Смекни!
smekni.com

Виготовлення лікарських препаратів на основі амілолітичних ферментів (стр. 8 из 14)

Компанія «Novozymes», Данія:

Ця компанія вважається неперевершеним лідером в області отримання ферментів для виробництва етилового спирту, пива, хліба. Інноваційні ферментні препарати компанії «Novozymes» забезпечують скорочення витрат і збільшення ефективності підприємства. Співпрацюючи з компанією «Novozymes» і його дистриб'ютором компанією ТОО «Еліта Трейд» за напрямком спирту і пива, можна отримати багато переваг від комбінованих ресурсів технічного сервісу і нових технологій.

Контакти: ТОО «Еліта-Трейд», Адреса: м. Алмати 050060, Пр. Аль-Фарабі 95, 2 під, 12 пов., Офіс 42, Тел / факс: 269-48-12, Тел: 269-48-17, 269-48-19, E-mail: elitetrade@elitetrade.kz

Амілолітичні ферментні препарати фірми «Novozymes» представлені:

Фунгаміл: це препарат α-амілази грибного походження, який продукується штамом Aspergillus oryzae. Фунгаміл гідролізують 1,4 а-глюкозідние зв'язку амілози і амілопектину крохмалю з утворенням мальтози і декстринів. Це сприяє підвищенню газоутворюючих здатності борошна, інтенсифікації процесу бродіння тіста при виробництві хліба.

Фунгаміл Супер: ферментний препарат α-амілази і ксіланази, гідроліз α-1 ,4-глюкозідние зв'язку в амілози і амілопектину, одночасно модифікує некрохмальние полісахариди борошна, утворюючи мальтозу, декстрини і покращуючи еластичність клейковини.

Ферментний препарат АМГ: це глюкоамілаза грибного походження, що продукується Aspergillus niger. Він гідролізують 1,4 - і 1,6-α-глюкозідние зв'язку в амілози і амілопектину з утворенням глюкози і декстринів. Внесення цього ферменту в борошно сприяє поліпшенню газоутворюючих здатності борошна. Внаслідок збільшення вмісту цукрів під дією амілолітичні ферментів, підвищується цукрово-і газоутворюючих здатність борошна, збільшується об'єм хліба, поліпшується структура пористості.

Термаміл СЦ ДС: це вдосконалений розріджуючі ферментний препарат, який в порівнянні зі звичайними термостабільним альфа-амілазами може діяти при більш низькому рівні рН, також він незалежний від вмісту іонів кальцію в розчині, що дає ряд технологічних переваг і веде до зменшення поточних витрат. Застосовується при температурах 65-950С та рівень рН 5,0-7,5. Термаміл СЦ ДС має подвоєну активність в порівнянні з Термаміл СЦ. Термаміл СЦ ДС зберігає частину своєї активності навіть при 105-1100С. Дозування препарату звичайно становить 0,2-0,35 л / т крохмалю (0,24-0,42 кг / т крохмалю). БАН-480Л - ендоамілаза, які гідролізують альфа-1 ,4-глюкозідние зв'язку в амілози і амілопектину, що призводить до швидкого падіння в'язкості і розрідження крохмалю. Продуктами розпаду є декстрини з різною довжиною ланцюга і олігосахариди. Застосовується при температурах 55-90 º С і рН 5,0-7,0. Дозування ферментного препарату становить 0,15-0,45 л / т крохмалю (0,18-0,54 кг / т крохмалю).

Фунгаміл 800л: це грибна альфа-амілази. Фермент гідролізують альфа-1 ,4-глюкозідние зв'язку в амілози і амілопектину з утворенням великих кількостей мальтодекстрин. Застосовується при температурах 50-60 º С і рН 4,0-6,0. Дозування препарату становить 0,10-0,20 л / т крохмалю (0,13-0,25 кг / т крохмалю).

Сан Супер 360 Л: поліпшений комплексний ферментний препарат, що містить головним чином амілоглюкозідазу, альфа-амілазу, протеазу і глюканазу, що забезпечують максимальний гідролітичні ефект і найбільш гнучке ведення процесів дрожжегенераціі і бродіння зернового сусла за рахунок сталого синергетичного ефекту. Протеолітична активність гідролізують білки в продукти, легко ассіміліруемие дріжджами. Сан Супер 360 Л проявляє достатню активність при температурах 30-65 º С і рівні рН 4,0-6,0. Дозування препарату звичайно становить 0,60-0,75 л / т крохмалю (0,72-0,90 кг / т крохмалю).

Сан Екстра Л: комплексний ферментний препарат. Основний компонент Сан Екстра Л - амілоглюкозідаза-гідроліз, як альфа-1 ,4-зв'язку, так і альфа-1 ,6-зв'язку в клейстерізованном крохмалі, також він містить кислотостійкою альфа-амілазу. Препарат проявляє активність в температурному діапазоні 30-700С та рівень рН 3,0-6,0. Дозування препарату звичайно становить 0,43-0,6 л / т крохмалю (0,5-0,7 кг / т крохмалю) [12,14].

3.3 Російські виробники

ТОВ ВО «Сиббиофарм»

- Виробниче Об'єднання «СИББИОФАРМ» – провідне підприємство Росії, що має 45-річний досвід виробництва мікробіологічної продукції.

- ТОВ ВО «Сиббиофарм» – сучасна біотехнологічна компанія, що відповідає вимогам ринку і споживачів:

- Здійснює виробництво продукції за технологіями, що забезпечує асептичні умови культивування мікроорганізмів і підтримання параметрів в автоматичному режимі.

- Проводить модернізацію виробничих потужностей. Обсяг інвестицій близько 10 млн. доларів в 2006 - 2007 роках

- Впроваджує сучасні системи контролю якості продукції

- Проводить навчання персоналу в Росії, США, Німеччини, Швейцарії

- Співпрацює з провідними науково-дослідними та освітніми центрами в Росії і за кордоном

- Надає консультації господарствам з оптимізації раціонів годівлі, використання сучасних ферментних препаратів, кормових антибіотиків та іншої продукції підприємства.

Одним з досягнень компанії є розвиток в галузі спиртової промисловості. Виробничим об'єднанням «Сиббиофарм» була розроблена «Програма застосування ферментних препаратів у виробництві спирту» спільно з Всеросійським НДІ харчової біотехнології (Москва) з урахуванням результатів багаторічного успішного застосування ферментних препаратів ВО «Сіббіофарм» у виробництві спирту.

Бактеріальні ферментні препарати

1. АмілоЛюкс-А

2. Альфа-амілаза LTAA

3. Альфа-амілаза термостабільна HTAA

4. Амілосубтілін Г3х

Для розрідження крохмалю застосовуються амілолітичні препарати, що містять альфа-амілазу: альфа-амілаза гідролізують внутрішні альфа-1 ,4-Глікозидний зв'язку крохмалю, приводячи до швидкого зниження в'язкості клейстерізованних розчинів крохмалю, тим самим забезпечуючи підготовку сусла до дії глюкоамілази. Кінцевими продуктами дії бактеріальної альфа-амілази на крохмаль є низькомолекулярні розчинні декстрини з невеликим змістом моно-і дисахаридів (глюкози і мальтози). Виходячи з характеру дії, альфа-амілазу називають ще ендогенної, або декстріногенной амілазою.

Характеристика препаратів: АмілоЛюкс-А і Альфа-амілази (LTAA і HTAA) рідини від бежевого до коричневого кольору.

Амілосубтілін Г3х – порошок від світло-бежевого до світло-коричневого кольору.

Застосування комплексу ферментних препаратів дозволяє:

- підвищити ефективність використання сировини за рахунок більш глибокого гідролізу

- скоротити тривалість бродіння на 10-20 годин

- стабілізувати технологічний процес

- збільшити вихід спирту на 1-4%

- підвищити якість готової продукції

- забезпечити безпечну експлуатацію обладнання

- підвищити культуру виробництва.

Переваги ферментних препаратів:

- Адаптовано до гідролізу вітчизняного зернового сировини

- Використовуються при будь-якій схемі підготовки сусла

- Це дозволяє впроваджувати технології виробництва на підвищених концентраціях сусла (до 24 ° Б)

- Чи не інгібують один одного і можуть використовуватися спільно

- Це дозволяє переробляти такі проблемні види зерна, як жито та ячмінь

- Продовжують працювати в процесі бродіння і проводять догідроліз сусла до повної відсутності забарвлення в йодної пробі

- Дають глубокоосахаренное сусло - 79-86% моносахаридів

- Містять у своєму складі біологічно активні речовини, необхідні для росту дріжджів, і іони кальцію - ефективні стабілізатори та активатори ферментів на стадії застосування

- Не поступаються імпортним препаратам по набору ферментів, тривалості і глибині гідролізу

- Чи мають конкурентні ціни.


Таблиця 3.1. Склад препаратів ТОВ ВО «Сіббіофарм»

Амілосубтілін Г3х АмілоЛюкс-А α-амілаза LTAA α-амілаза HTAA
α-амілаза 1500 1500 1500 1000
Ксиланаза до 100 до 1000 до 100 до 200
β-глюканаза до 500 до 500 до 70 до 50
Целюлаза до 30 до 50 до 40 до 40
Глюкоамілаза до 100 до 150 до 100 до 200
Протеаза до 15 до 20 до 15 до 15

Адреса:

Росія 633004 м. Бердськ, Новосибірської області, вул. Хімзаводская, 11.

Телефон / факс: приймальня +7 (38341) 5-80-00, 5-80-23, відділ збуту: +7 (38341) 2-96-17 E-mail: sibbio@sibbio.ru www.sibbio.ru

Компанія ТОВ «РУСФЕРМЕНТ»

Основною традиційною діяльністю компанії ТОВ «РУСФЕРМЕНТ» залишається реалізація ферментних препаратів широкого спектру дії для спиртової, пивоварної та виноробної галузей харчової промисловості. Фахівці компанії широко використовують практичний досвід застосування ферментних препаратів, накопичений нею за двадцятирічний термін роботи на світовому ринку. У своїй роботі компанія використовує всі останні досягнення науки і техніки в галузі промислової ензимології та біотехнології, підключаючи для цього спеціалістів Європи, США, Мексики, Росії.

Адреса: 17437, м. Москва, ул.Профсоюзная, 104, Телефон / факс: (495) 276-03-25

Препарати α-амілази:

Лікваміл1200 - бактеріальна мезофільні aльфа-амілаза, спеціально розроблена для схем, переробних крохмалисті сировину під тиском. Використовується для розрідження і декстрінізаціі крохмалю.

Амілаза НТ 4000 G - грибна aльфа-амілаза. Використовується на схемах з рециркуляцією барди; при низьких рН змусив або рН технологічної води нижче 5,0.

Амілаза НТ 4000 N - бактеріальна aльфа-амілаза. Використовується на різних схемах переробки крохмалистою сировини під тиском для оцукрювання зернового крохмалю.

Амілаза НТ 4000 - бактеріальна aльфа-амілаза. Використовується для розрідження крохмалю на "м'яких" схемах переробки зерна.

Зімаджунт НТ-340С + - бактеріальна aльфа-амілаза. Використовується для розрідження крохмалю на "м'яких" схемах або періодичних схемах (Разварнік Генце).

Препарати глюкоамілази: