Смекни!
smekni.com

Екологія України. Проблеми. Географія. Шляхи рішення (стр. 8 из 8)

Основними положеннями екологічної обробки землі є вирощування фізіологічно повноцінних продуктів харчування й відмова від гербіцидів і інших синтетичних боліт. При такій обробці застосовуються біологічні продукти й методи боротьби зі шкідниками в збудниками захворювань. Обов'язково необхідно насаживать лісопосадки й невеликі гаї. Оскільки проблемою є баланс живильних речовин через збір урожаю, необхідно дуже обережно й точно вивірених кількостях вносити мінеральні добрива (N, P, K)

Також у Європі використовуються досить ефективні біологічні методи реставрації озер, очищення стічних вод, фільтрації викидів в атмосферу. Навіть у скороченому виді їхній опис не вийти вмістити в дану курсову роботу. Це обсяг ще для однієї маркувальниці.


ВИСНОВОК

Сучасна людина фактично

обожив сам себе. Але він - фальшиве

божество. Створене ним на Землі не рай,

а кошмар, до якого він сам адаптується

усе менше, і який не може

задовольнити його соціальних, психоло-

гических, духовних, і эстетических

вимог.

Е.Голдсмит

Тема екології - надзвичайно об'ємна й дискусійна. Особисто прихильник відмови від багатьох так званих технічних благ цивілізації - занадто дорогою ціною вони дістаються нам і занадто дорогу ціну будуть платити наші діти. Але в теж час наше суспільство зложилося так, що таким чином, створенням дивовижної по своїх обсягах промислової інфраструктури людство годує й одягає себе. Забезпечує собі умови існування. І на закінчення я можу тільки сказати, що ми так багато ще не знаємо! Дасть Бог, ми зможемо прийти до рівноваги в сформованій ситуації, у якій самі винуваті. тільки не потрібно перекладати відповідальність із себе на когось іншого. Відшкодувати збиток, заподіяний нашими родителями навколишньому середовищу - наша не тільки основне завдання, це обов'язкова умова життя й здоров'я наших дітей.

Кириленко Ирина.


Список використаної літератури

1. Билявский Г.А. Фурдуй Р.С. «Основи екологічних знань» підручник, К. «Лыбидь» 1997 - 288 с. (235-281).

2. Гайнрих Д., Гергт М. «Екологія: dtv-Atlas: переклад з 4-го німецькі видання./науч.ред.пер. В.В.Серебряков. - К.: Знання-През,2001. - 287 с.:іл.

3. Голиков А.П., Олийнык Я.Б., Степаненко А.В. « Вступ в економічну й соціальну географію» підручник. - К.: Лыбидь, 1997 - 320 с.

4. Григор'єв А.А. «Екологічні уроки минулого й сучасності»/за редакцією академіка К.Я.Кондратьева. - Санкт-Петербург.: Наука, 1991 - 252с.

5. Заржицкий О.В. «Концепція регіональної екологічної політики України: який їй бути» «Право України» №7, 2001, с.70-75.

6. Заржицкий О.В. «Екологічна безпека в регіоні, як об'єкт правового регулювання» «Право України» №5, 2002, с.63-67.

7. Костицкий В.А. «Екологічна криза й тридцятилітні його подолання»: «Право України» №4, 1998, с.33-36.

8. Топчиев А.Г. «Основи суспільної географії»: навчальний посібник - Одеса: Астропринт, 2001 - 560 с.

9. Химич А.А. «Екологічна безпека, як елемент національної безпеки» «Право України» №11, 2002, с.45-47.