Смекни!
smekni.com

Організація станції технічного обслуговування автомобільного транспорту (стр. 8 из 8)

Загальні збори акціонерів скликаються не рідше одного разу на рік. Позачергові збору акціонерів скликаються у разі неплатоспроможності АТ, на вимогу акціонерів, які володіють у сукупності більш як 20 відсотками голосів, а також на вимогу спостережної ради АТ у будь-який час з будь-якого приводу.

8.2.7. Загальні збори визнаються правомочними, якщо в них беруть участь акціонери або їх представники, що мають більш як 60 відсотків голосів. У випадку, якщо загальна кількість голосів не перевищує 60 відсотків, скликаються повторні збори не пізніше як через один місяць з дня скликання перших зборів.

Повідомлення про проведення загальних зборів акціонерів та про порядок денний загальних зборів акціонерів здійснюється правлінням AT.

8.2.8. Про проведення загальних зборів акціонерів держателі іменних акцій повідомляються персонально.

Акціонери - держателі акцій на пред'явника вважаються поінформованими про участь у річних загальних зборах, якщо про дату і місце проведення зборів було повідомлено у трьох центральних газетах за 45 днів до початку і вони не призначались на іншу дату.

У випадку проведення позачергових зборів або якщо загальні збори призначені на інше число, усі акціонери повинні бути проінформовані про дату, місце та порядок денний зборів згідно з регламентом загальних зборів.

У випадку, якщо збори скликаються не правлінням AT. а акціонерами, які володіють у сукупності 20 відсотками голосів, AT сплачує всі витрати, пов'язані з інформуванням усіх акціонерів, а також надає списки акціонерів та їх адреси.

8.2.9. Голосування на загальних зборах акціонерів проводиться за принципом: одна акція - один голос.

8.3. Спостережна рада

Спостережна рада є органом AT, яка з метою захисту інтересів акціонерів здійснює контроль за діяльністю правління AT.

Спостережна рада складається з 3 членів, що обираються з числа акціонерів-громадян чи уповноважених представників акціонерів - юридичних осіб терміном на 5 років.

8.3.3. Персональний склад спостережної ради та зміни в ньому затверджуються загальними зборами акціонерів AT.

8.3.4. Спостережна рада:

за рішенням загальних зборів акціонерів укладає контракт з головою правління AT;

погоджує проведення операцій розпорядження нерухомим майном AT, балансова вартість якого перевищує суму, еквівалентну 10 000 мінімальним заробітним платам, виходячи із ставки мінімальної заробітної плати, діючої на момент операції;

розглядає та затверджує звіти, які подають правління, ревізійна комісія за квартал та рік;

аналізує дії правління щодо управління AT, реалізації інвестиційної, технічної та цінової політики, додержання номенклатури товарів і послуг;

виступає, у разі необхідності, ініціатором проведення позачергових ревізій та аудиторських перевірок фінансово-господарської діяльності АТ;

подає вищому органу АТ пропозиції з питань діяльності АТ;

здійснює інші дії щодо контролю за діяльністю правління АТ.

Голова спостережної ради за дорученням та від імені АТ підписує з головою правління контракт про найм на посаду.

Спостережна рада має право: отримувати інформацію про діяльність АТ;

заслуховувати звіти правління, посадових осіб АТ з окремих питань його діяльності;

призупиняти дію повноважень членів правління до проведення загальних зборів акціонерів;

залучати експертів до аналізу окремих питань діяльності АТ.

Спостережна рада не має права втручатися в оперативну діяльність правління АТ.

Спостережна рада подає вищому органу АТ звіт про свою роботу за рік. У разі визнання роботи спостережної ради незадовільною вищий орган АТ вносить зміни до її складу.

Засідання спостережної ради проводяться не рідше 1 разу на квартал і вважаються правочинними, якщо на них присутні 2/3 її членів.

Рішення спостережної ради приймаються більшістю голосів. У разі розподілу голосів порівну голос голови спостережної ради є вирішальним.

Позачергове засідання спостережної ради скликається на вимогу голови спостережної ради, будь-кого з її членів, правління або ревізійної комісії АТ.

Члени спостережної ради є посадовими особами АТ і несуть відповідальність в межах своїх повноважень.

Рішенням загальних зборів акціонерів до компетенції спостережної ради може бути передано частину повноважень загальних зборів.

8.4. Правління АТ

Виконавчим органом АТ, який здійснює керівництво його поточною діяльністю, є правління АТ.

До компетенції правління АТ належать усі питання діяльності АТ, крім тих, що згідно з чинним законодавством, цим статутом або рішенням загальних зборів акціонерів АТ належать виключно до компетенції іншого органу АТ. Загальні збори акціонерів АТ можуть приймати рішення про передачу частини належних йому прав до компетенції правління.

Правління обирається на 5 років і підзвітне у своїй діяльності вищому органу та спостережній раді і організує виконання їх рішень.

Правління AT складається з 5 осіб. До складу правління входять: голова правління;

перший заступник голови правління; заступник голови правління; члени правління; головний бухгалтер AT.

Персональний склад правління затверджується загальними зборами акціонерів за поданням голови спостережної ради. Від імені та за дорученням загальних зборів акціонерів AT голова спостережної ради укладає контракт з головою правління.

8.4.5. Голова правління керує роботою правління AT. Голова правління вправі без довіреності здійснювати дії від імені AT. Він уповноважений керувати поточними справами AT і виконувати рішення вищого органу AT та спостережної ради, представляти AT в його відносинах з іншими юридичними особами, державними та іншими органами і організаціями, вести переговори та укладати угоди від імені AT, організовувати ведення протоколів засідань правління AT.

Питання повноважень, умов діяльності та матеріального забезпечення голови правління визначаються в контракті, що укладається з ним головою спостережної ради AT.

8.4.6. Засідання правління AT проводяться не рідше одного разу на місяць і вважаються правочинними, якщо на них присутні 1/2 його членів. Рішення правління приймаються простою більшістю голосів. У разі розподілу голосів порівну голос голови правління є вирішальним.

Позачергове засідання правління AT скликається на вимогу голови правління або 1/3 його членів.

8.4.7. На підставі рішень, прийнятих правлінням, голова правління видає накази та інші розпорядчі документи щодо діяльності AT.

8.5. Ревізійна комісія

Перевірка господарсько-фінансової діяльності правління AT, дочірніх підприємств, філій та представництв проводиться ревізійною комісією, яка затверджується вищим органом AT. Перевірки здійснюються за дорученням загальних зборів акціонерів AT, спостережної ради, з власної ініціативи ревізійної комісії AT або на вимогу акціонерів, що володіють у сукупності більш як 10 відсотками голосів.

Ревізійна комісія підзвітна тільки вищому органу AT. Матеріали перевірок ревізійна комісія надає вищому органу AT та спостережній раді. Комісія складається з 3 членів.

Ревізійна комісія має право залучати до своєї діяльності експертів та аудиторів.

Члени ревізійної комісії мають право брати участь у засіданнях правління з правом дорадчого голосу.

Ревізійна комісія складає висновки на підставі річних звітів та балансів. Без висновків ревізійної комісії загальні збори акціонерів АТ не мають права затвердити річний баланс.

Ревізійна комісія зобов'язана вимагати скликання позачергових загальних зборів акціонерів або проведення засідання спостережної ради АТ, у разі якщо виникла загроза інтернам АТ або виявлено зловживання посадових осіб АТ.

9. ОБЛІК ТА ЗВІТНІСТЬ

АТ здійснює оперативний та бухгалтерський облік результатів своєї діяльності, а також веде статистичну звітність та подає її у встановленому порядку та обсязі до органів державної статистики.

Перший фінансовий рік починається з дати реєстрації АТ і завершується 31 грудня цього ж року, наступні фінансові роки визначаються відповідно до календарних.

9.3. Фінансово-господарська діяльність АТ здійснюється відповідно до планів, які затверджуються вищим органом АТ.

10. ПОРЯДОК ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО СТАТУТУ

10.1. Внесення змін до статуту АТ є компетенцією загальних зборів акціонерів АТ.

10.2. Рішення загальних зборів акціонерів з питань змін у статуті АТ приймаються більшістю у 3/4 голосів акціонерів, що беруть участь у зборах.

11. ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ АТ

Припинення діяльності АТ здійснюється шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення) або ліквідації. Реорганізація АТ здійснюється за рішенням вищого органу АТ.

При реорганізації АТ уся сукупність його прав та обов'язків переходить до правонаступника.

11.3. АТ може бути ліквідовано: за рішенням вищого органу АТ;

на підставі рішення арбітражного суду у випадку визнання АТ банкрутом.

11.4. Ліквідація АТ проводиться призначеною вищим органом АТ ліквідаційною комісією, а у разі ліквідації АТ за рішенням арбітражного суду - ліквідаційною комісією, що призначається цим органом.

З дня призначення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження правління АТ по управлінню справами АТ. Про початок ліквідації АТ та про строк подання заяв про претензії до нього ліквідаційна комісія сповіщає в одному з офіційних друкованих видань.

11.5. Ліквідаційна комісія оцінює наявне майно АТ, визначає його кредиторів та дебіторів, розраховується з ними, вживає заходів щодо сплати боргів АТ третім особам та акціонерам, складає ліквідаційний баланс та подає його вищому органу АТ або органу, що призначив ліквідаційну комісію.

Наявні грошові кошти АТ, включаючи надходження від розпродажу його майна після розрахунків з бюджетом, банками та іншими кредиторами, а також по оплаті праці працівників АТ, розподіляються ліквідаційною комісією між акціонерами пропорційно до загальної номінальної вартості належних їм акцій відповідно до чинного законодавства.

11.6. Ліквідація АТ вважається завершеною, а АТ таким, що припинило свою діяльність, з моменту внесення запису про це до державного реєстру.

Голова зборів

Лозинський Микола Степанович