Смекни!
smekni.com

Макроекономічна політика і досягнення країн з перехідною економікою (стр. 9 из 9)

[11]Франс С., Рейзер М. і Стерн Н. Стресовий тест реформ: перебудова і східноазіатська «інфекція» // Країни з перехідною економікою. – 1999. – Липень. – Т. 7. – № 2. – С. 535–567. Автори вважають, що країни з перехідною економікою, в яких великий дисбаланс державного чи приватного сектора і невеликий резерв для покриття короткотермінового боргу, вразливіші до шкідливих впливів і ця слабка база – результат неефективних структурних та інституційних реформ. Детальний порівняльний аналіз показників ризику банківського сектора шести країн з перехідною економікою Центральної і Східної Європи поданий у статті: Кавалець С. Системний ризик банківського сектора деяких країн Центральної і Східної Європи // Звіт. – Варшава. – 1999. – № 23.

[12]Про фіскальну здатність країн з перехідним типом економіки нещодавно писали кілька авторів, наприклад: Буїтер В. Аспекти фіскальної політики у деяких країнах з перехідним типом економіки / Робочі документи МВФ РД 97/31 (Вашингтон). – 1997. – Квітень

[13]На думку міністра економіки Республіки Білорусь, економічне зростання «під час другої половини 1990-х рр. було значною мірою зумовлене додатковим навантаженням старих виробничих засобів і було пришвидшене … емісійними кредитами, що дало змогу Республіці Білорусь зберегти свій виробничий потенціал і вирішити деякі важливі соціальні проблеми» (Смирнов В. Доповідь, представлена на семінарі UN/ECE, що відбувся 2 травня 2000 р.).

[14]Берг А., Боренштейн Е, Сагай Р. та Зеттельмайер Дж. Еволюція виробництва у країнах із перехідним типом економіки, реформи та зростання у першій декадіперехідного етапу / Лондонська школа економіки та ЄБРР (Лондон). – 2000. – Травень.

[15]Фальцетті Е., Райзер М. та Санфі П. Визначення зайвих елементів: початкові умови, реформи та зростання в першій декаді перехідного етапу / Лондонська школа економіки та EBRD (Лондон). – 2000. – Травень.

[16]Корнаї Дж. Шлях до вільної економіки. – Нью-Йорк та Лондон: Нортон і Ко., 1990.

[17]Гомулка С. Програми, які здійснюються за підтримки МВФ в Польщі і Росії у 1990-1994 рр.: принципи, помилки і результати» // Журнал порівняльної економіки. – 1995. – Т. 20. – № 3 – С. 316–346.

[18]Для лінійної системи типу Yj= åaixij+ ejстандартні звичайні (порядкові) найменші квадрати (OLS) визначають параметри а12, ….anізводять до мінімуму å (yjУaixij)2. Середні (OLS) мінімізують åwj (yjåaixij)2 або å (wjЅyjåaiwj1/2xij)2, де åwj= 1. Це є еквівалентом обчислення системи, в якій оригінальні змінні відображені квадратними коренями їх відповідних значень.

[19]Ці питання вичерпно розкрили кілька авторів у роботі: Драбек З., Гріффіт-Джонс С. Управління потоками капіталу в бурхливі часи: Досвід європейських країн із новою економікою у світовій перспективі (Армонк, Н.Й., М.Е. Шарп, 1999)

[20]Виплож С. Десять років перебудови: уроки макроекономіки / Матеріали обговорення CEPR. – 2000. – Березень. – № 2254 (Лондон).

[21]Джонсон С., Макміллан Дж., Вудраф С. Підприємці та управління інституціональною реформою: Польща, Словаччина, Румунія, Росія та Україна в порівнянні // Економіка перехідного періоду – 2000. – Березень. – Т. 8. – № 1. – С. 1–36.

[22]Гомулка С. Конвергенція зростання: коментар Ворнера. – Лондонська школа економіки, 1999.