Смекни!
smekni.com

Мурування зовнішніх стін з бетонних каменів з облицюванням цеглою (стр. 4 из 4)

УСТАНОВКА ШАРНІРНО-ПАНЕЛЬНИХ ПОДМОСТЕЙ

а - в нижньому положенні (кладка 2-го ярусу!; б - у верхньому положенні (кладка 3-го ярусу);1 - трикутні опори; 2 - робочий настил; 3 -огродження

4. УСТАНОВКА УНІВЕРСАЛЬНИХ ПОДМОСТЕЙ

а - для кладки 2-го ярусу; б - для кладки 3-го ярусу; 1 - прямокутні опори в нижньому положенні; 2 - робочий настил; 3\ 4 - стропи для перекладу опор у вертикальне і горизонтальне положення; 5 - прямокутні опори у вертикальному положенні (5.) є сталевою опорою-тумбою або рамою з дощатим настилом і вертикальною огорожею.

Їх використовують в обмежених умовах - при кладці зовнішніх стін лоджій і сходових кліток.


ПЕРЕНОСНІ ПЛОЩАДКИ-ПОДМОСТІ

а - для кладки стін лоджій, перегородок; би - длякладки стін сходових кліток; 1 - сталева опора-тумба; 2 - дощатий настил; 3 -сталева рама; 4 - огорожа;5 - петливши для строповки

Важелі підмости з гідроприводом (6.) виконані у вигляді захищеного майданчика з робочим настилом, опертой на П-подібні важелі. Під'їм і опускання підмостей здійснюється гідроприводом.

Всі види підмостей встановлюють на ґрунт, що спланерував і утрамбований, або на міжповерхові перекриття. Для контролю за якістю кладки між робочим настилом підмостей і конструкцією, що зводиться, залишають зазор до 5 см. Установку і перестановку підмостей виконують кранами.


ВАЖЕЛІ ПІДМОСТИ З ГІДРОПРИВОДОМ

1 - опорна рама; 2 - рухомі важелі; 3 - шарнір; 4 - знімна огорожа; 5 - платформа з рабочим настилом; 6 -гидросистема

ЛІСА.

Тимчасові пристрої (), встановлювані на поверхні ґрунту, що спланерувала, і призначені для зведення кладки на всю висоту будівлі, називають лісами. Їх використовують для зведення стін одноповерхових промислових і сільськогосподарських будівель, облицьовування стін і при виконанні інших будівельних робіт.

Безболтові трубчасті ліси (8.) є просторовим каркасом, збираним із стійок і ригелів. Стійки встановлюють в черевики, укладені на підкладки. Між собою стійки зв'язують поперечними ригелями, на кінцях яких приварені крюки, що вставляються в трубчасті патрубки стійок. Поверх ригелів укладають щитовою настил і захищають його поручнями.

По ходу кладки стійки трубчастих лісів нарощують, зв'язують ригелями і переставляють настил. Стійкість змонтованих лісів забезпечується діагональними зв'язками, встановленими в кутках і через 25...30 м по довжині, а також кріпленням до анкерів, закладених в кладку. При значній протяжності лісів в центрі настилу через кожні 4...6 м влаштовують сходові клітки. Ліси такої конструкції розраховані на зведення стін заввишки до 40 м.

Ліси з об'ємних елементів складаються з вертикальних етажерок і панелей робочого настилу з огорожею. Всі елементи лісів вмонтовують і демонтують краном. Ліси такої конструкції застосовують для кладки стін одноповерхових виробничих будівель заввишки до 14,2 м.

Струнні підвісні ліси закріплюють за підтримуючі кронштейни на покритті промислової будівлі.

До кронштейнів кріплять підвіски з провушинами, в які вставляють прогони. Поверх прогонів влаштовують настил з огорожею. По ходу кладки прогони переставляють з одного ярусу провушин на іншій, а потім укладають настил і влаштовують огорожу.

Універсальні самохідні ліси - це будівельна машина, що самовмонтовується. Вона складається з гусеничного візка, башти, рухомого робочого майданчика і поворотного крана. Такі ліси використовують при кладці цегляних стін висотою до 15м.

ОБЛИЦЮВУВАННЯ СТІН ІЗ ЗОВНІШНІХ ЛІСІВ


Використана література

1. Григорьев М.А. Материаловедение для облицовщиков и каменщиков. М., 1985. – 144с.

2. Кулебокин Г.И. Облицовка природным камнем и кирпичем. М., 2001. - 144с.

3. Неелов В.А. Илюстрированное пособие для подготовки каменщиков

4. Никитин Л.И. Охрана труда в строительстве. М., 1999. - 359 с.

5. Петров А.К. Технология облицовочных производств. М., 2000. - 268 с.

6. Сахаров МЛ. Автоматизация кладки кирпича. М., 2001. - 243 с.

7. Кам'яні роботи. Підручн. Для проф..-техн. Навч.закладів: У 3 ч. Ч.ІІІ / А.С.Нікуліна, С.І.Заславська, Г.П.Матвєєв та ін.. – К.: Вікторія, 2001. – 480с.