Смекни!
smekni.com

Організація діяльностї зовнішньоторговельної фірми ТОВ "L’Oreal Ukraine" (стр. 12 из 17)

· комерційною службою доставки «Нова пошта»;

Для цього потрібно:

· заказати необхідний Вам товар через онлайн форму на сайті нашого магазина;

· одержати від нас квитанцію ( рахунок-фактуру) для оплати обраного товару (квитанція в електронному виді приходить автоматично на Вашу поштову скриньку, Email);

· оплатити покупку по квитанції ( рахунок-фактурі) у найближчому відділенні банку (з моменту оплати, перш ніж ми побачимо Ваші гроші на рахунку звичайно проходить 1-2 банківських дні) або іншим доступним для Вас способом;

· після прибуття грошей на наш рахунок, ми відправляємо Вам товар через службу доставки

· після відправлення посилки ми повідомляємо Вас дату й час прибуття вантажу й номер декларації;

· у зазначений нами час Ви можете одержати посилку в офісі служби доставки Вашого міста, для цього при собі Ви повинні мати документ, що засвідчує особистість (паспорт) і знати номер декларації посилки.


Таблия 2.3

Можливість інтерактивного порівняння вибраних товарі в Інтернет - магазині


Як показають приклади , наведені в табл.2.3 та на рис.2.18, ефективність продажу елітної косметики та парфумерії через Інтернет- магазини полягає в можливості в інтерактивному режимі:

- провести рекламну компанію продукції в найвіддаленіших кутках України без розгортання там парфумерних магазинів;

- проаналізувати асортиментний ряд продукції з просмотром зовнішнього вигляду виробів та ознайомлення з рекламними коментаріями;

- провести цінове порівняння вартості вибраних товарів;

- оформити інтерактивну заявку на придбання товарів.

Способи оплати замовлення:

· Банківським переведенням: у найближчому відділенні будь-якого банку по квитанції, отриманої від нас по електронній пошті.

· Оплата через систему Webmoney, Ви можете оплатити покупку простим переказом на наш WMU-Рахунок. Прохання: не оплачуйте замовлення поки ми не підтвердимо Вам ціну й наявність товару на складі.

Ви оплачуєте товар готівкою при одержанні кур'єрові тільки у випадку роздрібного складання замовлення для власного споживання.

Висновки до розділу 2

Досліджене у дипломному проекті Товариство з обмеженою відповідальністю «L’Oreal Ukraine» є українським підприємством з 100% іноземним капіталом, засноване у кінці 2004 року нерезидентом - АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТ-ВО «L’Oreal», ФРАНЦІЯ.

Група L'Oreal відома насамперед розробками в областях косметики, дерматології й фармацевтики. Близько 81 % від її загальних продажів доводиться на сектор косметики, включаючи фарбу для волосся, засоби по догляду за волоссями й шкірою, декоративну косметику, парфумерію, засоби особистої гігієни. Продукція групи L'Oreal позиціонована в 5 основних сегментах:

1) Luxury Products Division

2) Professional Products Division

3) Active Cosmetics Department

4) Consumer Products Division

5) The Body Shop

Одним із сегментів продукції групи L'Oreal є елітна косметика та парфумерія (L'Oreal Luxury Products), який є предметом досліджень дипломного проекту, яка представлена наступними торговими марками концерну:

- L’OREAL PARIS;

- GIORGIO ARMANI;

- LANCOME;

- YVES SAINT LAURENT;

- BIOTHERM;

- VICTOR@ROLF;

- CACHAREL;

- HELENA RUBINSHTEIN;

- DIESEL;

- RALHP LAUREN.

Luxury походить від латинського слова Luxus, що означає відхилення, twist. Відповідно, Luxury - це розрив між чимсь повсякденним, звичайним і екстраординарним

Головна мета підрозділу LUX укладається в постійній підтримці цього розриву, цієї різниці між звичайним і «мрією» - у брендах, продуктах, технологічних інноваціях, сервісі, комунікації.

Як показує аналіз результатів розрахунків динаміки росту активів підприємства та фінансових результатів діяльності в ТОВ «L’Oreal Ukraine»:

- при зростанні обсягів активів балансу у 2009 році відносно 2007 року на +476,6%, обсяг чистих валових доходів від реалізації продукції зріс у 2009 році відносно 2007 року на +1122,9%, що відповідає «золотому правилу» інтенсивного росту економіки підприємства;

- при зростанні обсягів чистих валових доходів від реалізації продукції у 2009 році відносно 2007 року на +1122,9%, обсяг собівартості продукції у 2009 році відносно 2007 року зріс на +1130,7%, а, відповідно, обсяг валового прибутку від реалізації 2009/2007 зріс на +1020,6% та обсяг чистого прибутку після оподаткування 2009/2007 зменшився на -44,5%, що не відповідає «золотому правилу» інтенсивного росту економіки підприємства.

Аналіз показників ліквідності, фінансової стійкості, ділової активності та рентабельності діяльності ТОВ «L’Oreal Ukraine» виявляє у ТОВ «L’Oreal Ukraine»є наступні проблеми діяльності:

- показник абсолютної (негайної) ліквідності, який забезпечується обся-гом готівкових грошей в касі та на розрахунковому рахунку, в 10 разів нижчий рівня стійкої ліквідності підприємства, тобто підприємство має проблеми з поточною платоспроможністю;

- рентабельність власного акціонерного капіталу підприємства по чистому прибутку після оподаткування з рівня 36,5% -70,0% у 2007 - 2008 році різко знизилась до рівня 3,65% у 2009 році при ринковій доходності капіталу в Україні у 2009 році 22,0 -24,0% річних (по ринковій доходності безризикових державних облігацій ОВДП), що робить підприємство інвестиційно непривабливим акцінерного капіталу засновника «Лореаль»(Франція).

- у 2009 році при розширенні мережі дистрибуції продукції різко зросли запаси імпортованої продукції з рівня 0,6млн.грн. (2008) до рівня 14,4 млн.грн. за рахунок зростання кредиторської заборгованості ТОВ «L’Oreal Ukraine» перед товарним кредитором «L’Oreal»(Франція) з 7,5 млн.грн. до 28,1 млн. грн., при цьому у підприємства наступив період кризового рівня стійкості по покриттю запасів, який можна ліквідувати або різким нарощенням статутного капіталу з фактичного рівня 165 тис.грн. до заявленого концерном «L’Oreal»(Франція) рівня у 26,5 млн.грн., які станом на кінець 2009 року були не внесені, або різким підвищенням прибутковості діяльності ТОВ «L’Oreal Ukraine» та зростанням рівня власного капіталу за рахунок капіталізації прибутку;

- при зростанні обсягів реалізації продукції у 2009 році на 15 -20% зменшиласть оборотність характерних агрегатів активів та відповідно зросли періоди перетворення товарної маси в грошову форму, що приводить до ризику порушення законодавчої норми у 90 днів на повне завершення розрахунків по ЗЕД операціям.

Таким чином, економічна діагностика поточного фінансового стану підприємства ТОВ «L’Oreal Ukraine»виявила необхідність дослідження формування витрат та доходів фірми на всіх етапах торгово-посередницьких операцій та проведення оптимізації формування цін покупки продукції при імпорті та продажу на внутрішньому ринку України.

Проведений в дипломному дослідженні аналіз процесу імпортування ТОВ «L’Oreal Ukraine» косметично-парфумерної продукції з Європи від заводів концерну «L’Oreal»(Франція) показав, що схема операцій та грошових потоків при розрахунках в зовнішньоекономічних операціях імпорту виконується за найбільш ризикованим для імпортера механізмом 50-100% передоплати банківським переказом замовленої партії товару при наступних умовах контракту:

- надання експортером (концерн «L’Oreal»(Франція)) банківської гарантії платоспроможності імпортеру (страхування переказу);

- кредитування імпортера (ТОВ «L’Oreal Ukraine») в банку для фінансування банківського переказу експортеру;

- оформлення гарантії оптовими покупцями майбутньої покупки імпортуємого товару перед банком імпортера для отримання кредиту імпортером (ТОВ «L’Oreal Ukraine»);

- 50- 100% передоплата банківським переказом товарної партії продукції;

- поставка продукції на умовах DAF чи СІР – на митний склад на кордоні України, або на митний склад в місті внутри України, вказаному імпортером у контракті.

Основні ризики схеми контракту для імпортера (ТОВ «L’Oreal Ukraine»):

а) непоставка продукції експортером чи поставка неповної партії продукції та фінансові претензії всіх ланок гарантерів та кредиторів;

б) фальсифікація гарантійного листа банка експортера та відсутність страхового захисту від непоставки продукції експортером;

в) поставка продукції експортером в строки більше нормативу в 90 днів та штрафні санкції фіскальних органів України;

г) зміна попиту на ринку (зниження внутрішньої ціни на імпортовану продукцію) та перевищення строків надходження виручки за продану імпортовану продукцію;

д) зміна курсу національної валюти та додаткові витрати на конвертації виручки в національній валюті на погашення банківського кредиту в іноземній валюті.


РОЗДІЛ 3 ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ЗОВНІШНЬОТОРГОВЕЛЬНОЇ ПОСЕРЕДНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТОВ “L’OREAL UKRAINE”

3.1 Обґрунтування рішення щодо оптимізації схем розрахунків по зовнішньоекономічним торгово-посередницьким операціям ТОВ “Ukraine Ukraine”

Як показано в розділі 2, в зовнішньоекономічних операціях оптового імпорту косметичної продукції ТОВ «L’Oreal Ukraine» використовувало форму оплату у вигляді банківського переказу через 60-80 днів після надходження імпортованої продукції на митний кордон України, тобто комерційний кредит з боку експортерів-нерезидентів (фірм групи «L’Oreal», Франція).

Для оптимізації показників схем розрахунків по зовнішньоекономічним торгово-посередницьким операціям ТОВ «L’Oreal Ukraine»в дипломній роботі проведена побудова алгоритму управлінського рішення по впровадженню векселів на обох етапах торгово-посередницької операції (рис.3.1).

Алгоритм витрат та доходів при розрахунках в зовнішньоекономічних операціях імпорту - експорту за механізмом вексельно-форфейтингової операції в розрахунках (мінімальний ризик експортера та відповідне зниження контрактної ціни поставки товарів) наведений на схемах рис.3.1 при наступних умовах контракту :

- надання імпортером авальованого банком імпортера простого векселя зі строком пред”явлення до погашення до 80 днів (не більше контрольного строку в 90 днів);