Смекни!
smekni.com

Економічні засади удосконалення організації роботи ТОВ ТК "Термінал" (стр. 13 из 15)


7) банківські послуги складатимуть 120 грн.

Всього: 17507,39 грн

Пропонуємо постійні витрати розподілити між 30 договорами в інші напрямки та 10 договорів з внутрішнього туризму. Постійні витрати на один договір:

Середня вартість туру до м. Трускавець турагенствах м. Київ становить:

Таким чином, ми приймаємо за вартість туру середню ціну по Києву на даний маршрут.

Розрахуємо загальні витрати на 10 договорів:


Побудуємо графік беззбитковості та знайдемо точку, в якій маршрут почне приносити прибуток.

Рисунок 3.11 Беззбитковість створення нового туру до м. Трускавця

Знайдемо точку беззбитковості нового проекту, введення нового туру до м. Трускавець.

Тобто бачимо, що вже на четвертому туристі підприємство отримує прибуток. Виручка починає перевищувати витрати, а отже проект окупатися. І чим більше путівок буде куплено, тим більше буде різниця між витратами на пакет і прибутком.

Таблиця 3.12. Ефективність введення туру до м. Трускавець, грн

Показники Економічна ефективність
в абсолютному вимірі у відносному вимірі
1.Дохід
2.Умовно-зміннівитрати
при
3.Маржинальний дохід, (валовамаржа)
4. Постійні витрати.
5. Прибуток
6.Поріг рентабельності.
7.Запас фінансової міцності.
8.Ефект операційного важеля.
9.Критична кількість покупців.

Дохід від нового туристичного маршруту до м. Трускавець на десять реалізованих договорів становить 30116,7 грн, з них умовно-змінні витрати 18950 грн, звідси марджинальний дохід 11166 грн.

Як видно з таблиці, змінні витрати займають 63 % від виручки за проданий тур. Постійні ж витрати є меншими 15 %. Прибуток при цьому складає 22 %. Ці показники є досить прийнятними, великий процент прибутку дозволить швидко окупити витрати на нове робоче місце, яке було спеціально створене для внутрішнього туризму.

В загальному, хочеться відмітити, що тур операторська діяльність, дозволяє компанії значно знизити вартість туру, в свою чергу зробивши його більш конкурентним на ринку.


РОЗДІЛ 4 ОХОРОНА ПРАЦІ НА ТОВ ТК «ТЕРМІНАЛ»

4.1 Охорона праці на підприємстві

На всіх підприємствах, в установах, організаціях повинні створюватися безпечні і нешкідливі умови праці. Забезпечення цих умов покладається на власника або уповноважений ним орган.

Умови праці на робочому місці, безпека технологічних процесів, машин, механізмів, устаткування та інших засобів виробництва, стан засобів колективного та індивідуального захисту, що використовуються працівником, а також санітарно-побутові умови повинні відповідати вимогам нормативних актів про охорону праці.

Власник або уповноважений ним орган повинен впроваджувати сучасні засоби техніки безпеки, які запобігають виробничому травматизмові, і забезпечувати санітарно-гігієнічні умови, що запобігають виникненню професійних захворювань працівників.

Згідно з Законом «Про охорону праці» роботодавець зобов’язаний створювати у кожному структурному підрозділі та на робочому місці умови праці відповідно до вимог нормативних актів, а також забезпечувати дотримання прав працівників, гарантованих законодавством про охорону праці.

З метою забезпечення сприятливих для здоров’я умов праці, високого рівня працездатності, профілактики травматизму і професійних захворювань, отруєнь та відвернення іншої можливої шкоди для здоров’я на підприємствах, в установах і організаціях різних форм власності повинні встановлюватися єдині санітарно-гігієнічні вимоги до організації виробничих процесів, пов’язаних з діяльністю людей, а також до якості машин, обладнання, будівель та інших об’єктів, які можуть мати шкідливий вплив на здоров’я. Всі державні стандарти, технічні умови і промислові зразки обов’язково погоджуються з органами охорони здоров’я в порядку, встановленому законодавством. Власники і керівники підприємств, установ та організацій зобов’язані забезпечити в їх діяльності виконання правил техніки безпеки, виробничої санітарії та інших вимог щодо охорони здоров’я, передбачених законодавством, не допускати шкідливого впливу на здоров’я.

Працівники, під час прийняття на роботу та періодично проходять на підприємстві інструктажі з питань охорони праці, надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків, а також з правил поведінки та дій при виникненні аварійних ситуацій, пожеж і стихійних лих.

Інструктажі з питань охорони праці в ТОВ ТК «Термінал» проводяться такі: вступний, первинний, повторний та цільовий.

Вступний інструктаж проводиться з усіма працівниками, які приймаються на роботу. Запис про проведення вступного інструктажу робиться у наказі про прийняття працівника на роботу. Первинний інструктаж проводиться до початку роботи безпосередньо на робочому місці з працівником.

Первинний інструктаж на робочому місці проводиться індивідуально або з групою осіб одного фаху за діючими на підприємстві інструкціями з охорони праці відповідно до виконуваних робіт. Повторний інструктаж проводиться в терміни, визначені нормативно-правовими актами з охорони праці, які діють у галузі, або роботодавцем (фізичною особою, яка використовує найману працю) з урахуванням конкретних умов праці, але не рідше 1 раз на 6 місяців.

При незадовільних результатах перевірки знань, умінь і навичок щодо безпечного виконання робіт після первинного, повторного чи позапланового інструктажів протягом 10 днів додатково проводяться інструктаж і повторна перевірка знань.

Про проведення первинного, повторного, позапланового та цільового інструктажів та їх допуск до роботи особа, яка проводила інструктаж, уносить запис до журналу реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці .

На підприємстві ТОВ ТК «Термінал» з кількістю працюючих 8 осіб функції служби охорони праці виконує в порядку сумісництва (суміщення) старший менеджер з авіаперевезень.

Всю сукупність різноманітних факторів, що характеризують умови прані, об’єднують в три групи:

- санітарно-гігієнічні, які характеризують стан зовнішнього середовища;

- психологічні - зумовлені змістом праці, психологічним мікрокліматом у трудовому колективі і відображають певну нервово-психологічну напругу працівника;

- естетичні - характеризують зовнішнє оформлення робочих місць і створюють певний емоційно-психологічний стан працівника.

Основними факторами санітарно-гігієнічних умов є: температура, загазованість, освітлення, виробничий шум і вібрація, оснащеність робочих місць. Поєднання цих елементів створює певні умови на робочих місцях. Науково-дослідними установами розроблені санітарні норми й оцінка умов праці залежно від параметрів цих показників.