Смекни!
smekni.com

СНІД (стр. 6 из 6)

6) Який прогноз розвитку епідемії СНІДу? Всесвітня організація здравоохранкнія припускає, що наприкінці 1997 року загальне число хворих на СНІД перевищить 2 млн., а до 2000 року складе кілька мільйонів. Ймовірно, близько 500 тисяч новонароджених будуть заражені СНІДом і більшість з них загине в перші 3-5 років. Прогнози показали, що в 1989 році число хворих на СНІД у Європі повинно було перевищити 20 тисяч), від прогноз виправдався), а в 1990 році - досягти 100 тисяч. У Північній Америці й у більшості країн Європи число інфікованих вірусом СНІДу буде безперервно збільшуватися в групах ризику, зокрема серед наркоманів. Проте суттєве зростання захворюваності очікується і серед звичайних людей, що не відносяться до груп ризику. Це обумовлено широким поширенням гетеросексуального шляху передачі ВІЛ.

7) Чи є досягнення в боротьбі зі СНІДом? Безсумнівно. Перш за все - це створення під егідою ВООЗ Глобальної програми по СНІДу (Global Programm on AIDS) - спеціальної групи вчених для організації боротьби зі СНІДом і ВІЛ-інфекцією. До складу цієї групи входять близько двохсот висококваліфікованих фахівців.

Розроблена і успішно функціонує система нагляду за СНІДом, в якій беруть участь 177 країн світу (на 1 січня 1989 року в 143 країнах було зареєстровано близько 133 тисяч випадків СНІДу). Проведена базується на наукових епідеміологічних даних експертна оцінка захворюваності ВІЛ-інфекцією в світі (Африка - 2,5 мільйона, Америка - 2 мільйони, Європа - 500 тисяч, Азія і Океанія - 100 тисяч). Розроблено адекватні експериментальні моделі СНІДу та ВІЛ-інфекції на різних лабораторних тварин (миші, кролики та ін.)

За останні роки створені нові діагностичні тест-системи, що дозволяють виявляти антитіла до ВІЛ протягом 1-5 хвилин і не поступаються за своїми якостями (перш за все - по чутливості і специфічності) стандартному імуноферментному аналізі. Першу фазу клінічних випробувань на людях вже проходять 4 вакцини, створені за допомогою методів генної інженерії. Проходять клінічні випробування більше 50 нових хіміопрепаратів, які мають високу активність проти ВІЛ.


«10 заповідей про СНІД»

1) СНІД являє собою зовсім нове захворювання, поширене у всьому світі.

2) Шляхи та поширення вірусу СНІДу вже добре відомі.

3) Знати шляхи поширення збудника СНІДу - значить знати способи його профілактики.

4) Передачу вірусу СНІДу статевим шляхом можна попередити.

5) Існують різні надійні способи попередження передачі інфекції через кров.

6) Дуже важливо знати, як збудник СНІДу не поширюється.

7) Не слід побоюватися спілкування в побуті з особами, інфікованими вірусом СНІДу.

8) Оскільки вакцини проти СНІДу і абсолютно надійні ліки ще відсутні, у попередженні інфекції найважливішу роль відіграють правдива інформація і санітарна освіта.

9) В даний час на боротьбу з глобальною загрозою СНІДу піднімаються всі країни світу.

10) Усі разом ми зможемо зупинити поширення СНІДу!

РОСІЙСЬКІ вчені винайшли вакцину від СНІДу.

Якщо клінічні випробування закінчаться успішно, через 5 років будь-хто зможе зробити щеплення і з полегшенням зітхнути, не побоюючись, що ВІЛ-інфекція зведе його в могилу.


ЧОМУ не можна скористатися відкриттям вже зараз? Вакцина, над якою в Центрі СНІДу Інституту імунології МЗ РФ працювали з 1997 - 2002 року, пройшла експериментальну стадію випробувань. За людство страждали миші та кролики. Тепер необхідно переконатися, що і для людей вакцина безпечна і ефективна. Клінічні випробування пройдуть на здорових людях з групи ризику. В основному будуть набирати наркоманів, тому що в Росії кожен дев'ятий заражається саме через брудний шприц. І, незважаючи на те, що шанс підхопити вірус є у кожного, у наркоманів він куди вище. Контингент недисциплінований, ненадійний, хтось може загинути від передозування раніше, ніж закінчаться випробування, але вчені сподіваються на успіх.

Незважаючи на бідність держави, саме воно завдяки Комітету Держдуми з питань науки і освіти знайшло можливість профінансувати програму "Вакцини нового покоління і медичні діагностичні системи майбутнього" під егідою Мінпромнауки. Чи вистачить коштів, виділених з бюджету, на наступні клінічні випробування, самі складні й дорогі, невідомо. Підтримати наших науковців матеріально цього літа пообіцяли американці.

Стимулятор для імунітету


Для запуску масового виробництва вакцини не потрібно будувати нові заводи або закуповувати супердорогу техніку. Біотехнологія - дуже дорога галузь на етапі пошуків і розробок. Але коли вакцина отримана та перевірена, для того щоб забезпечити нею всю країну, потрібно 20 великих дуже чистих кімнат і 20 добре освічених фахівців.

Вибрані серед нас

Перекладено порталом © за допомогою translate.google.com.

Редактор: Адаманов Дамир.

Оригинал:http:///18