Смекни!
smekni.com

Преамбула 3 (стр. 8 из 8)

Параграф 74. Про режим роботи Конституційного Суду

України, суддів та працівників Секретаріату

1. Конституційний Суд України затверджує орієнтовний графік розгляду справ на квартал, визначає дні тижня, в які проводяться пленарні засідання, засідання Конституційного Суду України, засідання Колегій суддів, затверджує графік відпусток суддів, план відряджень суддів, включаючи закордонні, визначає суддів Конституційного Суду України для участі в конференціях, симпозіумах.

2. Режим роботи працівників Секретаріату Конституційного Суду України визначається Положенням про Секретаріат Конституційного Суду України, положеннями про його структурні підрозділи і Правилами внутрішнього розпорядку.

3. Кожний суддя Конституційного Суду України самостійно обирає свого наукового консультанта і помічника.

Науковий консультант і помічник судді Конституційного Суду України не можуть бути призначені або звільнені без згоди судді.

Параграф 75. Міжнародні зв'язки Конституційного

Суду України

1. Конституційний Суд України здійснює робочі контакти з органами конституційної юрисдикції інших держав шляхом укладання угод про співробітництво, взаємного обміну делегаціями, обміну рішеннями Суду та іншою інформацією, стажування співробітників, організації спільних науково-практичних заходів тощо.

Глава XII. Прийняття та внесення змін і доповнень

до Регламенту Конституційного Суду

України

Параграф 76. Порядок прийняття Регламенту

Конституційного Суду України

1. Регламент Конституційного Суду України приймається на засіданні Конституційного Суду України.

Регламент вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менш як дванадцять суддів Конституційного Суду України.

2. Регламент публікується у "Віснику Конституційного Суду України".

Параграф 77. Внесення змін і доповнень до Регламенту

Конституційного Суду України

1. Суддя Конституційного Суду України, Колегія суддів мають право порушувати питання про внесення змін і доповнень до Регламенту Конституційного Суду України.

2. Пропозиції щодо внесення змін і доповнень до Регламенту Конституційного Суду України розглядаються у місячний строк з дня їх надходження на засіданні Конституційного Суду України.

3. Щодо кожної пропозиції Конституційний Суд України приймає окреме рішення. Рішення приймається, якщо за нього проголосувало не менш як дванадцять суддів Конституційного Суду України.