Смекни!
smekni.com

Технологія діяльності туристського і формування нового туру «По давньоруським містам Правобережжя» (стр. 2 из 9)

В даній курсовій роботі об’єктом дослідження було обрано давньоруські міста Правобережжя. Цей об’єкт є актуальним тому, що має багато історичних та архітектурних пам’яток , гарні дендропарки. Але має низьких рівень розвитку туризму. Саме тому ця робота є актуальною на сьогоднішній день і спрямована на розвиток туризму в Україні в усіх його напрямках.

Тому метою роботи є розробка туру для залучення вітчизняних та іноземних туристів для відвідування даного регіону, що у подальшому стане поштовхом для розвитку туризму у цьому регіоні.

Структура курсової роботі складається зі вступу, основної частини та висновків. Основна частина вміщує в себе 3 розділи. В першому розділі представляється загальна характеристика туристського підприємства. У другому розділі викладаються теоретичні теоретичні основи розробки нового туристичного продукту, тобто розробка самого туру. І нарешті в третьому розділі пояснюється технологія діяльності туристського підприємства. У висновку підводяться підсумки даної курсової роботи.


1. Загальна характеристика туристського підприємства

1.1 Базова характеристика туристського підприємства

Товариство з обмеженою відповідальністю «Туристична фірма «САМ».

Адреса:001103, Україна, м. Київ, вул. Івана Франко, 40-Б.

Банківські реквізити:АППБ «Аваль», рахунок № 260034595, код ЄДРПОУ 13688707, МФО 300345.

Дата заснування :22 липня 1991 року.

Ліцензія:Серія АА № 780910 від 31.03.2006р.

Форма власності: колективна.

Організаційно-правова форма –акціонерне підприємство закритого типу.

В туристичній фірмі «САМ» працює близько 400 кваліфікованих працівників. Фірма має головний офіс та два пункти продажу в місті Києві і вісім регіональних офісів фірми, які знаходяться у великих містах України, у таких як: Дніпропетровськ, Донецьк, Запоріжжя, Кіровоград, Миколаїв, Одеса, Сімферополь, Харків.

1.2. Структура управління туристським підприємством

1.2.1. Організаційна структура управління підприємством

Структурні підрозділи туристичної фірми «САМ».

У головному офісі фірми існують такі дирекції і відділи:

- Адміністрація;

- Дирекція по персоналу;

- Дирекція по виїзному туризму (відділ масових турів, відділ індивідуальних турів, сектор освітніх і спеціалізованих турів, візовий відділ);

- Дирекція з продажу туристичних послуг ( відділ корпоративного обслуговування, відділ організації продажів послуг, сектор по роботі з агентами і ПФ, відділ по VIP обслуговуванню, інформаційний центр);

- Дирекція туризму в Україні ( відділ по роботі з резидентами, відділ по роботі з нерезидентами);

- Дирекція по організації і реалізації перевезень(відділ по реалізації регулярних перевезень, відділ по організації і реалізації чартерних перевезень);

- Дирекція по маркетингу і рекламі;

- Юридичний відділ;

- Головна бухгалтерія;

- Управління справами; (транспортно-експедиційний відділ);

- Відділ інформаційних технологій;

- Відділ телекомунікації;

- Відділ-гідів-перекладачів.

Основними напрямками діяльності туристського підприємства є:

- Виїзний туризм(групові і індивідуальні тури на курорти Середземномор'я, в столиці Європи, на гірськолижні курорти, і по екзотичних напрямах);

- Освіта за кордоном (загальні курси мов, екзаменаційні курси, спеціальні курси, канікулярні курси для дітей, середня освіта, вища освіта);

- Дитячий туризм. Відпочинок в Криму і за кордоном для дітей;

- Спецтури. Спортивні, релігійні, лікувальні, бізнес, подієві;

- В'їзний туризм (відпочинок і екскурсійні програми по Україні, організація конференцій, вивчення російського, українського мов);

- Продаж і бронювання авіаквитків (Туристична фірма "САМ" - член Міжнародної асоціації авіаперевізників IATA);

- Продаж квитків на чартерні рейси.

Підприємство виконує тур. операторську діяльність за ліцензією Серії АА № 780910 від 31.03.2006 р. Також може виконувати тур. агентську(посередницьку) діяльність.

1.2.2. Посадові інструкції працівників туристичного підприємства

Посадова інструкція – це документ, що регламентує виробничий процес кожного працівника. Зазвичай включає короткий виклад основних обов'язків, повноважень і необхідних навиків, що відносяться до конкретної посади в організації.

Згідно зі статтею 29 Кодексу законів про працю України, до початку роботи за укладеним трудовим договором власник або уповноважений ним орган зобов’язаний, зокрема:

1) роз’яснити працівникові його права й обов’язки та проінформувати під розписку про умови праці, його права на пільги та компенсації відповідно до чинного законодавства і колективного договору;

2) ознайомити працівника з правилами внутрішнього трудового розпорядку та колективним договором.

Конкретний перелік посадових обов’язків визначається посадовими інструкціями керівників, професіоналів, фахівців, технічних службовців, що їх розробляють і затверджують роботодавці на основі Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників (враховуючи конкретні завдання та обов’язки, функції, права, відповідальність працівників цих груп та особливості штатного розпису підприємства). У посадовій інструкції також закріплюються права працівника та його відповідальність. Інструкції повинні відображати повний перелік завдань та обов’язків, повноважень і відповідальності, у разі потреби мати необхідні пояснення, а всі терміни — чіткі визначення.

Посадова інструкція агента з організації туризму



________________________

(назва установи, організації, підприємства)

ЗАТВЕРДЖУЮ______________

(керівник установи,

організації, або інша посадова особа,уповноважена затверджуватипосадову інструкцію)

________ ________________

(підпис) (прізвище, ініціали)

«___» ____________ _____



ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ АГЕНТА З ОРГАНІЗАЦІЇЇ ТУРИЗМУ

1. Загальні положення

1.1. Призначення на посаду агента з організації туризму та звільнення з неї здійснюється наказом __________________ за поданням _____________________ з дотриманням вимог чинного законодавства про працю.

1.2. Агент з організації туризму безпосередньо підпорядковується __________________________________________________________________.

1.3. У процесі своєї діяльності агент з організації туризму керується Конституцією та законами України, постановами Кабінету Міністрів України та наказами Міністерства культури і мистецтв України, іншими нормативними документами, а також локальними правовими актами та цією посадовою інструкцією.

1.4. На період тимчасової відсутності агент з організації туризму може бути замінений_____________________________________________________.

1.5. Агент з організації туризму отримує від адміністрації музейного закладу матеріали нормативно-правового та організаційно-методичного змісту, знайомиться під розпис із відповідними документами.1.6. Агент з організації туризму систематично обмінюється інформацією з питань, що входять у його компетенцію, з адміністрацією та працівниками музейного закладу.

1.7. ________________________________________________________.

2. Завдання та обов'язки

Агент з організації туризму:

2.1. Виконує роботи, пов'язані з реалізацією комплексу туристичних послуг, є представником суб'єкта туристичної діяльності і виступає від його імені.

2.2. Діє відповідно до законодавства України про туризм та інших нормативних актів органів виконавчої влади в цій галузі.

2.3. Працює під керівництвом професіонала з туристичної діяльності.

2.4. Вивчає вітчизняний та зарубіжний ринок туристичних послуг, характеристики об'єктів туристичної індустрії.

2.5. Робить аналіз змісту, вартості, особливостей послуг готелів, музеїв, транспортних підприємств.

2.6. Бере участь у розробці внутрішніх та міжнародних маршрутів.

2.7. Самостійно здійснює підготовку даних для складання кошторисів турів або екскурсій.

2.8. Виконує рекламну діяльність з метою залучення громадян до оздоровлення, раціонального використання вільного часу, проведення змістовного дозвілля, ознайомлення з історико-культурною спадщиною, природним середовищем.

2.9. Надає повну інформацію про обсяг, умови та якість туристичних послуг, що пропонуються суб'єктом туристичної діяльності.

2.10. Самостійно веде облік заявок і договорів на проведення турів або екскурсій і складає відповідну звітність.

2.11. Бере участь в оформленні угод із споживачами туристичних послуг, туристичних ваучерів, путівок, маршрутних книжок, інших документів, що визначають статус туристів і є основою для здійснення туру або екскурсії.

2.12. Забезпечує своєчасне придбання проїзних документів для груп туристів, виконує інші обов'язки, покладені на нього суб'єктом туристичної діяльності.

2.13. ________________________________________________________.

3. Права

Агент з організації туризму має право:

3.1. Ознайомлюватися з проектами рішень керівництва, що стосуються його діяльності.

3.2. Вносити на розгляд керівництва пропозиції щодо покращення роботи, пов'язаної з обов'язками, що передбачені цією інструкцією.

3.3. В межах своєї компетенції повідомляти керівництву про всі недоліки, виявлені в процесі його діяльності, та вносити пропозиції щодо їх усунення.

3.4. Вимагати від керівництва сприяння у виконанні ним посадових обов'язків.

3.5. Отримувати інформацію, необхідну для виконання своїх посадових обов'язків.

3.6. Самостійно приймати рішення в межах своєї компетенції.

3.7. Брати участь у нарадах, на яких розглядаються питання, що стосуються його компетенції.

3.8. Підвищувати свою професійну кваліфікацію у встановленому порядку.

3.9.__________________________________________________________.