Смекни!
smekni.com

Внутрішня система інформації (стр. 4 из 4)

У січні 2004 року в інформаційну мережу ММК підключена станція Рудна, що прискорило управління входом вагонів із сировиною, їх прийманням і випуском. У підсумку на кожному вагоні економиться годину часу, а це дозволяє ММК знизити плату за їх оренду в "Російських залізниць". Віддача від використання магістралей оптичних волоконних ліній, які з'єднали об'єкти комбінату, від впровадження КІС, що підвищує керованість підприємством, щорічно буде обчислюватися мільйонами доларів. Оптичні технології забезпечують оперативність при використанні інформації, що надходить з усіх напрямків-завезення сировини, запасів матеріалів, відвантаження готової продукції, потокам грошових коштів.

2.3 Інтернет - інформаційний ресурс

На базі ММК пройшов зліт молодіжних лідерів промислових підприємств Росії та ближнього зарубіжжя. Для посланців робочий молоді візит до Магнітку був цікавий, перш за все, можливістю вивчити передовий досвід найбільшого в Росії металургійного комбінату. ММК-одне з перших підприємств, на якому замість колишнього комсомолу була створена нова молодіжна структура-спілка молодих металургів, який відзначив зовсім недавно своє одинадцятиріччя. У програму зльоту були включені актуальні для його учасників моменти. Один з таких моментів, ідея розширити форми спілкування, створивши єдиний міжнародний сайт молодіжних промислових організацій. Ініціативна група союзу молодих металургів вже зробила "начерки" з інформаційно-аналітичної частини нового сайту. За задумом СММ, на сайті повинні бути представлені візитки кожної молодіжної організації промпідприємств-статут і плани роботи, свіжі новини про минулі конференціях, конкурсах, спортивних змаганнях, імена переможців і фотогалерея подій. Для неформального спілкування запропоновано відкрити чат, а на форумі-обговорювати актуальні теми. Єдиний сайт дозволити зверстати зведений план роботи, анонсувати молодіжні заходи, що проходять на підприємствах Росії та ближнього зарубіжжя.

2.4 Інформаційні системи компанії "Боїнг"

Компанія Boeing-один з головних виробників літаків і космічних систем в США, зі штаб-квартирами в Сіетлі, Вашингтоні.

Незважаючи на те, що Боїнг в даний час є лідером у виробництві літаків, необхідно внести деякі зміни, щоб утримати ці позиції.

В кінці 1960-х років справи у Боїнг йшли добре, але в компанії була серйозна нестача запчастин, яка заважала виробництва (близько 2500 - 5000 в місяць)

З 1966 до середини 1980-х років в Боїнг було встановлено 15 великих інформаційних систем, не рахуючи дюжини маленьких. Інформаційні системи допомогли Боїнгу вирішити проблему з нестачею запчастин. Боїнг створював острова автоматизації. У інформаційних систем були проблеми зі зворотним зв'язком і передачею даних один одному.

Зміна ситуації на ринках космічної та військової промисловості-необхідна нова стратегія, в тому числі і в області інформаційних систем. У Боїнг впевнені, що його конкурентоспроможність на комерційному ринку авіабудування залежить від використання інформації з трьох напрямів:

1. Для збільшення ринкової чутливості Боїнг. Інформаційні системи допомогли компанії:

• Конструювати за ціною, тобто створювати літаки, враховуючи витрати;

• Створювати гнучкі графіки перевезень, що дозволить перевозити товари швидше за конкурентів;

• Зробити вже існуючу техніку зручнішою без внесення великих змін.

2. Отримання конкретного переваги:

• Шляхом більш ефективної після продажній підтримки;

• за рахунок створення за допомогою інформаційних технологій документації до літаків, заснованої на оригінальних даних виробництва;

• шляхом використання методів штучного інтелекту для діагностики літаків.

3. Для допомоги компанії при реалізації виробництва і галузі дизайну.

Метою Боїнг в середині 1980-х років було створення збільшеного потоку інформації. Так як створення і обслуговування літаків-це дійсно інформаційний процес.

Різні острова автоматизації складалися в єдину нерозривний інформаційну структуру. Існуючі острівці автоматизації були засновані на діючій організаційній структурі. Якщо інформація повинна була використовуватися краще. Вона повинна була перетнути межі елементів організації. Один із способів-створити групи людей з відділів виробництва, проектування та ін. Замість того щоб автоматизувати традиційні способи ведення справ, була здійснена раціоналізація процесів проектування і виробництва до їх автоматизації. Боїнг став використовувати комп'ютери, де це тільки можливо.

На початку 1990-х років Боїнг переосмислив свою позицію і зробив широкомасштабне вивчення всіх процесів для вироблення нової концепції - як для ділових процесів компанії, так і для інформаційних систем у 2010 році.

Щоб визначити концепцію бізнесу. Боїнг досліджував такі фундаментальні питання:

• Які ділові процеси ми повинні використовувати?

• Яка нам для цього потрібна інформація?

• Як пов'язані процеси та інформація?

• Як керувати даними?

• Які апаратні, програмні та мережеві кошти потрібні?

Завдяки цьому безсумнівним лідером є саме ця компанія.

На прикладі цих двох компаній, чітко видно, що інформація важлива. Так само важливі інформаційні ресурси, які використовують компанії для поліпшення інформаційної системи. Від цього безпосередньо залежить діяльність організації, її успіхи і невдачі.


Висновок

У даній роботі була розглянута проблема значення інформації під внутрішньо фірмової системі інформації. Інформація безумовно важлива для будь-якої організації, але щоб ця інформація була більш ефективною, допомагала в досягненні цілей організації необхідно, щоб вона відповідала таким вимогам:

• Мати достатню потужність входу, переробки і виходу інформації, щоб забезпечити нею всі управлінські рівні.

• Бути оперативної, здатної до швидкої перебудови, зумовленої змінами умов виробництва.

• Форма даних повинна бути гранично ясна персоналу того управлінського рівня, якій ця інформація призначена.

• Обсяг і зміст інформації, що надходить повинні бути необхідними і достатніми для прийняття рішень.

• Постачальна інформація повинна строго відповідати певному управлінському рівню.

• Гарантувати в межах встановленого часу достовірність інформації

• Періодичність постачання інформації повинна бути однаковою для всіх інформаційно взаємопов'язаних управлінських рівнів.

• Інформаційні системи повинні мати властивість перспективної адаптивності - орієнтовані на можливі зміни кількісних і якісних показників, що поставляється ними інформації.

Створення та впровадження інформаційних систем, що відповідають вищенаведеним вимогам, дозволить знизити перевантаження керівників усіх рівнів, зробить управлінський процес більш чітким і якісним; підніме роль управлінського чинника в інтенсифікації виробництва.

Для поліпшення комунікативних систем в сучасній фірмі необхідно:

1. Не спотворювати зміст повідомлень: як свідомо, так і ненавмисно.

2. Фільтрувати всю отриману інформацію. Це робиться для того, щоб прискорити рух поступаємої інформації.

3. Підсумовування інформації.

4. Усунути розбіжність статусів рівнів організації. Покращувати взаємодія між ними.

5. Не боятися покарання.

У свою чергу для поліпшення комунікації, менеджер повинен:

1. Регулювання інформації в усіх рівнях організації.

2. Здійснювати системи зворотного зв'язку

• Постійний опитування працівників;

• Система збору інформації;

3. Використовувати електронну пошту, Інтернет, ЗМІ.

З даної роботи чітко видно, як важливо мати інформаційними ресурсами, як правильно розподілити інформаційні потоки, які надходять у компанію, як організувати комунікаційні процеси в організації як із зовнішньої, так і з внутрішньої сторони цієї організації. Зрозуміти сутність і важливість надходить інформації та комунікації на сьогоднішній день для сучасного бізнесу.


Список використаної літератури

1. В.В. Годін, К.І. Корнєєв "Управління інформаційними ресурсами" М. 2002р. стор.3-20.

2. В.Ф. Веснін "Основи менеджменту" М. 1997р. стр.103-108.

3. Є.Л. Драчов "Сучасний менеджмент" М.1999г. стор.162-169.

4. І.М. Герчикова "Менеджмент" М. 1997р. стор.132-142.

5. Є.Є. Вершигора "Менеджмент" М. 1998р. стор.167-182.

6. Мескон, Хедоурі "Основи менеджменту" М.1991г. стр.166-193.

7. "Еко" № 5, 2004р. "Інформаційні проблеми управління виробництвом" О.Ф Удалов стр.122-127.

8. "Магнітогорський метал" № 29,109, 111, 112 за 2004р. стор.4