Смекни!
smekni.com

Дизайн інтер’єрів дитячого садка (стр. 3 из 10)

Наливна підлога — це полімерне покриття, що володіє високими експлуатаційними характеристиками. Наливні полімерні покриття застосовуються в приміщеннях промислового й цивільного призначення. Залежно від умов експлуатації наливні підлоги можуть мати спеціальні властивості: підвищена механічна міцність і хімічна стійкість, термостійкість, паропроникність і ін. Такі полімерні покриття складаються з декількох шарів спеціальних матеріалів, які визначають підсумкові характеристики й властивості підлоги.

Декоративні наливні підлоги широко застосовуються в різних установах. Основною перевагою глянсової наливної підлоги є її міцність і довговічність у комбінації з елементами прикраси. Наливна підлога дає можливість виготовити прозорі покриття й вмонтувати в структуру необхідні елементи декору. Глянсові кольорові наливні підлоги створюють неповторний стиль приміщення й надають повноту ансамблю.

Всі меблі в музично-гімнастичному залі вироблено з матеріалів природного походження: ДСП, ДВП та оздоблені натуральними тканинами: бавовною. Устаткування виготовлене зі сталі та х/б.

Обладнання Обробчі матеріали Колір Зразок
Підлога Прогумоване спортивне покриття Темно-зелений
Підлога Прогумоване спортивне покриття Зелений
Підлога Наливна підлога Сірий
Стеля Водоемульсійна фарба Білий
Стеля Водоемульсійна фарба Світло-зелений
Стіни Шпалери (Німеччина) Кремовий
Перегородка МДФ Жовто-гарячий
Перегородка МДФ Світло-жовто-гарячий
Перегородка МДФ Світло-жовтий
Перегородка МДФ Світло-зелений

Конструктивне рішення обладнання

Використовуючи членування, наповнюємо форму змістом. З більших площин вичленовуються менші, при цьому зберігається сприйняття цілосності конструкції. Таким чином формуються об’ємні стилізовані форми стін та конструкції устаткування, що мають заокруглені та плавні лінії. Конструктивні вузли розсувних перегородок та модульних елементів меблів показані в графічній частині проекту.

Світлотехнічні розрахунки

Спальня:

Розрахунок штучного освітлення:

Е = 300 лк

S = 45 м. кв.

H = 1,8 м

Wy = 17,4 (за таблицею № 1 методичних вказівок)

Wo = Wy x S = 17,4 x 45 = 783 Вт.


W = 70 Вт.

N = Wo : W = 783 : 70 = 11 шт.

M = N : n = 11 : 1 = 11 шт.

[www.xrent.ru] Протягом декількох останніх років світлодіоди усе активніше витісняють інші джерела світла. Розширюється сфера їх застосування, збільшується потужність і світловіддача. Фахівці міланської фабрики Еголючє (EGOLUCE), дотримуючись вимог ринку, створили нову колекцію компактних світильників на світлодіодах американської фірми CREE.

Нова колекція світлодіодних світлових приладів, названа EGOLEDS, є результатом 30 років діяльності компанії в сфері створення інтер’єрних світильників. Швидкий технологічний розвиток світлодіодов уможливило й економічним їхнє масове використання у всіляких місцях застосування.

Дизайнери й інженери компанії Еголючє створили безпечні й надійні світлові прилади, що володіють усіма перевагами світлодіодних технологій: - довгий термін служби ( понад 50 000 години); - низьке споживання струму; - низька температура нагрівання (менш 50 градусів); - збільшена світловіддача: 63 люмена на ват потужності; - гарні колірні якості - колірна температура 3700 ДО (прохолодне світло) або 3000 ДО (тепле світло); - відсутність необхідності обслуговування; - можливість установки на будь-які поверхні завдяки використанню ефективних тепловідведних радіаторів; - можливість заміни тільки світлодіода без заміни самого світильника; - високий ступінь безпеки; - малі розміри й вага.

Галогенові лампи

Приємно сприймається використання висвітлення за допомогою вбудованих малогабаритних, майже крапкових галогенних світильників малої потужності (5–10 Вт), розсипом розкиданих по стелі або по периметру. У цьому випадку виникає "театральний" ефект.

Неонова підсвітка

Сьогодні неонове підсвічування знаходить своє застосування всюди: і там, де протікає суспільне й ділове життя. Професійно виконане неонове підсвічування інтер'єру здатне перетворити будь-яке приміщення, зруйнувати стереотипи замкненого простору й додати інтер'єру неповторний вигляд і стиль. На відміну від інших джерел світла, використовуваних для підсвічування в інтер'єрі, неонові лампи можуть повторити будь-яку конфігурацію багаторівневої стелі, ніші, карниза, і т.п., тобто створити рівний, безперервний світловий потік будь-якої форми. Лампи монтуються з мінімальною відстанню одне від одного, і, таким чином, проміжків у їхньому світлі немає. Результат — рівна яскрава хвиля світла потрібної форми.

Термін служби неонових трубок практично безмежний, а первісний ефект яскравості й насиченості при правильній експлуатації зберігається більш 10 років. Неонове підсвічування економічне — споживана потужність 7 метрів неонових трубок близько 100 Вт. Усе встаткування для неонового підсвічування спеціально розроблене для інтер’єрного використання. Неонове підсвічування не створює шумових ефектів під час своєї роботи, лампи не мигають і не нагріваються.

Музично-гімнастичний зал:

Розрахунок штучного освітлення:

Е = 300 лк

S = 100 м. кв.

H = 2,9 м

Wy = 17,4 (за таблицею № 1 методичних вказівок)

Wo = Wy x S = 17,4 x 100 = 1740 Вт.

W = 175 Вт.

N = Wo : W = 1740 : 175 = 10 шт.

M = N : n = 10 : 3= 3 шт.


Зважаючи на те, що є точкові світильники у гімнастичній зоні та над диванчиками мають допоміжну функцію лампи в них можуть бути по 10 Вт., а в інших [www.nіkrum.ru] 9-ти світильниках по 3 лампи потужністю 50 Вт.

Галогенові лампи

Приведемо основні переваги галогенних ламп у порівнянні зі звичайними лампами накалювання: -більш висока світлова віддача – у деяких випадках вона доведена до 25 лм/Вт, що в 2 рази вище, чим у ламп накалювання; -більша довговічність – їх термін служби в 2– 4 рази вище; -менші розміри – у низьковольтних галогенних ламп (12 В, 100 Вт) діаметр колби в 5 раз менше, ныж у ламп накалювання тієї ж потужності; -більш багатий спектр випромінювання – у галогенних ламп світло більш "біле"; -регулювання світлового потоку, причому при зниженні напруги світловий потік зберігає достатню "білизну".

ТДЧ

Роль дитячого садка у вихованні та освіті дитини

Зараз ми можемо говорити про те, в дитячих садках провели зміни вікової структури контингенту. У зв’язку цим можна говорити про тенденцію, що намічаються зі збільшенням спеціалізацією дошкільних закладів на виховання дітей старшого дошкільного віку. Одним з можливих наслідків цієї тенденції все більша спеціалізація системи дошкільного виховання і по своїй меті , й по своєму змісту, й по методам роботи на підготовку дітей до школи. І все ж така спеціалізація доволі ризикована, тому що на другий план відходять ключові психологічно педагогічні аспекти вікового розвитку, наприклад, повноцінне засвоєння ігрової діяльності.

Головним доказом ефективності дитячого садка є вступ дитини до школи. Адже тепер умови шкіл з приймання першокласників дещо змінилися, а програми освіти в дитячому садку залишаються поки що на рівні нижче шкільних.

Наскільки добре вихователі підготовлять дитину в дитячому садку до школи залежить його майбутнє. Чи зможуть вони розвити здібності дитини, прищепити йому інтерес до учбової діяльності так, щоб у дитини було бажання навчатися.

В цілому можна зробити висновок, що знаходження дитини в дитячому садку позитивно позначається на його розвитку, і що дитячий садок є найприйнятнішою середою для отримання знань та умінь.

Принципи організації предметного середовища для дітей

Вирізняючи три репрезентативні системи сприйняття аудиальну, візуальну та кінестетичну, двом останнім віддаємо домінуючу роль. Будь-яка інформація, що переходить до нас з навколишнього світу, «пакується» нашим апаратом сприйняття, тобто органами відчуттів, в зорові образи, звуки та відчуття. Фактично, так кодується для нас реальність. Після чого вся інформація, «розфасована» на ці три потоки даних, поступає в нейронні мережі нашого мозку. І далі на цьому інформаційному «паливі» працюють вже інші наші метапрограми, а також свідомість та підсвідомість в цілому.

Більшість фахівців, що займаються проблемами дитячого встаткування, вважають, що діти повинні мати своє власне середовище, що відрізняється від предметного середовища дорослих. Це підтверджується дослідженнями в області психології дітей, які показують, що діти прагнуть до активної взаємодії зі своїм оточенням, воліють будувати власний світ, а не одержувати його готовим.

Деякі прихильники цього напрямку не рідко фетишизують дитячу діяльність, вільно або мимоволі перебільшуючи самостійність дітей і їх здатність до оцінки ситуацій і прийняттю рішень. Вони шукають у дитячій творчості готові рішення, наділяючи дітей здатностями вільних творців, далеких умовностям і проникаючих у сутність складних явищ.