Смекни!
smekni.com

Структура керування підприємством (стр. 4 из 7)

При опіках ІІ ступеня – міхури не розкривати і не проколювати. Місце опіку змочити марганцево-кислим калієм або чистим спиртом, після чого обережно накласти стерильну суху пов'язку, щоб не порвати пухирців.

При опіках хімічними речовинами обпалене місце необхідно змивати сильним струменем води в плині 10-17 хв., а потім накласти на нього пов'язку, змочену розчином соди (при опіках кислотами) або розчином борної кислоти (при опіках каустичною содою або вапном).

Для здійснення своєї фінансово-господарської діяльності ТОВ "Пол-Ексім" орендує офісні та виробничі приміщення згідно договорів оренди.

Згідно договору оренди підприємством "Пол-Ексім" орендовано у Орендного підприємства "Житомирська облдрукарня" нежиле приміщення за адресою м. Житомир, вул. Під"їздна,13 загальною площею 600 м2 де розташований та обладнаний цех по виробництву тари з гофрокартону.

Для виготовлення виробів з гофрокартону та картону ТОВ „Пол-Ексім” використовує сировину: гофрований картон різних марок і класів в залежності від призначення пакувальних засобів, а саме:

· допоміжні пакувальні засоби;

· тара та пакувальні засоби для пакування продукції та виробів не здатних витримувати навантаження в штабелі;

· габаритна високотривка і жорстка тара, контейнери.

Застосування в різних галузях промисловості упакування з легень екологічно нейтральних матеріалів таких як картон, горфокаротон, поліпропілен дозволяє відмовитися від виробництва тари й упакування з дорогого пиловочника хвойних і листяних порід.

Організація і розвиток потужностей по виробництву промислового упакування з екологічно чистих картонів, гофрокартонів – ефективних замінників традиційної багаторазової тари й упакування, має величезне економічно обґрунтоване значення в Житомирському регіоні, промисловість якого не обмежується розробкою корисних копалин, але широко розвивається легка і харчова промисловість, потреби яких в упакуванні задовольняються виробництвами інших областей і регіонів.

Ретельне вивчення ринку і потреб виробництв Житомира й області в тарі й упакуванні, стали основою для ТОВ "ПОЛ-ЕКСІМ" по ухваленню рішення й організації виробництва гофротари й упакування з картону у м.Житомирі.

Для виробничих цілей товариство придбало обладнання для цеху гофроупаковки, а саме :

№ п/п

Найменування обладнання (товарів, майна)

Кількість

(шт)

Модифікація, виробник (країна)

Рік випуску

1

2

3

4

5

1 Прес ролевий

1

Україна, РП-1600 2002
2 Верстат просічний (слоттер)

1

Україна, СП-2500 (БИП-5) 2003
3 Проволокошвейна машина

5

Україна, 2ТПШ-50с, 3ТПШ-50с, ПШК-1, БШП-5 БШП-5 1988 1999 1977 1960 1960
4 Бігувально-різальний вестат

1

Росія, КР-3 1982
5 Машина для флексографічного друку

1

Росія, РМ-1 2003
7 Електростанція пересувна

1

Україна, ГБ 4-Т/230 М1 1985
8 Верстат просічний

1

СВП-1м
9 Верстат пакувальний напівавтомат

1

ТР 201 2003
10 Верстат рельовочно-різальний

1

БИП-3
11 Напівавтомат для склеювання коробок

1

ФК-4м
12 Погрузчик

1

"Балканкар"
14 Бігувально-різальний верстат

1

Росія, КР-3 1985
15 Верстат просічний

1

СП-1600 2000
15 Прес ролевий

1

ПР-1500/2000 2004
16 Верстат просічний

1

МПР-230 2004

Кожен верстат має своє призначення, а саме :

1. Верстат просічний СВП – 1М.

Призначений для виготовлення просічок в пакувальній тарі з трьох- пятишарового гофрокартону типу Т або Г за ГОСТ 7376-89, а також склеєного картону КС-1, КС-2 за ДСТ 9421-80.

2. Верстат просічний СП-1600.

Призначений для виготовлення просічок в пакувальній тарі з трьох-, пятишарового гофрокартону типу Т або Г за ГОСТ 7376-89, а також склеєного картону КС-1, КС-2 за ГОСТ 9421-80.

3. Напівавтомат для склеювання коробок ФК-4М.

Призначений для склейки стандартних чотирьохклапаних коробів з гофрокартону марки А, У,Е,С.

4. Пакувальна напівавтоматична машина для обв'язки поліпропіленовою стрічкою.

Призначена для зв'язування готових виробів поліпропіленовою стрічкою в пачки зручні для транспортування.

5. Проволокошвейная машина БПШ-5 (4 штуки).

Призначена для зшивки картоних розкроїв короба скобами з дроту.

6. Верстат одноколірного флексодруку РМ-1 (модуль флексодруку) (2 штуки).

Призначений для нанесення одноколірного друку на виріб з гофрокартону.

7. Верстат просічний, універсальний (слотер) СП-2500 (БИП-5).

Призначений для розрізування аркушів картону на окремі заготовки, проведення поперечної рильовки, просічки клапанів і інших операцій виготовлення картонної тари.

8. Верстат рильовочно-різальний КР-3.

Призначений для розрізування і рильовки гофрокартону типу Т або Г за ГОСТ 7376-89, а також склеєного картону марки КС-1, КС-2 за ГОСТ 9421-80.

9. Верстат рильовочно-різальний БИП-3.

Призначений для розрізування і рильовки гофрокартону типу Т або Г за ГОСТ 7376-89, а також склеєного картону марки КС-1, КС-2 за ГОСТ 9421-80.

10. Прес ролевий РП-1600.

Призначений для виготовлення пакувальної тари з тонкого листового картону і гофрокартона методом протягування між валами штанц-форми з покладеним на неї листом заготівлі виробу.

11. Прес ролевий ПР 1500/2000

Призначений для виготовлення пакувальної тари або заготівель з листового картону, гофрокартона за допомогою штанц-форм.

Сировиною для виробництва ящиків і допоміжних упакувальних засобів є гофрокартон, який виготовляється закордонним виробником заводом ВАТ "Світлогорський целюлозно-картоний комбінат" та закуповується підприємством "ПОЛ-ЕКСІМ" для виробничих цілей з-за кордону в Білорусії та у вітчизняних виробників гофрокартону Обухівський КБК, Жидачівський ЦБК.

Картон постачається в рулонах та листах, розміри яких попередньо узгоджені з врахуванням заказів на виготовлення пакувальних засобів.

Існує кілька визначень термінів "папір" і "картон". Відповідно до ГОСТ 17586-80 папера і картону прийнято називати аркушевий матеріал, що складається переважно з рослинних волокон, зв'язаних між собою силами поверхневого зчеплення, в складі якого можуть бути клеючі речовини, мінеральні накопичувачі, хімічні і натуральні волокна, пігменти і барвники.

Майже всі картони складаються з декількох шарів - у цьому, мабуть, і є основна відмінність картону від папера. За допомогою комбінації шарів досягається висока твердість і гарні бар'єрні властивості – ці якості обумовлюють використання картону у виробництві тари, у будівельній, хімічній, легкій промисловості й ін.

Слід зазначити винятково важливе для економіки і культури сучасного суспільства значення тароупаковочного картону, призначеного для упакування і розфасовки різних продовольчих і промислових товарів. Картон у порівнянні з іншими пакувальними матеріалами (деревом, металом, тканинами), має ряд істотних переваг: відносну дешевину і доступність вихідної сировини. На долю тароупаковочних видів приходиться до 80,5% картону. Сам процес виготовлення картону здійснюється на високопродуктивних картонороблючих машинах, швидкістю до 600-800 м/хв, оснащених автоматичними системами контролю і регулювання основних технологічних процесів.

Картону тару легко утилізувати і до 80% її у виді макулатури повторно використовується, що має величезне ресурсосберігаюче й екологічне значення. Тому в перспективі по виробництву тароупаковочних видів картону треба приділяти значну увагу, тому що це буде сприяти більш повному й ефективному застосуванню наявних і ще недостатньо використовуваних таких сировинних ресурсів, як дрібнотоварна і низькоякісна деревина, відходи лісопиляння і деревообробки, а також макулатура.

Серед тароупаковочних картонів виділяють дві основні групи. До першої групи відносяться матеріали для виробництва гофрованого картону – картон для плоских шарів і папір для гофрирування. У європейських країнах поєднують терміном containerboards – картон для виробництва контейнерів, що обумовлено основною областю застосування гофрованого картону – виробництвом транспортної тари.

До другої групи тароупаковочних картонів відносяться матеріали, призначені для споживчої тари – коробок, пачок і інших видів упакування. Звичайно їх визначають терміном коробковий картон. Це теж масовий вид картону, однак, його частка в загальному виробництві картонів усіх видів нижче, ніж у гофрокартону і складає близько 18%. Разом з тим його частка в ціннісному вираженні порівнянні. Окремі марки коробкового картону можуть використовуватися для виготовлення прокладок і решіток у картонні ящики

підрозділяють на хромовий, хром-ерзац і коробковий. На практиці ці терміни найчастіше змішуються через відсутність чіткого розподілу.

У світовій практиці існують кілька класифікацій коробкового картону. По сфері застосування виділяють три види картонів: