Смекни!
smekni.com

Жіноча зачіска на основі моди Японії (стр. 2 из 8)

Якщо ж така строгість - не для вас, то можна вибрати що-небудь більш вільне, так звану легку богемну недбалість.

Укладання робиться за допомогою будь-якого фіксуючого засобу й ваших рук. Збити й розтерти прядки волосся - так, щоб вийшла «розпатлана елегантність», а потім - все це зафіксувати. Додати стилю й вишуканості такій зачісці можна за допомогою випущених прядок. Вони обов'язково повинні бути довгими, обпадати із двох сторін по всьому овалі обличчя. Гладкі, акуратні, вони доповнять образ і додадуть йому деяку зібраність.

Що не модно в цьому сезоні - так це завивка й численні пишні кучерики. Куди більш елегантно й модно буде виглядати хвиляста голлівудська зачіска. Струмливі хвилясті локони, довгі і акуратні, будуть ефектно виглядати особливо на довгому волоссі. Хоча й при середній довжині волосся така зачіска також підійде.

До речі, занадто довге волосся в 2009 році не так популярне, краще віддати перевагу середній довжині.

Що стосується чубчика, то про нього краще взагалі забути. Відкрите чоло - це зараз модно й актуально.

Якщо ж ви не представляєте себе без чубчика, то краще віддати перевагу французькому чубчику, що починається із середини голови.

Використовувати начіс можна, але краще це робити тільки у випадку світського прийому й створенні вечірньої зачіски. У звичайному ж житті, це буде виглядати атавізмом, що тільки покаже вашу старомодність.

Зараз у моді будуть природність і легкість, тому користуватися різними засобами укладання й фіксації треба дуже обережно. Якщо перестаратися, то навіть чудова зачіска, зроблена вранці, дуже швидко втратить свою форму. Відновити колишню пишноту буде дуже складно, а то й неможливо.

Власникам кучерявого волосся можуть допомогти засоби, які розгладжують. З їхньою допомогою можна легко зробити голлівудське хвилясте укладання, що актуально в цьому сезоні.

Саме така зачіска додає жіночності і робить молодшими. Легкі завитки, кокетливі кучерики - те, що допоможе бути стильною. Головне правило краси довгого волосся - належний догляд і здоров'я.

Тим, у кого волосся пряме, можна порадити строгі пучки або недбалі розпатлані зачіски.

У 2009 року можна сміливо експериментувати із зачісками й укладаннями. Змінити зачіску - це набагато швидше й простіше, ніж обновити гардероб. А виходить, саме нова зачіска, відкриває майже безмежні можливості по створенню нового образу.

Зачіска для жінок одна з складових іміджу, яка просто необхідна для того, щоб жінка відчувала себе упевненої в сучасному суспільстві. Тому мати зачіску, яка не відстає від тенденцій моди дуже важливо для кожної жінки.

Все нове - це добре забуте старе, так вирішили дизайнери цього сезону. Тому особливу перевагу віддали зачіскам в стилі ретро. Якщо ви хочете виглядати модно, візьміть за зразок фотографії легендарної Одрі Хепберн, саме такі зачіски міцно увійшли до моди в новому сезоні. Використовуйте утюжки і засоби для додання сяйва волоссю, щоб створити ідеальний образ.

Довге волоссяв моді давно, але зараз дизайнери зробили ставку на натуральність. Тому варто відмовитися від нарощеного волосся і подумати про те, щоб відпустити свої локони. До моди увійшло довге волосся, оброблене засобами, які додають їм ефект мокрого волосся. Довге волосся може бути гладким або об'ємним, але особливо актуально зачісувати передні пасмочки назад, закріплюючи їх шпильками. Решта волоссяповинна вільно спадати на плечі.

Сучасна жінка не рідко не знаходить час на довге укладання. Стиль життя диктує напрями, в яких рухається мода. Тому зараз популярні зачіски, що не вимагають особливих зусиль для їх створення. Пасмочки, що стирчать, недбало укладене волосся, пучки, з яких стирчить декілька волосків - це модні тенденції для найзайнятіших.

Дизайнери створили культ здорового сяючого волосся, тому варто купити засоби, які додають волоссю блиск. Маски, спреї, лаки, ламінування - все це особливо актуально.

Багато що залежить від зачіски, але не менш важливий і колір волосся. Цього сезону дизайнери рекомендують виглядати природно. Для брюнеток необхідно максимально природно підкреслити красу темного або каштанового волосся, використовуючи фарбу максимально наближену по тону до натурального відтінку. Блондинкам - легке мелірування і натуральні речовини, що освітлюють, наприклад, сік лимона. Цього року «міняти масть» кардинально - не модно, тому хай експерименти почекають.

Зачіскивиходять з моди дуже швидко, і зовсім не обов'язково сліпо слідувати порадам популярних дизайнерів. Досить доглядати за своїм волоссям, вибрати стиль, який до вподоби, підтримувати натуральний блиск і силу волосся. Цього цілком вистачить для того, щоб завжди бути на крок попереду моди.

1.2 Характеристика історичної епохи і обґрунтування вибору базової моделі зачіски

Японія – це держава, яка розташована на островах Хоккайдо, Хонсю, Кюсю, Сікоку та інших (усього близько 4000), оточених Тихим океаном, Японським, Охотським і Східнокитайським морями. Панівна віра — буддизм і синтоїзм. Держава утворилася у VII-VIII ст. До 1868 р. Японія була закритою від усього світу країною, куди не допускали іноземців. Чимало запозичивши у Китаю, японська культура відрізнялася своєрідністю, вірністю історичним традиціям; японське мистецтво вражало європейців благородним лаконізмом і вишуканістю художніх засобів.

У XX ст. Японія стала високорозвиненою індустріальною державою із власним неповторним обличчям, визначеним поєднанням західних впливів із національними особливостями.

Не дивлячись на активний взаємозв'язок з сусідніми державами — Кореєю і Китаєм, - Стародавня Японія створила свою самобутню культуру.

Зачіски Стародавньої Японії вражають своєю оригінальністю і складністю. У японців від природи чорне волосся, колір якого вони ніколи не змінювали. Всі зачіски відрізнялися незвичайною акуратністю виконання. Вражає чистота волосяних бантів в нарядних високих жіночих зачісках. Силуети зачіски чоловічої і жіночої для всіх верств населення були однотипні. Багаті японці користувалися послугами перукарів. Процедура причісування тривала декілька годин і коштувала дорого. Чоловічі зачіски робили з напівдовгого волосся, піднятого вгору у вигляді невеликих башточок. Жіночі зачіски нагадували екзотичні квіти.

Жіночі зачіски виконували з довгого прямого, жорсткого, чорного волосся. Характерна риса їх — комбінація об'ємів, спрямованих догори, складність, симетрія. Всередині об'єми заповнювали чорними оксамитовими валиками, наповненими сухою травою. Спеціальні шпильки, стрічки, гребені, зроблені з дерева, дорогоцінних металів, коралів, панцира черепахи, слугували кріпленням для зачісок. Зовні зачіски нагадували китайські, але їхні відмітні риси — відсутність асиметрії, чілок, проділів.

Жіночі зачіски складалися з декількох елементів. Для стійкості у високі зачіски підкладали оксамитові вали, подушечок, застосовували овальні гребені, на які намотували волосяні пасма. Майстри часто підкладали у волосяні петлі легкий картон. Закінчену зачіску покривали розтопленим маслом або воском, щоб волосся блищало. Для збереження зачіски голову на ніч клали на спеціальні дерев'яні підставки, вірніше, підголовники, на зразок тих, якими користувалися індійці. Зачіски виконувались з природного волосся, але знатні пані іноді використовували парики. Парики також були багатоярусні. Звичайно нижній ярус від верхнього відокремлювали шовковим шарфом або великим гребенем.

Високі складні зачіски носили жінки з вищої знаті, які у святкових випадках покривали волосся фіолетовим напиленням. Щоб отримати справжні витвори мистецтва, перукарі годинами чаклували, споруджуючи вигадливі башти з волосся. Такі зачіски створювали на декілька днів і навіть тижнів.

Жінки нижчих шарів також носили високі зачіски, але в спрощених варіантах, але при цьому національний колорит зберігався. Банти і петлі були менших розмірів і не так пишні.

Зачіски гейш виконувалися найретельніше. Гейшами називали вільних, освічених, красивих жінок, яких запрошували на банкети, прийоми, чайні церемонії як своєрідну прикрасу. Вони були розумні, музичні, пластичні, володіли мистецтвом віршування і каліграфії. Існувала зачіска, яку носили тільки гейші: потиличне волосся утворювало напуск, при цьому шия була гола, стійка коміра значно відставала від шиї. Відмінністю також служили увіткнені в зачіску шпильки з крихітними віялами на кінці, які кріпили до шпильок боа і встромляли у вільний простір валиків, паперові квіти. Шия завжди залишалася відкритою.

Черниці голили голови, оскільки релігійні звичаї вимагали принесення в жертву волосся. Дівчатка носили коси.

Характерною рисою японських чоловічих зачісок були «хвости», петлі з волосся, зібрані переважно на маківці, а також поголена повністю або частково скронево-тім'яна зона.

Зустрічалися зачіски, в яких залишали невеликий пучок волосся на маківці, укладали його у вигляді петлі й зав'язувалистрічкою. Кінець пучка був спрямований до потилиці. Навколопучка волосся голили, а від середини потилиці залишали пряме волосся, яке рівненько підрізали на рівні шиї. Доповнювали подібні зачіски пишні від скронь до підборіддя бакенбарди.

Серед знаті популярними були зачіски з джгутоподібно скрученого волосся, яке кріпили шпилькою. Пасма зачісували догори маківки. Іноді таку зачіску прикривали шовковим або оксамитовим чохлом.

Імператриця у святкових випадках носила розплетене волосся або робила «хвіст» на потилиці, доповнюючи його штучним волоссям, щоб зробити довшим.

Усі валикоподібні зачіски складалися з чотирьох головних пасом: двох на скронях, тім'яного і потиличного. Саме з них робилися валики й петлі, які розміщували на маківці.

Зачіска імператора і знатних чоловіків представляла скручене в джгути волосся, укладене на верхівці в пучки. Іноді на них надягали невеликі оксамитові або шовкові мішечки. Поширеною чоловічою зачіскою серед знаті була так звана «зачіска самурая». У цій зачісці волосся з тім'яної частини збривали, а волосся з скронь і потилиці піднімали вгору і згортали джгутом, який пропускався крізь невеликий футляр. Для футляра використовували бамбукові палички, позолочений картон, парчу. Носили зачіску «щітка». Обличчя чисто виголювали, тільки в старості відпускали вуса і бороду.