Смекни!
smekni.com

Оперативно-календарне планування на підприємстві (стр. 6 из 6)

У цій курсовій роботі, у теоретичній частині були розглянуті сутність операційного менеджменту, його цілі та задачі та основні функції. У розділі два- була розглянута організаційна стуктура ЗАТ «АероСвіт» та ії основні елементи маркетингу. Розраховані вихідні дані, календарно-планові нормативи і нормативна тривалість виробничого циклу виготовлення партії деталей.

В ході розгляду ЗАТ «АероСвіт» отримали практичні навички застосування системного підходу до аналізу діяльності транспортного підприємства. На прикладі авіакомпанії «АероСвіт» довели, що транспортне підприємство є складною системою, яка складається з підсистем та елементів, які тісно взаємопов’язані. Привели приклади окремих підсистем, вказали на взаємозв’язки між ними, а також між зовнішнім середовищем.

У практичній частині було побудовано операційний календарний графік та календарний план робіт, які наочно демонструють ритмічне виробництво з найменшими простоями і раціональної завантаженням обладнання. При такому виробництві реально скорочуються витрати, витрати, витрати часу і збільшується ефективність роботи підприємства.

Можна зробити такий висновок,що зараз виробництво являє собою одну з основних функцій будь-якого підприємства. Операційний менеджмент є головним фактором удосконалення матеріального виробництва.

Головною метою операційного менеджменту є збільшення продуктивності та покращення якості продукції. Якщо на підприємстві виробничий менеджмент здійснюється у повному обсязі та вірним шляхом, продуктивність виробничої системи зростає, а це – прибуток для підприємства [8].

У кінцевому результаті була досягнута мета курсової роботи: закріпити теоретичні знання для вирішення завдань оперативно-виробничого планування шляхом їх практичного вживання за допомогою розрахунків.

СПИСОК ВИКОРИСТАНих джерел

1. Василенко В.О. Виробничий менеджмент. – К.: ЦНЛ, 2005. – 532с.

2. Васильков В.Г. Організація виробництва. – К.: КНЕУ, 2003.

3. Гэлловей Лес. Операционный менеджмент. – СП.: Питер, 2001. – 320 с.

4. Кабушкин Н.И. Основы менеджмента. - Минск, БГЭУ, 1996.Мороз В.С., Тельнов А.С. Організація виробництва. Навчальний посібник. – Львів: Новий Світ – 2000, 2007. – 256с.

5. Козловський В.А., Маркина Т.В., Макаров В.М. Производственный и операционный менеджмент. Практикум. – СПб.: «Специальная литература», 1998. – 216 с. м

6. Новицкий Н.И. Организация производства на предприятиях. – М.: Финансы и статистика, 2003. – 392с.

7. Организация производства и управление предприятием: Учебник/ Под ред. О.Г.Туровца. – М.: ИНФРА-М, 2005. – 544с.

8. Пасічник В.Г., Акіліна О.В. Планування діяльності підприємства. – К.: Центр навчальної літератури, 2005. – 256 с.

9. Пасічник В.Г., Олійник І.А. Операційний менеджмент. – К.: Центр навчальної літератури, 2006. – 160 с.

10. Сурмін Ю.П. Теория систем и системный анализ: уч. пособие. – К.: МАУП, 2003.

11. Сухарев М.О. Производственный и операционный менеджмент.Конспект лекций:Пенза, 2002.-180с.

12. Теория системного менеджмента. Ч. 1. Системы менеджмента / Под общей ред. В.Н.Кривцова, Р.С.Седегова, В.Г.Янчевского. - Мн.: Акадения управления при Президенте Республики Беларусь, 1998.

13. Фатхутдінов Р.А. Производственный менеджмент: Учебник для вузов. – М.: Банки и биржи, Юнити, 1997. – 447 с.

14. http://www.aerosvit.com.ua