Смекни!
smekni.com

Екологічний стан міста Біла Церква і Білоцерківського району Київської області (стр. 5 из 5)

Пропозиції

Екологічне становище Білоцерківського та Володарського районів досить складне. Це пояснюється тим, що протягом багатьох років не було комплексного підходу у вирішенні питань охорони природи.

Щоб діяльність відділу давала кращі результати потрібно збільшити, як штат службовців, так і штат працівників лабораторії.

В кожного службовця має бути транспортний засіб для виїзду на перевірки. Фахівці повинні мати вищу екологічну освіту та навики роботи.

Працівники інспекції повинні доповідати населенню про екологічну ситуацію в регіоні.

На підприємствах можна встановити повітроочисні та водоочисні споруди, а за надмірні викиди не погоджені з інспекцією накладати штрафи.

Можна також організовувати різні заходи щодо охорони навколишнього середовища з залученням школярів, студентів та бажаючого населення. Працівникам екологічного відділу доводити до свідомості населення про негативний вплив їхньої діяльності на навколишнє природне середовище (наприклад, спалювання листя, складування відходів у не відведених для цього місцях та інше) та подальшу негативну дію на організм людини.

Список використаної літератури

1. Збірник законодавчих актів України про охорону навколишнього природного середовища. У 3-х томах. Т.1 (випуск 2). – Чернівці: Зелена Буковина, 1997. – 344 с.

2. Збірник законодавчих актів України про охорону навколишнього природного середовища. У 3-х томах. Т.2 (випуск 1). – Чернівці: Зелена Буковина, 1996. – 328 с.

3. Збірник законодавчих актів України про охорону навколишнього природного середовища. У 3-х томах. Т.3 (випуск 2). – Чернівці: Зелена Буковина, 1997. – 332 с.

4. Збірник законодавчих актів України про охорону навколишнього природного середовища (міжнародні конвенції та угоди, інші правові акти). Том 4 – Чернівці: Зелена Буковина, 1999. – 344 с.

5. Збірник законодавчих актів України про охорону навколишнього природного середовища (міжнародні конвенції та угоди, інші правові акти). Том 5 – Чернівці: Зелена Буковина, 1999. – 344 с.

6. Звіт про екологічний стан Білоцерківського району відділу екологічної інспекції за 2005 рік.

7. Звіт відділу екологічної інспекції "Про земельні ресурси району".

8. Звіт відділу екологічної інспекції "Про водні ресурси району".

9. Звіт відділу екологічної інспекції "Про надра Білоцерківського району".

10. Звіт відділу екологічної інспекції "Про атмосферне повітря регіону".

11. Злобін Ю.А., Кочубей Н.В. Загальна екологія: Навчальний посібник. – Суми: ВТД "Університетська книга", 2003. – 416 с.