Смекни!
smekni.com

Облік основних засобів та їх амортизація (стр. 3 из 13)

Рис.1.1 Організаційна структура ТОВ “Фроніус Україна"

Виробничий відділ здійснює економічний аналіз основних показників господарської діяльності підприємства та розробляє основні планово - економічні показники цієї діяльності. До його складу входить відділ підготовки сировини та матеріалів. Працівники відділу виконують такі функції: контролюють якість вхідних матеріалів; забезпечують цілісність і збереження якісних показників продукції; запаковують кожну одиницю готової продукції в полімерну плівку чи папір; завантажують готову продукцію в транспортні засоби, перевіривши попередньо її стан.

В управлінні комерційного відділу знаходиться два відділи: відділ забезпечення транспортування; відділ моніторингу та перспективного розвитку, який організовує дослідження споживчої властивості продукції та факторів, що визначають структуру і динаміку споживчого попиту на продукцію, ринкової кон’юнктури; здійснює комерційну діяльність.

Найбільш важливими завданнями закупівлі та збуту є:

формування асортименту товарів,

пошук постачальників,

організація закупівель,

приймання товарів,

керування торговельними агентами,

прийом замовлень на постачання товарів,

організація доставки.

Працівники відділу збуту організують роботу так, щоб:

робота з клієнтом велась на найвигідніших умовах;

проконсультують замовників щодо найкращого вибору необхідного їм товару;

проконтролюють замовлення на кожній стадії виробничого процесу;

запропонують новітні рішення, які дозволять клієнтам знизити затрати і знайти нові можливості для збільшення обсягів продаж;

посприяють вирішенню проблемних ситуацій і питань;

аналізують сучасні тенденції ринку;

становище підприємства на ринку, його позицію.

Фінансовий директор підкоряється безпосередньо генеральному директору і фактично керує діяльністю компанії на оперативному рівні. Він контролює діяльність усіх відділів. Також у його компетенції питання руху фінансових потоків.

Відділ бухгалтерського обліку забезпечує раціональну організацію бухгалтерського та податкового обліку та звітності на підприємстві та організацію діяльності економічних підрозділів підприємства щодо складання перспективних та поточних планів роботи, раціональної організації праці і заробітної плати, соціального захисту працівників тощо.

Відділ зв¢язку організовує підтримку програмного забезпечення у робочому стані, забезпечує підрозділи підприємства необхідною оргтехнікою, доступ до Інтернет - ресурсів та електронної пошти. Відділ зв'язку забезпечує експлуатацію засобів зв'язку підприємства та доступ до транспортних телекомунікаційних мереж технологічного призначення і загального користування.

В структурі адміністративного відділу виділяється: господарський відділ та канцелярія, старший інспектор з кадрів, а також оперативно підпорядкований головний фахівець з охорони праці.

Господарський відділ забезпечує належний стан згідно з правилами та нормами виробничої санітарії і пожежної безпеки будівель і приміщень, в яких розташовані підрозділи підприємства. В свою чергу у віданні господарського відділу знаходиться склад матеріалів та готової продукції, який забезпечує зберігання і відпуск необхідних матеріалів на виробництв, а також звідси проводиться відпуск продукції споживачу.

Канцелярія забезпечує ведення загального діловодства та організацію діяльності архіву підприємства.

Старший інспектор з кадрів забезпечує ведення кадрового діловодства на підприємстві, очолює роботу з забезпечення підприємства працівниками потрібних професій, спеціальностей і кваліфікації. Головний фахівець з охорони праці здійснює оперативно-методичне керівництво роботою з охорони праці, технічного нагляду, пожежної безпеки.

Юридичний відділ забезпечує додержання законності в діяльності підприємства і захист його правових інтересів. Бере участь у підготовці, укладенні та контролі за виконанням господарських договорів, дає правову оцінку їх проектам. Організовує претензійно - позовну роботу, забезпечує захист інтересів підприємства в судах. Сприяє додержанню законності у реалізації прав трудового колективу.

Рис.1.2 Функції, що виконує юридичний відділ ТОВ “Фроніус Україна"

Служба безпеки організовує захист життєво важливих інтересів підприємства, роботу пропускного та внутрішньо об'єктового режиму, спрямованого на забезпечення збереження матеріальних цінностей, конфіденційної інформації, особистої безпеки працівників, а також аварійної та пожежної безпеки.

Рис.1.3 Структура служби безпеки ТОВ “Фроніус Україна"

Працівники відділу логістики зроблять все, щоб: завчасно товари були поставлені на складі підприємства і замовнику; своєчасно поставити готову продукцію на склад замовника; організувати транспортні перевезення за найвигіднішими умовами.

Майно підприємства становить основні фонди та оборотні кошти, а також цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі підприємства. Джерелом формування майна ТОВ “Фроніус Україна" є:

майно придбане згідно договорів купівлі-продажу;

прибутки, що одержані від реалізації товару, а також від інших видів господарської діяльності;

кредит банків та інших кредиторів;

прибутки від процентів банківських вкладів;

інші джерела.

ТОВ “Фроніус Україна" здійснює свою діяльність на основі і відповідно до чинного законодавства України та Статуту товариства.

Підприємство веде самостійний баланс, має розрахунковий, валютний та інші рахунки в установах банків, печатку зі своїм найменуванням. Вищим органом товариства є збори його учасників. Збори учасників правомочні приймати рішення з будь-яких питань діяльності товариства. Виконавчим органом товариства є генеральний директор, що призначається зборами учасників. Генеральний директор здійснює керівництво поточною діяльністю товариства в межах компетенції і прав, що визначені статутом та рішенням зборів учасників. Контроль за виробничо-господарською діяльністю товариства здійснює Ревізійна комісія, компетенція якої визначається чинним законодавством України та Статутом товариства.

В зв'язку з централізацією виконання окремих функцій управління функціональні підрозділи апарату управління об'єднуються в групи і підпорядковуються даному керівнику, головному спеціалісту. Функціональні підрозділи не мають права самостійно, обминаючи директора чи його заступника віддавати розпорядження своїм підлеглим. Вони можуть здійснювати управління лише в плані розробки загальних принципів і методів організації праці і виробничого процесу.

Фінансово-економічний підрозділ провадить розробку поточних і перспективних планів підприємства по обсягу закупівлі сировини та матеріалів необхідної номенклатури, визначає собівартість продукції, забезпечує методологічну і організаційну єдність системи планування. Забезпечує виконання планів по своєчасній сплаті податків та зборів до бюджету та державних цільових фондів, а також розрахунки по кредитам та перед постачальниками за надану сировину та матеріали, складає баланс прибутків і збитків.

Комерційний підрозділ здійснює аналіз ринку на якому працює “Фроніус Україна" та прогнозує тенденції його розвитку на майбутнє, а також здійснює реалізацію виробленої підприємством продукції. Обов¢язком цієї служби є знаходження покупців продукції та постачальників сировини та матеріалів, а також обладнання та інша комерційна діяльність.

Виробничий підрозділ здійснює планування виробничої діяльності ТОВ “Фроніус Україна", аналізує діяльність та складає плани по удосконаленню діяльності підприємства, впровадженню нових економічних технологій виробництва продукції.

Виробнича діяльність ТОВ “Фроніус Україна" включає:

комплексну розробку технологій відновлювального ремонту зваркою і наплавленням деталей і вузлів промислового устаткування, виготовлення металоконструкцій різного призначення;

виготовлення матеріалів і устаткування для дугової і плазмової різки металів;

виготовлення устаткування, розробка технології виробництва карбіду кальцію;

ремонт зварювального устаткування.

Передові комп'ютерні системи, що використовує ТОВ “Фроніус Україна", зокрема, впровадження комплексно-програмного забезпечення в різних сферах і напрямах діяльності, дозволяє оптимізувати логістичні процеси руху товару, координувати дії постачальницьких і збутових підрозділів, а також встановити оперативний і чіткий моніторинг над веденням збутової діяльності. Спеціалізоване програмне забезпечення, яке використовується на підприємстві, дозволяє вести облік руху товарно-матеріальних цінностей, об'ємів товару, що зберігається, а також вести складський облік і аналізувати продажі.

Мета корпоративної культури ТОВ “Фроніус Україна" - забезпечити високу прибутковість компанії за допомогою вдосконалення управління людськими ресурсами.

ТОВ “Фроніус Україна" розробляє і упроваджує нові прогресивні форми продажів, підвищує якість і швидкість обробки і виконання замовлень, сприяє стимулюванню покупців і мотивуванню співробітників.

Переваги ТОВ “Фроніус Україна" для клієнтів:

широкий асортимент продукції;

гнучка система оплати (передоплата всього 15%, відстрочення платежу до 30 днів, а також надання індивідуальних знижок для постійних клієнтів);

високий рівень сервісу та професіоналізму менеджерів;

послуга “клієнт-банк” (грошові кошти, які сплатили покупці відображаються через 10-15 хвилин після сплати);

аналітичні паспорти якості всієї продукції, що реалізовується ТОВ “Фроніус Україна”.