Смекни!
smekni.com

Дизайн інтер’єрів дитячого садка (стр. 2 из 10)

3. Образне рішення проекту

Для спальної кімнати було обрано просту стилізовану форму подачі образу: кольори природи, стилізовані казкові дерева на стінах, незвичайні дзеркально-якраві світильники та стеля з дзеркальним візерунком. На основі стилізованих казкових природних елементів побудоване все контруктивне рішення обладнання. Шляхом стилізації та деформації відбувається трансформація в об’ємно-просторову структуру. Таким чином створюється казкова атмосфера.

За основу для музично-гімнастичної зали було обрано циркульні форми. Все устаткування зали створене з площин, які мають таку форму. Образ природи було підтримано стилізованими деревами (розсувні перегородки та панелі), а також яскравою кольоровою гамою. Світильники нагадують за формою дзиґу, кольорова гама яких перекликається з кольорами стільців. Загалом образ музично-гімнастичного залу імітує стилізовану казкову галявину з деревами, іграшками та розвагами, а кольорова гама викликає радісний, теплий настрій та позитивні емоції.

4. Обробчі матеріали

З метою покращення умов перебування дітей у дошкільних закладах пропонується встановити дерев’яні вікна та двері, застосувати тепло- та шумоізоляційні матеріали, що затверджені МОЗ України для використання у дошкільних закладах. Всі тканини, використані для оздоблення інтер’єрів, натуральні. Для підлоги краще за все використати систему теплих підлог. Пропонується оновити опалювальну та сантехнічну системи, а також встановити такі прилади як: кондиціонер та зволожувач повітря.

Матеріали використані для спальної кімнати:

Тепло- та шумоізоляційний матеріал

Спінений полиєтилен – екологічно чистий матеріал, що виготовляється з полиєтилена шляхом спінення бутан пропановою сумішшю. Матеріали зі спіненого полиєтилена або його ще називають пенополиєтилен, характеризуються гладкою зовнішньою поверхнею, дрібнопористою структурою, високою пружністю, еластичністю, високою хімічною, біологічною стійкістю й довговічністю. Пенополиєтилен має низьке вологовбирання й низькою теплопровідністю тому що має замкнені повітряні пори, тому він з успіхом застосовується в будівництві. Зі спіненого полиєтилена виготовляються теплоізоляційні матеріали різного застосування у вигляді циліндрів і аркушів. Аркуші виготовляються різної товщини, можуть мати фольгированный шар і липкий шар. Такий матеріал застосовується для тепло- та звукоізоляції приміщень, шумоглушник вентиляції, гідроізоляція.

Гіпсокартон

При обробці житлових приміщень і приміщень адміністративного типу величезною популярністю користуються гіпсоволокно й гіпсокартон. Відомі в народі як гвл, гкл. Основу цих матеріалів становить будівельний гіпс – екологічно чистий матеріал. Покритий гіпс тонким шаром міцного картону – гкл, гвл – це будівельний матеріал, одержуваний методом напівсухого пресування із суміші гіпсового в'язкого і розпушеної целюлозної макулатури. Гвл, гкл мають рядом характеристик, таких як шумо- і вологотійкість, міцність і пожежостійкість. Усі перераховані характеристики властиві гіпсоволокну й гіпсокартону завдяки їхній основній складовій – гіпсу.

Шпатлівка

Масляно-клейова шпатлівка екологічно чиста нетоксична, без неприємного запаху, пожаровибуховобезпечна.

Готова до застосування, густа масляно-клейова шпатлівка. Використовується для вирівнювання бетону, штукатурки, гіпсу, дерева, закладення тріщин, поглиблень і швів, а також для суцільного шпатлювання стін і стель у приміщеннях у сухих внутрішніх приміщеннях нормальною вологістю. Масляно-клейова шпатлівка має гарну адгезію, розгладжується до "нульової" товщини. Легко шліфується.

Спосіб застосування: Масляно-клейову шпатлівку наносити на суху поверхню, очищену від пилу, жиру й бруду. Старі неміцні залишки шпатлівки й інших матеріалів попередньо вилучити. Перед шпатлюванням пористі місця обробити ґрунтом.

Фарба

Фарба — безсумнівний лідер серед оздоблювальних матеріалів для стін і стелі. Мова йде про водорозчинні: вони не виділяють шкідливих хімічних речовин, швидко висихають, не міняють свій колір із часом, практичні й економічні у використанні. Готове покриття відрізняється високою влаго- і вогнестійкістю, а також паропросякаємістю.

Про те, що продукт не містить шкідливих емісій і летучих розчинників, свідчить наявність па банці абревіатури ELE.

Тепла підлога

Із системою «тепла підлога» можна використовувати більшість напільних покриттів: наливні підлоги, натуральний камінь, керамічну плитку (товщиною до 30 мм), ковролін, лінолеум, ламінат, паркетну дошку й масивний паркет. Мабуть, тільки коркові підлоги не має сенсу укладати на теплу підлогу: пробка сама по собі втримує тепло. А от технічну пробку часто розташовують під теплою підлогою як додаткову тепло- і звукоізоляцію.

Ковролін

Ковролін – це екологічно чисте й комфортне сучасне килимове покриття, яке може мати різноманітні колірні комбінації, оригінальні малюнки й унікальну структуру. Ковролін проводиться на основі синтетичних або натуральних матеріалів, стійких до витирання й вицвітанню. Ковролін поєднує в собі гідності двох пілогових покриттів – лінолеуму й килимів.

Використання натуральних матеріалів дозволяє використовувати ковролін повсюдно, включаючи дитячі установи.

Килимові покриття мають ряд специфічних властивостей: вони є гарними поглиначами шуму. Пропоновані нами підлогові покриття виконані з високоякісних синтетичних і натуральних матеріалів. Покриття міцні, еластичні, пожежобезпечні й стійкі до стирання й деформації.

Велюровий ковролин рекомендується до застосування в дитячих кімнатах. Він легкий у збиранні, добре переносить різні механічні впливи.

Натяжна стеля

Натяжна стеля зробить незабутнім будь-яке приміщення. Її полотно дозволяє створювати рівні й багаторівневі площини, арки, вигини, і будь-які інші форми. Натяжні стелі роблять зі спеціальної вінілової плівки, яка натягається по периметру приміщення.

У неї можна вмонтувати різні світильники й задати висвітлення по своєму смакові.

Натяжна стеля допомагає сховати всі недоліки й нерівності стелі-основи. Дозволяють сховати електропроводку, невидимо розвести системи вентиляції, сигналізації й охорони. Натяжна стеля екологічно чиста. Не виділяє шкідливих речовин і алергенів. Вона не горить і не виділяє токсичних речовин, є засобом додаткової звукоізоляції. Крім того, вона не боїться вогкості, не покривається грибком або цвіллю. Не накопичують пил і при бажанні легко миються.

Всі меблі в спальній кімнаті вироблено з матеріалів природного походження: ДСП, ДВП та оздоблені натуральними тканинами: бавовною.

Обладнання Обробчі матеріали Колір Зразок
Підлога Коврове покриття Темно-зелений
Підлога Коврове покриття Смугастий
Стеля Водоемульсійна фарба Білий
Стіни Водоемульсійна фарба Зелений
Стіни Водоемульсійна фарба Жовтий
Стіни Водоемульсійна фарба Світло-жовтий
Ліжко Тканина х/б Темно-зелений

Матеріали використані для музично-гімнастичного залу:

Тепло- та шумоізоляційний матеріал, шпаклівку, фарбу для стелі, систему натяжної стелі та теплих полів використовуємо такі ж, як і в спальній кімнаті.

Стіни пропонується оздобити шпалерами.

Шпалери

Другий за популярністю спосіб обробки стін своїми руками — обклеювання їх шпалерами. Найбільшу нішу на ринку шпалер займають паперові. Папір — екологічно найчистий матеріал з усіх використовуваних для виробництва шпалер. Покриття з нього рекомендовані для сухих, часто провітрюваних приміщень із підвищеними вимогами до гігієнічності: спалень, дитячих, бібліотек і ін.

Для дитячого садка потрібні ті шпалери, целюлоза й паперова маса для яких зроблені без застосування хлору. Маркування цих екологічно чистих шпалер звичайно містить спеціальний знак — косий трикутник.

Підлога

Для гімнастичної зони або зони сцени пропонується прогумоване підлоговє спортивне покриття.

Монолітні гладкі багатошарові покриття PRACTІC SPORT і PROFY SPORT на основі поліуретанових еластомерів і гумової фракціонованої крихти, або спеціальних матів STEP оптимально задовольняють вимогам до покриттів підлоги в спортивні й фітнесзалах, покриттям критих тенісних кортів і майданчиків для ігрових видів спорту.

Виняткова зносостійкість і довговічність, універсальність застосування для всіх типів приміщень, стійкість до ударних і вібраційних навантажень, хімічних агресій, гігієнічність, простота застосування, економічність експлуатації, високі декоративні властивості й ремонтопридатність роблять монолітні наливні покриття практично незамінними там, де до підлоги пред'являються підвищені, а також спеціальні вимоги. Абсолютна гігієнічність і екологічна безпека, а також високі пожежно-технічні характеристики дозволяють експлуатувати покриття у житлових приміщеннях, дитячих і медичних установах. Спеціальні системи покриттів мають антистатичні властивості, радіаційну стійкість.

Для іншої частини пілоги доречним буде використання декоративних наливних підлог.