічну нішу". Важливо, що всі компоненти Пепзиму а мають рослинне або фунгальне походження. Основними компонентами є папаїн і фунгальна діастаза, власне ферменти. Доведено, що рослинні і фунгальні ферменти більш стійкі в кислому середовищі, ніж тварини, більш резистентні до інгібіторів тварин панкреатичних ферментів, а також мають більш широкий спектр субстратної специфічності. Папаїн - протеолітичний фермент із соку недозрілих плодів папаї (Carica papaya). Папаїн проявляє як кислотні, так і основні властивості; він гідролізують білки, аміди й ефіри, особливо у зв'язках лейцину і гліцину. Максимальну активність папаїн проявляє при pH 5-8. Важливо, що папаїн не тільки сам має протеолітичну активність, але ще потенціює дію інших протеаз. Фунгальная діастаза - амілолітичні фермент, гідроліз крохмаль, глікоген (полісахариди) на мальтозу, мальтріозу (дисахариди). Папаїн і діастаза розщеплюють білки і вуглеводи до молекул, які готові для всмоктування.

Родзинкою Пепзиму є наявність у його складі рослинних ефірних масел - кориці, кардамону і кмину. Оскільки подібні компоненти введені до складу ферментного препарату вперше, охарактеризуємо їх докладніше. Область зростання - Індія, Танзанія, Шрі-Ланка, Центральна Америка. Широкий спектр ефектів ефірної олії кмину визначає його терапевтичні можливості і доцільність комбінування з іншими ефірними маслами (наприклад, кориці і кардамона), що й здійснено фармацевтичною компанією "Дженом Біотек ПВТ ЛТД" (Індія) в препараті Пепзим. Особливість складу Пепзиму – в комбінації ферментів з невисокою (в порівнянні з тваринами) активністю та ефірних олій, що стимулюють секреторну і моторну функції органів травлення (збуджують апетит, посилюють шлункову секрецію і жовчоутворення, моторику тонкої і товстої кишок). Загалом, Пепзим забезпечує як мобілізацію власних можливостей травної системи, так і сам "допомагає" гідролізувати білки і вуглеводи їжі. Такий склад препарату доцільний з наступних позицій. Хоча Пепзим не може бути призначений для замісної терапії через відсутність ліполітичних ферменту і невисокої активності протеолітичної і амілолітичні ферментів, його доцільно застосовувати в реабілітаційному періоді після перенесеного гострого панкреатиту або купуювання атаки хронічного рецидивуючого панкреатиту (ГРП). На висоті панкреатиту, гіперферментемії основним принципом лікування є створення "функціонального спокою" підшлунковій залозі, і призначення жовчогінних препаратів, що стимулюють секрецію панкреатичну, в цей час протипоказано. Після зменшення болю, нормалізації показників панкреатичних ферментів в крові призначення Пепзиму стає за доцільне для "допомоги" підшлунковій залозі з метою оптимізації відновлення її функції і компенсації мальдигестии.

Важлива також форма випуску Пепзиму – сироп з приємним смаком і запахом. Це забезпечує зручність прийому для дітей, пацієнтів з порушеннями ковтання твердих інгредієнтів, спінальних та інших хворих, змушених тривалий час знаходиться в ліжку (вони нерідко мають потребу в ферментних препаратах через метеоризму на фоні кишкової гіпомоторики). Нарешті, рідка форма полегшує введення Пепзиму через зонд хворим, що знаходяться у важкому стані або на ентеральному живленні (наприклад, при гострому панкреатиті), забезпечує швидкість його дії. Приємний смак має деякий психотерапевтичний значення, настільки важливе для багатьох гастроентерологічних хворих. Пепзім вже не сприймається ними як "хімія", особливо після пояснення лікаря про природне походження компонентів препарату.

Пепзим показаний при хронічних гастритах зі зниженою кислотоутворюючою функцією шлунка, тому що ефірні олії стимулюють шлункову секрецію. У той же час, ферменти Пепзіма беруть участь у компенсації нестачі хлористоводневої кислоти і пепсину. Пепзім показаний при колітах і ентеритах з мальабсорбцією. Недорасщепленние нутрієнти є живильним середовищем для мікрофлори і сприяють розвитку дисбіозу. Ферментні препарати, сприяючи гідролізу накопичуються продуктів, полегшують всмоктування і зменшують прояви ентериту (діарея, метеоризм). Слід зазначити, що при всіх перерахованих вище захворюваннях Пепзім є не головним, а допоміжним засобом. Його слід призначати в комплексі з основними для кожного захворювання препаратами. При цьому Пепзім сприятиме зменшенню вираженості симптомів і, перш за все, диспептичних явищ. Основні показання для Пепзіма - диспепсія, здуття живота, тяжкість у шлунку, порушення стільця при переїданні. Абсолютних протипоказань для лікування Пепзімом немає, його можна комбінувати з іншими препаратами без порушення їх ефективності. І все ж слід враховувати, що ферментні препарати недоцільні при гострому панкреатиті і вираженому загостренні ХРП. Ефірна олія кориці протипоказано при вагітності, проведення хіміотерапії пухлин [11].