Смекни!
smekni.com

Туризм як основна галузь економіки Туреччини (стр. 7 из 11)

Відповідно до міжнародних правил розрахункова година в готелях в 12:00 місцевого часу. У день приїзду розселення в кімнати здійснюється після 14:00. Як у будь-якого гостя готелю, є можливість ознайомитися з наданим номером і звернутися з питаннями (при їх наявності) до служби адміністрації готелю ( «Ресепшн»). У більшості готелів площа номерів враховується повністю, тобто площа самої кімнати, тераси, ванної кімнати, коридору. Категорія Вашого номера вказана по тексту туристичного ваучера. Основні терміни, які можуть бути зазначені по тексту туристського ваучера.

STD - кімната (номер) для проживання туристів, обладнана за певним готелем стандарту. Як правило, більша частина номерного фонду готелів складається з стандартних номерів.

SNG - розміщення в стандартному одномісному номері (надається одне ліжко, допускається наявність у номері двох ліжок).

DBL - стандартний номер, розрахований на проживання двох чоловік (надається одне велике двоспальне ліжко або два односпальні, в залежності від концепції готелю. Деякі готелі допускають розміщення в стандартному двомісному номері неповнолітніх дітей (1 або 2). Залежно від концепції проживання в готелі надається додаткове спальне місце або ліжко.

ADL - дорослий (в основному від 12 років)

CHD - дитина (в основному від 2 до 12 років)

ROH - розміщення туриста в будь-якій будівлі готелю (комплексу будівель готелю) і (або) надання номера без уточнення його характеристик з номерного фонду готелю на розсуд адміністрації.

SEА VIEW - «Вид на море» маються на увазі номери, звернені до моря, однак вони зовсім необов'язково гарантують відкритий просторовий вид на море.

SUNMAR FORTUNA і SUNMAR FORTUNA + - особлива система реалізації турів за спеціальною ціною, яка передбачає розміщення туриста в готелях певної умовної категорії до встановленої концепцією харчування. Якщо тур організовано за системою SUNMAR FORTUNA і SUNMAR FORTUNA + по тексту ваучера будуть спеціальні застереження.1

Кращі готелі Туреччини:

За версією WorldTravelAwards, 2 грудня 2009 рік, були виділені такі готелі Туреччини як AdamandEveHotel, Белек, Анталія ( готель з найкращим дизайном) та MardanPalace, Анталія ( найрозкішніший курортний готель). Слід також виділити такі п’яти-зіркові готелі як SpiceHotelSpa, Белек, Анталья; DelphinDeluxeResort, Аланья; Mukarnas, Аланья.

AdamandEveHotel- це рай на землі, відображення самовіддачі персоналу і щирої любові до турецького туризму. "Адам і Єва" - це інвестиція, що перевищує 100 мільйонів Євро і є подарунком, який Kayı Group, одна з найбільших компаній в турецькому туризмі, зробила Туреччини. «Адам і Єва» відкрито всі 12 місяців у році.

Загальна площа території готелю 100.000м2, площа будівлі 37.200м2. Готель Адам і Єва складається з головного шестиповерхового будівлі і одноповерхових вілл з терасами.

Готель розташований в 35 км від аеропорту і в 45 км від центру міста Анталья на просторій території природного заповідника c мальовничими горами, піщаними пляжами і реліктовими хвойними лісами.

MardanPalaceзнаходиться на самому березі моря, в курортному селищі Лара в 25 км від центру м. Анталія, і в 15 км від аеропорту м. Анталія.Відкриття готелю Mardan Palace Antalya відбулося в 2009 році. Це гарний комплекс, що займає територію в 195.000 кв.м (24000 кв.м займають басейни), побудований на мальовничому узбережжі Середземного моря.

Готель складається з трьох частин: Anatolian Wing, European Wing, Dolmabahce Wing і 44 двоповерхових Garden Suite. Для гостей номерів класу "SUITE" цілодобово надаються послуги дворецького.

SpiceHotelSpaготель знаходиться на самому березі моря, в курортному селищі Белек, в 31 км від аеропорту м. Анталія. Загальна площа готелю - 91 000 кв.м. Місткість - 1350 гостей. Дата відкриття - 2007 рік. Готель складається з 4-поверхового головного будинку, 4-поверхової будівлі Annex, додаткового 3-поверхового корпусу біля басейну, одно-і двоповерхових вілл.

DelphinDeluxeResortпобудований в 2001 році. Розкішний 5-ти зірковий готель DelphineDeluxeResort (Дельфін Делюкс Резорт) розташований в тіні пальмових насаджень, в мальовничому саду. Готель складається з одного 6-ти поверхового будинку, розташований в 90 км від аеропорту м. Анталія, в 35 км від м. Аланья і в 10 км від с. Авсаллар, на самому березі моря.

Mukarnasготель знаходиться в курортному селищі Окурджалар, в 30 км від центру м. Аланья, і в 90 км від аеропорту м. Анталія. Загальна площа готелю - 30 000 кв.м. Місткість - 1100 гостей. Дата відкриття - квітень 2001 року. Готель складається з одного 5-ти поверхового головного корпусу.

Готелі, мотелі, кемпінги, що розташовані на морському узбережжі функціонують впродовж короткого терміну часу, тобто їх діяльність характеризується яскраво вираженою сезонністю.1

3.2. Харчування

Харчування є однією з важливих потреб людини. Звичайно,що під час відпочинку, туристичної подорожі, виникають специфічні вимоги щодо організації харчування. Можливості їх задоволення, з одного боку, ґрунтуються на організації харчування протягом подорожі в транспортних засобах. З іншого, - організацією туристськими комплексами послуг повного( full board), тобто три- (іноді навіть чотири- ) разового харчування протягом доби, або часткового пансіону (half board), тобто сніданок та обід або вечеря. В останньому випадку мандрівники можуть скористатися послугами закладів харчування ( ресторанів, барів, закусочних тощо), які пропонує місцева інфраструктура.2

Обслуговування в польоті. Турецькі авіакомпанії постійно намагаються, щоб їх пасажири харчувалися краще і за низьку ціну. Компанії мають свої харчові комбінати, які укладають контракти з постачальниками харчової продукції. Їжа для пасажирів літаків готується на фабриках-кухнях, які розташовуються поблизу аеропортів. Там вона розфасовується і доставляється на літаки.

На борту авіалайнера виділяють дві або три категорії обслуговування: перший клас, бізнес клас та туристичний клас ( або економічний ). За першими двома категоріями пропонують більш вишукані страви та безкоштовні напої. Для пасажирів бізнес-класу пропонується на вибір 2-3 основні страви.

Харчування при готельному підприємстві. Структурні підрозділи готелю, які називають комплексом харчування, включають в себе такі відділи:

- кухня/ буфет/банкети;

- ресторан/обслуговування номерів/міні-бари;

- кімнати відпочинку/бари.1

Турецька кухня пропонує широкий вибір страв і ласощів. Щодо турецьких страв у туриста не повинно виникати ніяких побоювань. Навпаки, популярна у кухарів та відвідувачів ресторанів їжа, наприклад, охолоджений смажена картопля або твердий біфштекс, майже завжди корисна.

У турецькій кухні не використовуються будь-які невідомі нам продукти, зазвичай вона не буяє прянощами (за винятком блюд Південної Анатолії).

В Туреччині існують наступні варіанти системи живлення при розміщенні в готелі:

ВВ (Bed & Breakfast) - система харчування, що припускає сніданки в готелі проживання. Це може бути шведський стіл, буфет або континентальний сніданок.

HB (Half Board) - «напівпансіон», система дворазового харчування в готелі проживання. Звичайно це сніданок і вечеря, але в деяких готелях може бути сніданок та обід. Напої за обідом / вечерею у вартість не входять, а пропонуються за додаткову плату.

FB (Full Board) - «повний пансіон», система триразового харчування в готелі проживання (сніданок, обід і вечеря). Напої за обідом і вечерею у вартість не входять. All Inclusive (AI), Ultra All Inclusive - «все включено» і «ультра все включено», система, що включає в себе не тільки триразове харчування, але й додаткові послуги, такі як: легкий сніданок, закуски, легку вечерю і т.п . Деякі напої входять у вартість. Іноді у вартість входять тільки напої місцевого виробництва, а іноземні подаються за додаткову плату. Безкоштовні напої обов'язково наливаються в склянки. Всі напої в пляшках оплачуються додатково. Наявність свіжих соків та морозива не є обов'язковим - на розсуд готелю.

За таких варіантах харчування, як «напівпансіон» (HB), «повний пансіон» (FB) і «все включено» (All inclusive, Ultra All inclusive) послуга, як правило, починає діяти в день прибуття з надання вечері, і закінчується сніданком . У разі прибуття в нічні години вечеря не надається. Для відвідування ресторанів системи «А'ля карт» потрібне попереднє резервування місць або додаткова оплата (включаючи багато готелів з системою харчування «все включено»). Меню системи харчування і напоїв визначається адміністрацією готелю. У кожному готелі можуть бути свої правила, нюанси рекомендується уточнити в гіда або службовців готелю.

Для пиття рекомендують використовувати мінеральну воду, яку можна придбати в магазинах і барах готелю (за системи харчування «все включено» в деяких готелях можливе отримання питної води в пляшці в барі готелю).

Не допускається приносити в ресторан готелю власні напої. Не дозволено виносити за межі ресторану продукти, взяті зі шведського столу.1

Ресторанний бізнес. Ресторани Туреччини, що працюють обідня пори, зазвичай спеціалізуються на якому-небудь одному виді гарячого. Наприклад у тих, що готують шашлики можна знайти тільки м’ясо або курку на гратах. Підеджілер (лепешечникі) підносять до столу гарячі випечені в духовці тонкі коржики з начинкою з фаршу, різної ковбаси і сиру. Турецька кухня пропонує широкий вибір блюд і ласощів. Гості дивуються з незвичайної різноманітності і якості блюд, тому що перед ними результат тисячолітнього переплетіння культур. Пріоритет надається блюдам з яловичини і баранини. Типові турецькі блюда - донер і кебаб .

У Туреччині дуже популярна долма, де використовуються помідори, кабачки, баклажани, перець і виноградне листя. Особливе значення в турецькій кухні надається солодощам. Найбільш відома - баклава . Свіжі фрукти і ягоди подаються на десерт круглий рік.2 Найпопулярніші ресторани Туреччини: Haci Abdullah відкритий щодня з 11.30 до 24.00. Годують смачно - особливо вдаються цьому закладу смажені каштани і смажена риба з луком, проте вживати алкоголь тут не вирішується. І якби тільки тут! “Сухий закон”, на жаль, панує в багатьох стамбульських ресторанах. Та зате в цьому закладі приймаються кредитки Eurocard і Visa. Обід на одну людину обійдеться приблизно в 15-20 доларів.Knaat це недалеко від мечеті Міхрімахи. Відкритий щодня з 10.30 до 22.30. Ресторан з історією, він заснований в 1933 році. Різноманітне меню. Наша рада - спробуйте береки, плов з баранини, салати. Алкоголь не пропонується. Обід коштуватиме 10-15 доларів на людину. Мeshur Halk Koftecisi відкритий щодня з 10.00 до 21.00. Блюда тут прості, але дуже смачні: супи, салати, кюфта. Дуже популярний серед місцевих жителів. Розраховуйте витратити 7-12 доларів на людину.1