Смекни!
smekni.com

Організація діяльностї зовнішньоторговельної фірми ТОВ "L’Oreal Ukraine" (стр. 9 из 17)

7) Конфіденційний характер даних операцій.

8) Можливість швидко упевнитися в тім, що форфейтер готовий фінансувати угоду, оперативно погодити умови угоди.

9) Можливість заздалегідь одержати від форфейтера опціон на фінансування угоди по фіксованій ставці, що дозволяє експортеру заздалегідь підрахувати свої витрати і включити їх у контрактну ціну, розрахувати інші підсумкові цифри.

Недоліки для експортера :

1) Необхідність підготувати документи таким чином, щоб на самого експортера не було регресу у випадку банкрутства гаранта, а також необхідність знати законодавство країни імпортера, що визначає форму векселів, гарантій і авалю.

2) Можливість виникнення затруднень у випадку, якщо імпортер пропонує гаранта, що не влаштовує форфейтера.

3) Більш висока, чим при звичайному комерційному кредитуванні, маржа форфейтера.

Переваги для імпортера:

1) Простота і швидкість оформлення документації.

2) Можливість одержання подовженого кредиту по фіксованій процентній ставці.

3) Можливість скористатися кредитною лінією в банку.

Недоліки для імпортера:

1) Зменшення можливості одержати банківський кредит при користуванні банківською гарантією.

2) Необхідність платити комісію за гарантію.

3) Більш висока маржа форфейтера.

4) Можливість виникнення труднощів з оплатою векселя як абстрактного зобов'язання у випадку постачання некондиційних товарів чи невиконання експортером яких-небудь інших умов контракту.

Переваги для форфейтера :

1) Простота і швидкість оформлення документації.

2) Можливість легко реалізувати куплені активи на вторинному ринку.

3) Більш висока маржа, ніж при операціях кредитування.

Висновки до розділу 1

До зовнішньоторговельних посередницьких фірм належать фірми, що з юридичного і господарського погляду не залежать від виробника або споживача товару (сюди, звичайно, не входять філії або дочірні товариства промислових компаній). Вони діють заради одержання прибутку, що створюється або як різниця між цінами, за якими вони купують і продають товар, або як винагорода за послуги. Як правило, торговельно-посередницькі фірми займаються лише комерційною діяльністю, хоча найбільші з них можуть і обробляти куплений товар.

Основні види зовнішньоекономічної діяльності торгово-посередницьких фірм в галузі парфумерно-косметичної продукції в Україні зосереджені на:

- імпортних операціях;

- контрактах комісії (консигнація);

Імпорт товарів - це покупка (в тому числі з оплатою не в грошовій формі) у іноземних суб'єктів господарської діяльності товарів з ввезенням або без ввезення цих товарів на територію України, включаючи покупку товарів для особистого споживання установами і організаціями України, розташованими за її межами.

Імпорт як елемент зовнішньоекономічної діяльності повинен супроводитися підписанням контракту. Зовнішньоторговельний контракт - це домовленість про взаємні обов'язки закордонних партнерів, де кожен берет на себе визначені зобов'язання. Метою однієї сторони при цьому є одержання товару, іншої сторони - виторгу за товар.

Загальний підхід до базисних умов імпортних контрактів був визначений Міжнародною Торговельною Палатою (ICC - International Chamber of Commerce) у довіднику тлумачення термінів - Інкотермс – 2000 (Incoterms).

Загальноприйняті форми міжнародних розрахунків при імпортних контрактах засновані на використанні:

- банківьких переказів між банками-резидентами та банками-нерезидентами з використанням електронної системи управління кореспондентськими рахунками за допомогою всесвітньої системи банківських переказів SWIFT;

- акредитивної форми розрахунків з використанням документарної форми наказів та повідомлень електронної системи управління кореспондентськими рахунками банків (резидент-нерезидент) за допомогою всесвітньої системи банківських переказів SWIFT;

- інкасової форми розрахунків з використанням документарної форми наказів та повідомлень електронної системи управління кореспондентськими рахунками банків (резидент-нерезидент) за допомогою всесвітньої системи банківських переказів SWIFT.


РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ СТАНУ ЗОВНІШНЬОТОРГОВЕЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТОВ «L’OREAL UKRAINE"

2.1 Сфера бізнесу та загальна характеристика діяльності підприємства

Товариство з обмеженою відповідальністю «L’Oreal Ukraine» є підпри-ємством з 100% іноземним капіталом, засноване у кінці 2004 року нерезиден-том АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «L’Oreal», ФРАНЦІЯ із статутним капіталом 27,06 млн.грн. (див . табл.2.1)Начало формы

Таблиця 2.1

Основні реєстраційні характеристики ТОВ «L’Oreal Ukraine»

код ЄДРПОУ

33239599

Повна назва

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "L’OREALУКРАЇНА"

Скорочена назва

ТОВ "L’OREALУКРАЇНА"

Назва іншою мовою

LLC "L"OREAL UKRAІNE"

Адреса

Юридична адреса платника: 3038 М.КИЇВ, ВУЛ. ГРІНЧЕНКА, буд.4
Фактична адреса платника: 3038 М.КИЇВ, ВУЛ. ГРІНЧЕНКА, буд.4

Дата реєстрації в ДПІ

18.11.2004

ДПІ

26088707 СДПІ ПО РОБОТІ З ВПП У М.КИЄВІ, 2665

Основна діяльність

за КВЕД: 24.52.0 Виробництво парфумерних та косметичних засобiв

Керівники

Директор: 2415221919 Д'ХАВЕ ФІЛІПП

Гол.бухгалтер: 2681109982 АХАПОЧКІНА ТЕТЯНА ФЕДОРІВНА

Засновники

1) 362, АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «L’Oreal», ФРАНЦІЯ

Уставний фонд (% іноземного капиталу)

27066827

Банківські рахунки

Банк: 300379 ПАТ "КІБ Креді Агріколь"

Банк: 300539 ПАТ "ІНГ Банк Україна"

Банк: 300584 ПАТ "Сітібанк"

Банк: 351005 АТ "УкрСиббанк"


ТОВ «L’Oreal Ukraine»є авторизованим екслюзивним ділером по оптовим поставкам та продажу в Україні продукції концерну "L’OREAL PARIS" (Франція).

Група L`OREAL, світовий лідер в індустрії косметики й краси, була створена в 1907 р. французьким хіміком Еженом Шуеллером для виробництва нових типів фарб для волось. Сьогодні марки компанії представлені у всіх косметичних областях і поширюються через всі канали дистрибьюции на п'яти континентах світу. Із самого початку свого розвитку компанія інвестує більшу частину прибутку в наукові розробки й технології; лабораторії компанії щорічно реєструють більше 450 винаходів.

Група L'Oreal відома насамперед розробками в областях косметики, дерматології й фармацевтики. Близько 81 % від її загальних продажів доводиться на сектор косметики, включаючи фарбу для волосся, засоби по догляду за волоссями й шкірою, декоративну косметику, парфумерію, засоби особистої гігієни. Продукція групи L'Oreal позиціонована в 5 основних сегментах:

1) Luxury Products Division

2) Professional Products Division

3) Active Cosmetics Department

4) Consumer Products Division

5)The Body Shop

Одним із сегментів продукції групи L'Oreal є елітна косметика та парфумерія (L'Oreal Luxury Products), який є предметом досліджень дипломного проекту, яка представлена наступними торговими марками концерну:

- L’OREAL PARIS;

- GIORGIO ARMANI;

- LANCOME;

- YVES SAINT LAURENT;

- BIOTHERM;

- VICTOR@ROLF;

- CACHAREL;

- HELENA RUBINSHTEIN;

- DIESEL;

- RALHP LAUREN.

Luxury походить від латинського слова Luxus, що означає відхилення, twist. Відповідно, Luxury - це розрив між чимсь повсякденним, звичайним і екстраординарним

Головна мета підрозділу LUX укладається в постійній підтримці цього розриву, цієї різниці між звичайним і «мрією» - у брендах, продуктах, техноло-гічних інноваціях, сервісі, комунікації.

Історично концерн L'Oreal приєднував до себе настпуні фірми - розробники елітної косметики та парфумерії (L'Oreal Luxury Products),

1964 - Lancôme

1965 - Guy Laroshe

1970 - Biotherm

1979 - Cacharel

1982 - Ralph Lauren

1985 - Paloma Picasso

1988 - Helena Rubinstein and GA

2000 - Shu Uemura and Kiehl’s

2002 - Viktor& Rolf

2005 - Diesel and Yue Sai

2008 - Yves Saint Laurent Beaute and Martin Margiel

Нижче наведені характерні види продукції косметики та парфумерії сегменту Luxury концерну L’OREAL PARIS, які продає в Україні фірма ТОВ «L’Oreal Ukraine».

Diesel (Дизель)

Ви маєте потребу в натхненні, Вам потрібно щось особлив і таємне, щоб відчути смак життя?! Відчуйте життя! Зробіть ковток справжньої енергії з Diesel Fuel for Life Women. Сексуальний, сміливий і бездоганний! Настільки сильний, що потрібно дотримувати мір обережності! Оригінальний дизайн флакона, виконаного у формі фляги, обгорненої білим мереживом у стилі рибальської мережі, зберігає живлющу силу. Fuel for Life ламає перешкоди й валить установлені обмеження волі. Верхні ноти: чорна смородина, рожевий перець. Ноти “серця”: жасмин, індол. Базові ноти: пачули, амбра.

Victor & Rolf FLOWERBOMB EXTREME edp

Viktor & Rolf представляють Flowerbomb Extreme, лімітовану версію свого дебютного парфюма Flowerbomb. Надзвичайно природний, але при цьому дуже стильний і ніжний аромат з'єднує в собі чарівну класику й сучасну жіночність, даруючи своїй власниці прекрасну композицію витонченого квіткового букета. Композиція аромату стала більше насиченої. Тепер вона призначена жінці, що не просто елегантна й почуттєва, але й упевнена в собі й не приховує своїх бажань. характеристика: хвилююча, комфортна, витончена, елегантний початкова нота: чай, бергамот нота "серця": жасмин, орхідея, фрезия, троянда сентифолия кінцева нота: пачули, індійський османтус упакування: форма флакона залишилося колишньої, але тепер "ручна граната" виконані в золотавих тонах дата випуску: 2005

Cacharel Liberte edt

Жіночий аромат Liberte від Cacharel - яскраві. соковиті. виняткові.

Основні ноти: апельсин. бергамот. білі квіти. ветивер. пачули. шкірка грейпфрута. лимонна шкірка. шкірка мандарина. ваніль.