Смекни!
smekni.com

Постанова В.Р, (стр. 3 из 10)

в) заборона виїзду чи обмеження часу виїзду в осо­бистих справах за межі району (міста);

г) реєстрація в міліції від одного до чотирьох ра­зів на місяць.

Під час здійснення адміністративного нагляду на­чаль­ник органу внутрішніх справ з урахуванням осо­би піднаглядного, його способу життя і пове­дін­ки має право змінювати (зменшувати або збіль­шу­ва­ти) обсяг обмежень, передбачених цією статтею.

Розділ 4

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ
ЗАКОНОДАВСТВА ПРО АДМІНІСТРАТИВНИЙ НАГЛЯД ТА КОНТРОЛЬ ЗА ЙОГО ЗДІЙСНЕННЯМ

Стаття 11. Відповідальність за порушення правил адміністративного нагляду.

У разі злісного порушення правил ад­мі­ні­стра­тив­но­го нагляду, передбачених статтями 9 і 10 цього За­кону, особи, щодо яких встановлено ад­мі­ні­стра­тивний нагляд, притягаються до відповідальності згі­дно з законодавством.

Президент України Л. Кучма

м. Київ, 1 грудня 1994 року

Стаття 1961. Порушення правил адміністративного на­гляду.

Злісне порушення правил адміністративного нагля­ду, якщо воно вчинено особою, до якої двічі протя­гом року застосувались адміністративні стягнення за такі ж порушення, –

карається позбавленням волі на строк від шести місяців до двох років або виправними робо­та­ми на той же строк.

Самовільне залишення піднаглядним місця прожи­вання з метою ухилення від адміністративного на­гляду, а так само неприбуття без поважних причин у визначений строк до обраного місця проживан­ня особи, щодо якої встановлено адміні­стра­тив­ний нагляд при звільненні з місць позбавлення волі, –

караються позбавленням волі на строк від одного року до трьох років.

Кримінальний кодекс України

ЗАКОН УКРАЇНИ

ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН
ДО ЗАКОНУ УКРАЇНИ
«ПРО ЗАЙНЯТІСТЬ НАСЕЛЕННЯ»

Стаття 2...

Безробітними визнаються працездатні громадяни пра­цездатного віку, які через відсутність роботи не ма­ють заробітку або інших передбачених законодав­ством доходів і зареєстровані у державній службі зай­нятості як такі, що шукають роботу, готові та зда­тні приступити до підходящої роботи.

У разі відсутності підходящої роботи рішення про надання громадянам статусу безробітних прийма­ється державною службою зайнятості за їх особи­сти­ми заявами з восьмого дня після реєстрації у цен­трі зайнятості за місцем проживання як таких, що шукають роботу. Реєстрація громадян проводи­ть­ся при пред’явленні паспорта і трудової книжки, а в разі потреби – військового квитка, документа про ос­віту або документів, які їх замінюють.

Стаття 5. Додаткові гарантії зайнятості для окремих ка­тегорій населення.

1. Держава забезпечує надання додаткових гаран­тій щодо працевлаштування працездатним громадянам у працездатному віці, які потребують со­ці­аль­но­го захисту і не здатні на рівних конкурувати на рин­ку праці, в тому числі:

а) жінкам, які мають дітей віком до шести років;

б) одиноким матерям, які мають дітей віком до чо­тирнадцяти років або дітей-інвалідів;

в) молоді, яка закінчила або припинила навчання у середніх загальноосвітніх школах, професійно-тех­нічних закладах освіти, звільнилася зі строкової вій­ськової або альтернативної (невійськової) служби і якій надається перше робоче місце, дітям (си­ро­там), які залишилися без піклування батьків, а також особам, яким виповнилося п’ятнадцять років і які за згодою одного із батьків або особи, яка їх за­мі­­нює, можуть, як виняток, прийматися на роботу;

г) особам передпенсійного віку (чоловікам при до­сягненні 58 років, жінкам – 53 років);

д) особам, звільненим після відбуття покарання або примусового лікування.

2. Для працевлаштування зазначених у пункті 1 ці­єї статті категорій громадян місцеві державні ад­мі­ністрації, виконавчі органи відповідних рад за по­дан­ням центрів зайнятості бронюють на під­при­єм­ствах, в установах і організаціях, незалежно від форм власності, з чисельністю понад 20 чоловік до 5 процентів загальної кількості робочих місць за ро­біт­ничими професіями, у тому числі з гнучкими фор­мами зайнятості.

У разі скорочення чисельності або штату пра­ців­ни­ків підприємств, установ і організацій у розмірі, що перевищує встановлену квоту, місцеві державні ад­міністрації, виконавчі органи відповідних рад змен­шують або взагалі не встановлюють квоти для цих підприємств, установ і організацій.

3. У разі відмови у прийомі на роботу громадян із чис­ла категорій, зазначених у пункті 1 цієї статті, у ме­жах установленої броні з підприємств, установ і ор­ганізацій державна служба зайнятості стягує штраф за кожну таку відмову у п’ятдесятикратному роз­мірі неоподатковуваного мінімуму доходів грома­дян. Одержані кошти спрямовуються до місцевої час­тини державного фонду сприяння зайнятості насе­лення і можуть використовуватися для фі­нан­су­ван­ня витрат підприємств, установ і організацій, які ство­рюють робочі місця для цих категорій населення понад встановлену квоту.

Стаття 8. Право громадян на працевлаштування.

Громадяни мають право на працевлаштування і ви­бір місця роботи шляхом звернення до під­при­єм­ства, установи, організації, індивідуального селян­сь­кого (фермерського) господарства і до іншого робо­тодавця або при безплатному сприянні державної служ­би зайнятості.

Стаття 27. Розмір матеріальної допомоги в період про­фесійної підготовки та перепідготовки.

1. Громадянам, зареєстрованим у державній служ­бі зайнятості як такі, що шукають роботу і безро­бітні, згідно з пунктом 1 статті 26 цього Закону, в пе­ріод професійної підготовки і перепідготовки випла­чується матеріальна допомога в розмірі 75 процен­тів їх середньої заробітної плати за останнім міс­цем роботи, але не більше середньої заробітної пла­ти, що склалася в народному господарстві від­по­від­ної області за минулий місяць, і не нижче встанов­леного законодавством розміру мінімальної заро­бітної плати.

Стаття 28. Умови виплати допомоги по безробіттю гро­мадянам, зареєстрованим на загальних під­ста­вах.

2. Право на допомогу по безробіттю мають незай­няті (непрацюючі) громадяни, визнані у встано­вле­ному порядку безробітними.

3. Допомога по безробіттю виплачується з восьмо­го дня після реєстрації громадянина у державній служ­бі зайнятості до працевлаштування, але не біль­ше 360 календарних днів протягом двох років; для осіб передпенсійного віку (підпункт «г» пункту 1 статті 5 цього Закону) – до 720 календарних днів, а громадянам, які вперше шукають роботу, допомога по безробіттю виплачується не більше 180 календар­них днів.

4. У період пошуку роботи та безробіття громадя­нин зобов’язаний сприяти своєму працевлаштуван­ню відповідно до рекомендацій працівників дер­жав­ної служби зайнятості.

Стаття 29. Розміри допомоги по безробіттю громадя­нам, зареєстрованих на загальних підставах.

1. Громадянам, зареєстрованим на загальних під­ста­вах у державній службі зайнятості як такі, що шу­кають роботу, визнані у встановленому порядку без­робітними і мають право на одержання допомоги по безробіттю, гарантується її виплата у розмірі:

а) не менше 50 процентів середньої заробітної пла­ти за попереднім місцем роботи, але не більше се­редньої заробітної плати, що склалася в народному господарстві відповідної області за минулий мі­сяць, і не нижче встановленого законодавством роз­мі­ру мінімальної заробітної плати, якщо громадянин протягом 12 місяців, що передували початку без­робіття, працював не менше 26 календарних днів.

Президент України Л. Кучма

м. Київ, 21 листопада 1997 року

НОРМИ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ
за злочини, скоєні в місцях позбавлення волі, умисне псування майна та обладнання

КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ
ЗА ЗЛОЧИНИ СКОЄНІ В МІСЦЯХ
ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ

Стаття 691. Дії, що дезорганізують роботу виправно-тру­дових установ.

Тероризування у місцях позбавлення волі засудже­них, що стали на шлях виправлення, або напад на ад­міністрацію, а також організація з цією метою зло­чинного угруповання або активна участь у такому угрупованні, вчинені особами, які відбувають по­ка­рання у вигляді позбавлення волі, –

караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Ті ж дії, вчинені особливо небезпечним рециди­віс­том або особою, засудженою за тяжкий злочин, –

караються позбавленням волі на строк від вось­ми до п’ятнадцяти років.

Стаття 71. Масові безпорядки.

Організація масових безпорядків, що супроводжу­валися насильством над особою, погромами, під­па­лами, знищенням майна, опором представникам вла­ди із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а так само активна участь у масових безпорядках –

караються позбавленням волі на строк від двох до дванадцяти років.

Ті ж дії, якщо вони призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків, –

караються позбавленням волі на строк від деся­ти до п’ятнадцяти років.

Стаття 89.

Умисне знищення або пошкодження державного чи колективного майна –

караються позбавленням волі на строк до одно­го року, або виправними роботами на той же строк, або штрафом у розмірі від тридцяти до вось­мидесяти офіційно встановлених мі­ні­маль­них розмірів заробітної плати.

Те саме діяння, вчинене шляхом підпалу або ін­шим загальнонебезпечним способом, а так само уми­сне знищення чи істотне пошкодження лісових ма­сивів шляхом підпалу –

караються позбавленням волі на строк до деся­ти років.

Умисне знищення або пошкодження державного чи колективного майна або лісових масивів, вчинене шляхом підпалу або іншим загальнонебезпечним спо­собом, якщо це діяння спричинило людські жер­тви або завдало особливо великої шкоди, –

карається позбавленням волі на строк від вось­ми до п’ятнадцяти років.

Стаття 90. Необережне знищення або пошкодження дер­жавного чи колективного майна.

Необережне знищення або пошкодження держав­но­го чи колективного майна, що спричинило люд­ські жертви або інші тяжкі наслідки, при від­сут­но­сті ознак злочину проти громадської безпеки –