Смекни!
smekni.com

Технологія виконання підставки під парасолю із дзеркалом (стр. 1 из 5)

Зміст

1. Вступна частина

2. Конструктивна частина

2.1 Інструменти

2.2 Матеріали

3. Технологічна частина

4. Охорона праці. Безпека праці

5. Висновок

6. Використана література


1. Вступна частина

На початковому етапі розвитку суспільство використовувало деревину для виготовлення найпростіших предметів побуту, мистецтва. Подальший розвиток суспільства зумовили виникнення ремесел, більш широке використання деревини для будівництва споруд, мостів, суден, вагонів тощо. Зростали потреби в розширенні виробництва продукції різного призначення і вимоги до рівня їх якості.

Деревина за своїми фізико-механічними властивостями і, зокрема за питомою міцністю перевищує показники міцності окремих металів і сплавів. Тому її використання в техніці і побуті постійно зростає.

Деревина порівняно з іншими матеріалами має переваги. Вона природно поновлюється. І за раціонального використання та поновлення її запаси можуть бути невичерпними.

Лісопереробна промисловість набула прогресивних форм індустріального виробництва. З лісу виготовляють пилопродукцію, яку використовують в натуральному вигляді (дошки, бруси, бруски), для отримання напівфабрикатів (фанери, фанерних і столярних плит, деревинних пластиків) і готових виробів (вікна, двері, паркет, меблі, музичні інструменти). Деревину також використовують в подрібненому вигляді для виготовлення паперу, волокнистих та стружкових плит, декоративних паперово-шаруватих пластиків, синтетичного шпону та іншого. У процесі хімічної і мікробіологічної переробки деревини отримують штучні тканини, спирти, лікарські препарати, глюкозу, дубильні речовини, гліцерин тощо. Таким чином з розвитком технічного прогресу зросло комплексне використання деревини як сировинного та конструкційного матеріалу.

Науково-технічний прогрес в галузі зумовив створення високопродуктивного обладнання, напівавтоматичних і автоматичних ліній, які застосовуються на різних стадіях технологічного процесу виробництва і забезпечують виготовлення продукції на рівні сучасних вимог. Створені маловідходні та безвідходні технології, забезпечуючи економію матеріальних, енергетичних і трудових ресурсів.

Столярно-меблеві виробництва за класифікацією належать до другої групи виробництв. Вони використовують напівфабрикати у вигляді дощок, брусків, брусів, фанери, фанерних плит, натурального та синтетичного шпону, плівок на основі полімерних матеріалів, столярних плит, деревиностружкових та деревиноволокнистих плит, покривних, настилових і личкувальних матеріалів для м’яких меблів, фурнітуру, метизи, лакофарбові матеріали.

В загальному столярно-меблеві виробництва характеризуються такими видами обробки деревини і деревних матеріалів, як сушіння, пиляння, фрезерування, склеювання й личкування, свердління, шліфування, опорядження та інше.


2. Конструктивна частина

Різновиди підставки під зонтики досягають великої кількості у поєднанні майстерності виконання, дизайнерського помислу та роду матеріалів.


Незважаючи на основне призначення такого виробу, в першу чергу підставка для зонтиків має бути конструктивно виконана у поєднанні із інтер'єром приміщення, в якому вона буде знаходитись. Наприклад, даний виріб у приміщенні прихожої зали найкраще буде дизайнерськи поєднуватись із шафою для одягу чи взуття або із дзеркалом.


Конструктивно підставка для зонтиків із дзеркалом складається із:

1 – основи;

2 – дзеркала;

3 – передньої частини підставки;

4 – декоративного плінтусу;

5 – бокових частин підставки.


2.1 Інструменти

Для виконання робіт нам буде потрібно наступні інструменти:

а) розмічальні: складаний метр, рулетка, метрова лінійка, косинець, рейсмус, шило;

б) допоміжні: молоток, кліщі, плоскогубці, кусачки, набір викруток звичайних і хрестових, ніж-косяк, набір напилків, точильні камені;

в) інструменти для пиления: лучкова пила, ножівка;

г) інструменти для стругання: шерхебель (для первинного грубого стругання); рубанок (для зняття тонкої, рівної стружки), зензубель (для отборки чвертей; шпунтубель (для отборкишпунтов - низів - на кромках і пластях деталі.

Рубанки - головний вигляд стругаючого інструменту. Колодки рубанків мають бути зроблені з дуже твердого і сухого дерева (краще білий бук або клен). Якщо дерево погане, колодка рубанка коробитиметься, відповідно при роботі таким інструментом не можна розраховувати на правильну і легку стружку.Практично величина нахилу желізка була визначена таким чином:

• рубанки для стругання цинку - 85 °;

• рубанки по кісті, рогу і черепасі - 70-75 °;

• рубанки твердого дерева - 60 °;

• рубанки м'якого дерева -45 °.


Фрезер це механічний інструмент, який використовують під час обробки поверхонь з різних матеріалів. Фрезери застосовуються для зняття фаски, виготовлення пазів і шліц в деталях з дерева, для виробництва декоративних профілів. Так само фрезер використовують для з'єднання між собою дерев'яних деталей на шпунтах або Шипі. З фрезера зовсім не складно зробити верстат для обробки дерева, для цього фрезер потрібно міцно закріпити на верстаку.

Фрезер з верхньою фрезою має 2 головних вузла: це сама основа фрезера і електричний двигун. Ці частини об'єднуються механізмом для підйому. Механізм контролює необхідну глибину, на яку фрезер врізатиметься. Біля двигуна знаходиться лінійка, штифт, висота якого регулюється, і шайба, що знаходиться в горизонтальній площині. У всіх фрезеров обов'язкова наявність такою, що прямолінійною направляє, це пояснюється тим, що паз, який робить фрезер, має бути лише прямим. Ця напрямна забезпечує рух фрезера по рівній лінії на одній відстані від деталі, в якій робиться паз.

Електролобзик використовується практично так само часто, як і електродриль. У деяких ситуаціях без нього практично не обійтися. Електролобзиком можна робити не лише прямі пропили, але і випилювати різні фігури з пластика, металу, дерев'яних листів і кераміки. Останні моделі лобзиків працюють дуже якісно і швидко. Вони можуть повторювати практично будь-які лінії розмітки, зробленої заздалегідь на матеріалі, що випилюється.

Найчастіше лобзики застосовують для роботи з дерев'яними поверхнями.

Головний елемент, який і здійснює випилювання деталей, це маленька пила. Зазвичай її довжина складає п'ять - дванадцять сантиметрів. Ця пила безперервно і швидко рухається. Вона працює з частотою приблизно п'ятсот - три тисячі коливань за одну хвилину. Її робота здійснюється за допомогою зворотно-поступальних рухів. Рухається вона уподовж вертикально розташованій осі. Амплітуда рухів приблизно двадцять п'ять - двадцять шість міліметрів. Ширина пропилу дорівнює приблизно одному міліметру.

У електролобзиках використовуються різні пили. Для кожного матеріалу існує свій вигляд пилки. Розрізняються ці пили частотою зубців, сталлю і розмірами. Наприклад, якщо випилювати необхідне дерево, то в цьому випадку слід використовувати пилу з двох - чотири міліметровим "кроком" зубців. Для металу "крок" має бути сім десятих 7/10 міліметра - півтора міліметри. Випилювати метал необхідно пилою, завдовжки п'ять - сім з половиною сантиметрів, дерево - пилою п'ять - дванадцять сантиметрів довгі.

У колекторному двигуні електролобзика є редуктор, який і "заставляє" пилу рухатися. Для того, щоб пила служила довше і аби робота виконувалася швидшим вона здійснює так само маятникові рухи. В цьому випадку для того, щоб опуститися вниз, пила відводиться трохи убік від матеріалу, з яким вона працює, і контактує з ним вона зазвичай лише під час руху вгору. Для того, щоб, не залежно від навантаження, яким піддається пила, швидкість була однаковою в електролобзиках використовуються електронні регулювальники.

Завдяки конструкції електролобзиків, в роботі з ними задіюється лише одна рука, що дуже зручно. Ручка, на якій розташована кнопка виключення і включення лобзика, знаходиться зверху на редукторі і двигуні. На передньому торці, внизу знаходиться вузол кріплення і захисне скло.

Для того, щоб лобзик міг точно повторювати намічені на матеріалі лінії, він знаходиться на ідеально рівній опорній плиті. Завдяки ній, не потрібно тримати лобзик на вазі, можна поставити кут випилювання (не більше сорока п'яти градусів) і відстань від лобзика до матеріалу, що самого випилюється, завжди залишатиметься однаковим.

Є такі види електролобзиків, які забезпечують освітлення зони випилювання. Крім того, лобзики можуть самі здувати тирсу, що утворилася, і їх можна підключати до пилососа.

Функції, які в змозі виконувати електролобзик, залежать від того, яку потужність має його двигун. Наприклад, при потужності електродвигуна 700Вт, лобзик з легкістю розрізатиме аркуш дерева, що має товщину десять, - одинадцять сантиметрів, аркуш з кольорового метала завтовшки 3 сантиметри, сталевий аркуш в 1 сантиметр. При потужності двигуна в 400Вт, лобзик може пиляти дерево завтовшки не більше 5 сантиметрів, сталеві листи завтовшки 3 міліметри і кольорові метали не більш за 1 сантиметр товщини.