Смекни!
smekni.com

Планування роботи з дітьми старшого віку з урахуванням сфер діяльності (стр. 3 из 6)

Навчальна діяльність

Сумісна діяльність

Самос-тійна діяльність

Індивід. діяльність

пн 8

1 Розвиток мовлення «Знай, люби і бережи» (Ріки, море) Закріпити та поглибити знаннядітей про річки та моря України; знати їх відмінності. Залучати дітей до активної участі у колективній беседі.формувати вміння висловлювати свою думку, передавати враження. Формувати у дітей природоцільну поведінку. 2 музичне
Спостереження за зимуючими птахами. Мета: Закріпити уявлення про турботу людей за птахами узимку. Читання Ушинський «Вмій зачекати». Р/г « У річку гоп!» (психологічна) , Р/г «Не замочи ніг» Д/г «На воді, в повітрі,на землі» Труд.діяльн. Доручити годування рибок у куточку природи. Керів-ництво самостійною ігровою діяльніс-тю Матем-ка фізкуль-тура грамота.
вт 9

1 Математика +конструювання - Лічба в межах 9.Знайомство з цифрою 9. -Вживання кількісних та порядкових числівників. -Порівняння суміжних чисел в межах 9.Вчити вимірювати свій зріст. Конструювання з паперу «Чарівна витинанка». Закріпити уміння конструювати з паперу, розвивати окомір дитини.Заохочувати дітей до конструювання з паперу. 2 Фізкультура Удосконалювати навички лазіння по гімнастичній стінці,стрибків у глибину та кидання м,яча у кільце обома руками знизу від грудей.Розвивати увагу під час гри «Вудочка»
Спостереження за сонцем. Мета: Звернути увагу,що день став довшим. Коли діти приходять з садку,ще не темно. Чому? Називати частини доби. Бесіда про зимові розваги,їх вплив на здоров,я. Етюд на міміку «Я кохаю». Вправа «Я вмію». Д/г «Збираємось на прогулянку». Д/г «Що змінилось?» Н/г «Регіт» Труд.діяльн. Доручити протирання будівельного матеріалувід пилу. Розвиток мовлення, малювання.
ср 10

1 Навчання грамоті. Звук і літера «З» Складовий аналіз, визначення місця звуку в слові.Утворення множини.Утворення множини, бук. «з». Робота з деформованими буквами. 2 музичне
Спостереження за льодом Мета: Визначення його властивостей,розглянути візерунки на льоду. (кольоровий лід). З чим можна порівняти? Д/г «Запам,ятай порядок». Б/г «Фортеця» Н/г «Збавлений телефон» Труд.діяльн.Плетіння з кольорової тесьми закладок для книжок. Математика аплікація.
чт 11

1 Розвиток мовлення Заучування вірша С.Жупаніна «Мамині руки». Уточнити та поглибити знання дітей про свято 8-Березня,учити розповідати про нього; запам,ятовувати та розповідати вірші.Збагачувати словниковий запас,розвивати зв,язне мовлення,інтонаційну виразність мови. 2 Фізкультура «Мамині помічники» Удосконалювати навички стрибків у глибину, повзання по підлозі в упорі стоячи,вчити ходити спиною вперед по канату,покладеному на підлогу. Розвивати швидкість і спритність під час гри «Два мороза».
Піший перехід по найближчим до садка вулицях. Мета: Ознайомлення із зовнішнім видом деяких приміщень. Бесіда : «Будинок, в якому я живу» Д/г «Ланцюжок лагідних слів»(психологічна) . М/г «Сіамські близнюки» . Н/г «Хрещик» Труд.діяльн. Організувати ремонт коробок для настільних ігор. Грамота, фізкуль-тура культура поведінки
пт 12

1 Малювання (сюжетне) «Моє « Моє місто у царстві зими» зими Продовжувати вчити дітей творчо відображати в малюнках своє ставлення до навколишньої дійсності.Виділяти найістотніше кольором,розміром.Учити створювати палітру кольорів зими під музичний супровід. Виховувати любов до рідного краю.
Спостереження за кімнатними рослинами (появлення листя,квіткових стрілок.) Мета: Пригадати, що рослини завжди тягнутися до світла. Д/г «Відгадай яку квітку загадали. Д/г «Лісник» М/г «Сова» (психологічна) Труд.діяльн.Прибирання в куточку природи (колективна праця). Розвиток мовлення. Закріплення слів пісень, рухів танців.

(3 тиждень місяця)

Навчальна діяльність

Сумісна діяльність

Самост. діяльність

Індивід. діяльність

пн 15

1 Розвиток мовлення «Малятко-здоров,ятко» . Продовжувати формувати уявлення про здоровий спосіб життя, розширювати знання дітей про укр. національні страви; поповнювати словниковий запас прикметниками. Закріплювати уміння складати описові розповіді. Виховувати дбайливе ставлення до власного здоров,я. 2 музичне
Спостереження за утворення м бурульок. Мета: Звернути увагу на капель. Звідки вода? Чому капає тільки з одного боку даху? Що станеться, коли крапинки почнуть замерзати? Д/г «Хто мене любить, пестить, голубить» Бесіда: «Як провели вихідні з батьками» М/г «Нитка і голка» (психологічна) Д/г «Доміно». Б/г «Новосілля». Труд.діяльнт.Доручити перевірити порядок у шафах для одягу. Керів-ництво самостійною ігровою діяльніс-тю Матема-тика фізкуль-тура грамота.
вт 16

1 Математика +аплікація -Кількісний склад чисел з одиниць у межах 4. Уявлення про склад числа 5 з двох меньших одиниць. -Розв,язування арифметичних та логічних завдань. -Геометричні тіла:закріпити-куля, дати уявлення про циліндр. Аплікація з кольорових ниток -Познайомити дітей з новими прийомами аплікації - виклеювання силуету дрібно нарізаними нитками, передаючи ефект «пухнастої шерстки», закріпити вміння обводити трафарет, розвивати дрібну моторику руки. 2 Фізкультура Удосконалювати вміння метати м,яч у горизонтальну ціль і навички стрибка в глибину. Розвивати кмітливість і спритність під час гри «У лісочку на горбочку»
Спостереження за явищами природи. Мета: Поглиблювати знання дітей про природні явища місяця лютого на прикладі поетичного слова,прикмет. Д/г «Закінчи слово». М/г «Хусточка». Вправа «Зрозумій мене» (психологічна) Труд.діяльн. Виготовлення атрибутів до гри «Пожежники». Розвиток мовлення, малюван-ня
ср 17

1 Навчання грамоті. Звук і буква «ц» Визначення місцезнаходження звуку в слові, підбір слів із звуком «ц». Утворення уменьшительно-ласкательніх слів (віконце,деревце) 2 музичне
Спостереження за станом грунту (мерзлий, твердий,холодний). Дослід. Д/г «Таємний круг». Д/г «Народознавче лото» Б/г «Будівельники». М/г « Я кохаю свого кролика» Труд.діяльн. Доручити допомогти одягнутись на прогулянку дітям молодшої групи. Матема-тика аплікація.
чт 18

1 Розвиток мовлення Творча розповідь «У зимовому лісі» Розширювати знання дітей про природу зимового лісу; поповнювати словник прикметниками.; активізувати вживання різних типів поширених речень 2 Фізкультура Удосконалювати навички лазіння по гімнастичній стінці,стрибків зі скакалкою,вміння ходити по мотузку спиною вперед. Розвивати уважність і спритність під час гри «Хитра лисиця» .
Спостереження за посадженими цибулями, гілочками каштана. Що змінилось? Д/г « Де чиї вуха?» . Бесіда про сузірря, які мають назви тварин. Д/г « Виклади сузірря» . Етюд з незвичайним кінцем «Як би ти поступив?» Труд.діяльн. Допомогти двірникам розчистити мітлами сніг на доріжках. Грамота, фізкуль-тура культура поведінки
пт 19

1 Малювання (за задумом) «Барви радості». Учити дітей задумувати тему і втілювати задум на папері; закріпити раніше набуті технічні вміння малювати характерні образи в рухах; розвивати спостережливість, творчу уяву, фантазію.
Спостереження за повітрям. Мета: Вчити дітей розуміти позитивний вплив природних чинників на власне здоров,я. Д/г « Впізнай на дотик» Д/г «Знайди пару» (психологічна) нз малюнками емоцій. Труд.діяльн.Прибирання в ігрових куточках. Розвиток мовлення. Закріплення слів пісень, рухів танців.

(4 тиждень місяця)