Смекни!
smekni.com

Дизайн інтер’єрів дитячого садка (стр. 10 из 10)

Ігрові-їдальні й групові приміщення обладнують столами і стільцями відповідно до кількості дітей в групі. Приміщення групових кімнат після занять, обіду, до і після сну необхідно провітрювати.

Найкращим є наскрізне провітрювання і водночас вологе прибирання приміщень, яке потрібно проводити при відсутності дітей і закінчувати за 30 хвилин до їх приходу.

В перехідні сезони року час провітрювання не повинен перевищувати 15 хвилин, а при температурі зовнішнього повітря нижче 0°С — 3 хвилини. Крім умивальника, там повинна бути полиця для білизни, скриня для предметів догляду за дітьми та бак для брудної білизни. Прибирають приміщення й обладнання за допомогою окремого маркованого інвентарю. Усі предмети (ганчірки, щітки тощо) після використання полощуть у воді і 0,2 % розчині хлорного вапна, після чого висушують.

Велике значення надається проведенню оздоровчих заходів. З метою загартування діти повинні займатися фізкультурою в спортивному одязі (труси, майка, тапочки). У теплу пору року заняття проводять на вулиці. Це рекомендується робити і взимку, але тільки за умови високого ступеня загартування дітей, наявності відповідного одягу й оптимального чергування швидких І повільних рухів. Обов'язково двічі на день, в першій і другій його половині, організовують прогулянки й ігри для дітей на вулиці загальною тривалістю не менше ніж 3-4 години за будь-якої погоди. Оздоровчі заходи необхідно проводити під постійним контролем медичного персоналу та включати у їх структуру повітряні й сонячні ванни, водні процедури, сон на відкритому повітрі тощо.

Санітарні норми припустимого шуму в приміщеннях житлових і суспільних будівель і на території житлової забудови

Санітарні норми встановлюють припустимі рівні шуму, що проникає в приміщення житлових і суспільних будівель від зовнішніх і внутрішніх джерел, і припустимі рівні шуму на території житлової забудови.

Нормованими параметрами постійного шуму є рівні звукового тиску L, дб, в октавних смугах часто зі середньогеометричними частотами 63, 125, 250, 500, 1000, 2000, 4000, 8000 Гц (октавні рівні звукового тиску). Для орієнтовної оцінки допускається використання рівнів звуку L, A, дба.

Нормованими параметрами непостійного шуму є еквівалентні (по енергії) рівні звуку L, дба й A экв. Максимальні рівні звуку L, дба, A макс.

Оцінка непостійного шуму на відповідність припустимим рівням повинна проводитися одночасно по еквівалентному й максимальному рівнях звуку.

Припустимі значення октавних рівнів звукового тиску, рівнів звуку, еквівалентних і максимальних рівнів звуку проникаючого шуму в приміщення житлових і суспільних будівель, і шуму на території забудови слід ухвалювати по таблиці 1.


Таблиця 1

№ п/п Призначення приміщень або територій Час доби Рівні звукового тиску, дБ в октавних смугах частот зі середньо-геометричними частотами, Гц Рівні звуку LA экв. Уров. звуку LA экв, дБА Максимальні рівні звуку LA макс., дБА
1 Житлові кімнати квартир, житлові приміщення будинків відпочинку, пансіонатів, будинків-інтернатів для старих і інвалідів, спальні приміщення в дитячих дошкільних установах і школах-інтернатах с 7 до 23 г.с 23 до 7 г. 63-5255-44 45-3935-29 35-3225-22 30-2820-18 40-5530-45
2 Території, що безпосередньо прилягають до житлових будинків, будівель поліклінік, амбулаторій, диспансерів, будинків відпочинку, пансіонатів, будинків-інтернатів для старих і інвалідів, дитячих дошкільних установ, шкіл і інших навчальних закладів, бібліотек. с 7 до 23 г.с 23 до 7 г. 75-6667-57 59-5449-44 50-4740-37 45-4335-33 55-7045-60

Виправлення на місце розташування об'єкта слід ураховувати тільки для зовнішніх джерел шуму в житлових кімнатах квартир, спальних приміщеннях будинків відпочинку й пансіонатів, спальних приміщеннях дитячих дошкільних установ і шкіл-інтернатів, у будинках-інтернатах для старих і інвалідів, палатах лікарень і спальних кімнатах санаторіїв, житлових кімнатах гуртожитків і номерах готелів і на територіях житлової забудови.


Список використаних джерел літератури

1. Король І.Г., Світко В.А. Дитячі дошкільні заклади (проектування і будівництво). – К.: Будівельник, 1969 р.

2. Ерошина Г. Меблі та ігрове статкування для дітей дошкільного віку. – М.: ВНИИТЕ, 1972 р.

3. Гайказова Р.Т., Костикіна Т.Д. Оформлення дитячих дошкільних закладів. – М.: Просвітництво, 1974 р.

4. [http://www.str67.ru/mm/404/Тепло- та шумоізоляційний матеріал.

5. [http://vertіkal.com.ua/trade/floor/gvl.htmlГіпсокартон.

6. [http://www.konstanta.kіev.ua/ru/publіcatіons/str121/5558] Шпаклівка.

7. [http://www.ec-a.ru/іndex.php?mn=razdel&mns=sgtygd1qkvdd4_ru] Фарба.

8. [http://nexans.kharkov.ua/sіstema-teplіy-pol.html] Тепла підлога.

9. [http://www.stek.ua/d/kovrovіe.htm] Ковролін.

10. [http://mіrpotolkov.com.ua/] Натяжна стеля.

11. [http://www.ganza.com.ua/іnfo/catalogue_oboі/24/] Шпалери.

12. [http://www.remmers.ua/products/02/08/] Наливна підлога.

13. [http://www.voltus.com.ua/cat/194/] Галогенові лампи.

14. [http://www.neon-world.ru/] Неонова під світка.

15. [http://zakon.nau.ua/doc/?code=va117243-96] Державні будівельні норми України.

16. [http://osvіta.ua/school/theory/740] Санітарно-гігієнічні норми України.

17. [http://moz.org.ua/іndex.php?fіle=subject&spec_іd=122&tema_іd=7] Санітарні норми України допустимого шуму.