Смекни!
smekni.com

Отчет по переддипломної практике в СВ Кліматтехніка (стр. 6 из 9)

У рядку 1.1 додатку "А" відбивається вартість відвантажених товарів, а для робіт (послуг) - вартість фактичного надання результатів робіт (послуг) платником податку або сума коштів (готівка), яка надійшла на банківський рахунок від покупця (замовника) в оплату товарів (робіт, послуг), що підлягають продажу, або в касу платника податку, а якщо вона відсутня - сума готівки, інкасованої в установу банку.

Рядок 9 декларації заповнюється згідно з порядком встановленим декларацією.

У рядку 11 декларації відбивається скоригированный валовий прибуток, який визначається шляхом зменшення сукупної суми валового прибутку (рядок 9 декларації) на суму прибутків, які підлягають виключеннюз складу валових прибутків з метою обкладення (рядок 10 декларації).

Валові витрати

Рядки 12-28 декларації заповнюються на основі додатку "Ж" до декларації і рядків з 33.1 по 33.3 додатки "Л".

У рядку 12 декларації відбиваються також витрати, пов'язані з придбанням товарів, призначених для подальшого їх продажу. За результатами звітного кварталу платник податку визначає наявність приросту або зменшення з їх товарів, які знаходилися на початок і кінець звітного кварталу на оптових складах, в ос татках на торгових підприємствах.

Якщо балансова вартість таких запасів на кінець звітного кварталу в порівнянні з початком кварталу - менше, то різниця включається у валові витрати в цьому звітному кварталі і відбивається в рядку 8 додатку "Ж" до декларації.

У рядку 13 декларації відбивається приріст (зменшення) балансової вартості купованих товарів (крім активів, які підлягають амортизації, цінних паперів і деривативів), матеріалів сировини, що комплектує виробів і напівфабрикатів на складах, в незавершеному виробництві і залишках готової продукції.

У разі перевищення балансової вартості купованих матеріалів, сировини, комплектуючих виробів і напівфабрикатів на складах, незавершеному виробництві і залишок готової продукції на початок звітного кварталу над їх балансовою вартістю на кінець того самого кварталу (зменшення), платник податку збільшує суму валових витрат такого звітного періоду на суму цього зменшення (додаток "Ж", сума рядків 4,8,14).

У рядку 14 декларації відбиваються витрати на оплату труда фізичних осіб, які знаходяться в трудових відносинах з таким платником податку, які включають витрати на виплату основної, додаткової заробітної плати і інших видів заохочень і виплат, виходячи з тарифних ставок, у вигляді премій, заохочень, відшкодування вартості товарів (робіт, послуг), витрати па виплату авторських нагороджень і виплат по виконаних роботах (послугам) згідно з договорами цивільно-правового характеру, які-небудь інші виплати в грошовій або натуральній формах, встановлені за домовленістю сторін.

У рядку 19 декларації відбивається сума внесених (нарахованих) податків, зборів, (обов'язкових платежів), встановлених Законом України "Про систему оподаткування", за винятком податків на прибуток, нерухомість, на дивіденди, податки з виграшів, встановлених пунктом 10.2 Закони, (крім виграшів державних грошових лотерей), зприбутків нерезидентів зу джерела виплати цих прибутків, на додану вартість, включеного в ціну товарів (робіт, послуг), які придбаваються платником податку для виробничого або невиробничого використання, вартості торгових патентів і пені, штрафів, неустойок, сплаченого до бюджету.

У рядку 28 декларації відбиваються інші витрати, пов'язані з підготовкою, організацією, веденням виробництва, реалізацією продукції (робіт, послуг) (додаток "Ж", рядок 23).

У рядку 32 декларації відбивається загальна сума валових витрат в порядку, передбаченому цим рядком декларації.

Прибуток, який підлягає обкладенню

Рядки 36-37 декларації заповнюються на основі додатку "О" до декларації. Якщонегативне значення не гаситься платником податку за рахунокотриманих ним валових прибутків протягом подальших двадцяти звітних (податкових) кварталів, то об'єкт обкладення подальших звітних податкових кварталів не меншає на непогашену суму негативного значення об'єкта обкладення.

Податкове зобов'язання платника податку

Рядки 41-45 декларації заповнюються на основі додатку "П" до декларації.

У рядках 41.1 - 41.3 доповнення "11" визначається порядок нарахування податку на прибуток по основній ставці 30%, по ставці 15% - прибуток від продажу інноваційного ^продукту, по ставці 30% - прибуток, отриманий платником податку - резидентом за межами митної території України (для проведення розрахунку заліку сплаченого податку за межами України).

Нарахований для сплати податок на прибуток, отриманий від здійснення операцій, які підлягають патентуванню, меншають на вартість торгових патентів, придбаних платником податку згідно з Законом України "Об патентований деяких видів підприємницької діяльності", яка відбивається в рядку 42.7 додатку "П". У разі недостатності прибутку, отриманої від діяльності, яка підлягає патентуванню, для оплати вартості торгових патентів, суб'єкт господарської діяльності сплачує непокритих таким прибутком суми за рахунокзагального прибутку платника, який залишився після обкладення.

Порядок заповнення податкової декларації

У колонці А у всіх необхідних випадках проставляються об'єми продажу (закупівлі) без урахування податку на додану вартість, сума податку вказується s колонці Би. Рядки, які не повинні заповнюватися платником, оскільки носять інформативний характер, позначені значком "X"; колонки, у яких сума обороту або податку не повинна проставлятися, позначені знаком "О"; в рядках, де платник не має даних для заповнення, проставляється знак "-".

Розділ I "Податкові зобов'язання"

У рядках 1-5 декларації вказуютьсязагальніоб'єми продажу, по яких у платника в даному отче і ном періоді виникло податкове зобов'язання (оподатковувані по ставці 20%, 0%, звільненим від обкладення згідно статті 5 Закони і тимчасово звільнені від обкладення згідно з статтею 11 Закони або іншими нормативними актами). І об'єми продажу, які не є об'єктом обкладення (пункт 3.2 статті 3 Закони).

Рядок 5 (довідковий). Вказуєтьсязагальнийоб'єм оподатковуваних і неоподатковуваних операцій, значення рядка дорівнює сумі рядков 1, 2, 3 н 4; заповнюється тільки колонка А.

Розділ ІІ ''Податковий кредит"

До розділу II "Податковий кредит" (рядки з 10 але 15 декларації) включаютьсяоб'ємупридбаних з податком на додану вартість на податковій території України або введених (пересланих) через її кордони товарів (робіт, послуг), основних фондів і нематеріальних активів, які відносяться або не відносяться до валових витрат виробництва (звертання) або підлягають і не підлягають амортизації, окремо але цілям використання (/їм суцільний здійснення операцій, які підлягають обкладенню, звільнені від обкладень, не є об'єктом обкладення).

Розділ III "Розрахунки з бюджетом за звітний період"

Якщо внаслідок розрахунку отримане значення різниці рядків 18 і 19 більше 0, то це означає, що платник повинен сплатити до бюджету певну суму і заповнити рядок 20 декларації (зі знаком "+").

Для відображення результатів податкових розрахунків в податковій декларації про прибуток підприємства використовуються дані залишків по рахунках з головної книги по статтях цих витрат в декларації. А для податкової декларації по податку на додану вартість використовуються дані книг облікупридбання товарів і книги обліку продажу товарів.

Книга облікупридбань - це книга, яка ведеться особами, зареєстрованими як платники ПДВ. На даному підприємстві щоденний облік операцій складається в формі журналу за тією ж формою, що і книга облікупридбання, пронумеровується, підписується бухгалтером. Дані з щоденного обліку операцій заносяться в книгу облікупридбанняодним рядком загальним підсумком за день. У ній окремо враховуються операції, пов'язані з придбанням товарів (робіт, послуг), з правому включення в податковий кредит і без права включення в податковий кредит сум ПДВ. Книга облікупридбаннямістить в собі порядок обліку операцій і визначає основу для можливості віднесення в податковий кредит сум ПДВ, сплачених (нарахованих) продавцеві в звітному періоді в зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг). Облікупридбаних товарів, (робіт, послуг) уосіб, зареєстрованих як платник ПДВ, ведеться виключно на основі податкової накладної. Облікпридбаних товарів (робіт, послуг), у облич незареєстровані як платники ПДВ, ведеться на основі товарного чека, іншого розрахункового або платіжного документа, підтверджуючого передачу товарів (робіт, послуг) і проведення розрахунків.

Книга обліку продажу - це книга, яка ведеться особами, зареєстрованими як платники ПДВ. Враховуючи, що на даному підприємстві облік ведеться за допомогою комп'ютера, то щоденний облік операцій складається в формі журналу і за тією ж формою, що і книга обліку продажу, пронумеровується, підписується бухгалтером. дані з щоденного обліку операцій заносяться в книгу обліку продажу одним рядком загальним підсумком за день. У ній окремо враховуються операції, пов'язані з продажем товарів (робіт, послуг), по яких виникають або не виникають податкові зобов'язання.. Книга обліку продажу товарів містить в собі порядок обліку операцій по продажу і визначає основу для можливості віднесення до податкових зобов'язань сум ПДВ, нарахованих в складі ціни покупцеві в звітному періоді в зв'язку з продажем товарів (робіт, послуг), як власного виробництва, так і придбаних для їх подальшого продажу. Обліку продажу товарів (робіт, послуг) продавцем виготовляється в книзі обліку продажу продажем товарів (робіт, послуг) в момент виникнення податкових зобов'язань. Книга обліку продажу товарів складається на основі податкової накладної, а у разі продажу за готівку товарів (робіт, послуг) без виписки податкової накладної - на основі щоденних касових звітів.