Смекни!
smekni.com

Транспортні компанії та транспортні послуги на ринку послуг (стр. 4 из 4)

Загальний принцип роботи доставки багажу наступний:

1. Відправник приходить в офіс компанії "Автолюкс" та заповнює декларацію на багаж.

2. Багаж оцінюється робітником компанії, зі згоди відправника щодо ціни перевезення багаж оформлюється. Перевезення може бути оплачено як відправником, так і одержувачем. Постійним клієнтам надається можливість сплачувати перевезення по безготівковому рахунку.

3. Після оформлення багажу відправник повинен повідомити одержувачу номер декларації, рейс, яким буде відправлено багаж, дату відправлення та термін доставки (ці дані відправник отримає у оператора нашої компанії).

4. Компанія "Автолюкс" здійснює перевезення у кінцевий пункт доставки.

5. Одержувач приходить в офіс компанії у своєму місті.


Висновок

Аналіз ринку транспортних послуг допоміг виявити недоліки становища на ринку й окреслив можливості і шляхи поліпшення та вдосконалення його стану.У наш час транспорт починає відігравати ключову роль в системі товароруху. Можна передбачити, що в майбутньому техніко-експлуатаційні особливості окремих видів транспорту будуть забезпечувати надійне становище на ринку транспортних послуг сучасних транспортних компаній, особливо в умовах підвищеного попиту на перевезення вантажів мілкими відправками,

що, своєю чергою, прискорить розвиток автоматизованої обробки вантажів, контейнеризації та пакетизації, а також інформатики в галузі вантажної та перевізної роботи.

Стан транспортної інфраструктури не забезпечує єдності транспортної системи, що є однією з головних причин низької якості транспортних послуг, наданих під час транспортування пасажирів та вантажів. На сучасному етапі виникла нова сукупність взаємопов’язаних проблем забезпечення комплексного розвитку та раціонального функціонування різних видів транспорту України.

З погляду світового досвіду і тенденцій розвитку глобального ринку транспортних послуг, Україна нині на етапі формування і консолідації галузі, істотно поступаючись країнам Західної Європи як за якістю, так і за комплексністю послуг, які надаються національними транспортними компаніями.

За заявою міністра транспорту Україна втрачає ринки транспортних послуг. Сьогодні 18–20 % загального обсягу експорту послуг припадає на транспортні послуги. Але цей показник може значно зменшитися унаслідок недостатнього фінансування галузі з бюджету і законодавчої неурегульованості питань, пов'язаних з розвитком України як транзитної держави. Підприємства транспорту щорічно виплачують до державного бюджету близько 1,9 млрд. грн. податків і платежів, отримуючи з бюджету близько 650 млн. грн. Внаслідок недостатнього фінансування на автомобільному транспорті практично повністю припинилося оновлення рухомого складу, середній вік експлуатації якого досягає 15 років, це удвічі перевищує нормативний термін. Близько 70 % наявних в Україні автобусів необхідно замінити, оскільки вони фізично та морально застарілі і строк їхньої експлуатації закінчився. Авіаційний транспорт практично не розвивається. На це впливає висока вартість літаків та відсутність коштів у вітчизняних авіакомпаній.

Подальший розвиток українського ринку транспортних послуг, зміна конкурентних умов на

ринку будуть безпосередньо залежати від факторів зовнішнього та внутрішнього порядку (табл. 2).

Транспортний комплекс України в наш час в умовах різкого зростання частки міжнародних перевезень в загальному обсязі перевезень потребує серйозної реструктуризації та оновлення основних фондів, удосконалення технології перевезень і підвищення якості транспортно-експедиційних послуг відповідно до вимог ринкової економіки, європейських та світових стандартів якості у цій галузі.

Для усунення головної причини критичного стану транспортної системи України та її подальшого розвитку на інноваційній основі необхідно сформувати державну політику, орієнтовану на забезпечення транспортного сектору інвестиційними ресурсами з метою його комплексного розвитку.


Список використаної літератури

1. Збірник наукових праць НТУ “Вісник”. – Ч. 1, 2. – К., 2007.

2. Транспортний сектор економіки України: тенденції та проблеми розвитку / Економіст. – № 6, червень 2007.

3. Транспорт / Економіст. – № 7, липень 2008.

4. Актуальні проблеми правового регулювання ринку транспортних послуг / Правовий тиждень. – № 30–31(103–104), 22 липня 2008 р.

5. Статистичні дані Міністерства транспорту і зв’язку України.