Смекни!
smekni.com

Місцеві податки і збори в Україні (стр. 4 из 9)

Джерело сплати. Ринковий збір, сплачений за рахунок коштів юридичних осіб, їх філій, відділень, інших відокремлених підрозділів, що не мають статусу юридичної особи, а також фізичних осіб, які мають статус суб'єктів підприємницької діяльності відноситься на валові витрати.

Фізичні особи сплачують ринковий збір за рахунок власних коштів. [5]

Збір за видачу ордера на квартиру

Платники збору. Платниками збору за видачу ордера на квартиру є фізичні особи, які отримують ордер для заселення окремої квартири у будинках, що належать до комунальної власності міської ради, а також у будинках державного та відомчого житлового фонду міста.

Об’єкт оподаткування. Об’єктом оподаткування збором за видачу ордера на квартиру є послуги, пов’язані з видачею документа, що дає право на заселення квартири.

Ставка збору. Ставка збору за видачу ордера на квартиру встановлюється у розмірі 30 відсотків неоподатковуваного мінімуму доходів громадян на час оформлення ордера на квартиру.

Порядок справляння і строки сплати. Збір за видачу ордера на квартиру сплачується платниками до міського бюджету через установи банків до одержання ордеру на квартиру. Документом про сплату збору є квитанція, видана установою банку.

Джерело сплати. Фізичні особи сплачують збір за видачу ордера на квартиру за рахунок власних коштів. [6]

Збір з власників собак

Платники збору. Платниками збору з власників собак є громадяни України, інших держав, особи без громадянства – власники собак, які проживають у будинках житлового фонду всіх форм власності та приватизованих квартирах.

Об’єкт оподаткування. Об’єктом оподаткування збором з власників собак є собаки (крім службових), які утримуються у будинках житлового фонду всіх форм власності та приватизованих квартирах.

Ставка збору. Ставка збору за кожну собаку становить 10 відсотків неоподатковуваного мінімуму доходів громадян на рік на час нарахування збору.

Порядок справляння і строки сплати. Збір з власників собак стягується підприємствами житлово-комунального господарства /незалежно від форм власності/, які утримують (обслуговують) житло, об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, та іншими суб`єктами господарювання, які здійснюють експлуатацію житла (далі уповноважена особа).

На уповноважену особу покладається обов`язок реєстрації собак. З цією метою уповноважена особа веде реєстр собак, що утримуються у їх будинках, а також контролює сплату збору власниками собак.

Уповноважена особа є платником збору з власників собак до міського бюджету.

Джерело сплати. Власники собак сплачують збір за рахунок власних коштів. [7]

Збір за право використання місцевої символіки

Платники збору. Платниками даного збору є юридичні особи, їх філії, відділення та інші відокремлені підрозділи, що не мають статусу юридичної особи, а також фізичні особи, які мають статус суб`єктів підприємницької діяльності і які здійснюють діяльність на території міста та використовують символіку міста з комерційною метою.

Об’єкт оподаткування. Об’єктом оподаткування збором за право використання місцевої символіки є:

– загальна вартість виробленої продукції (виконаних робіт, наданих послуг) суб`єктами господарювання, які у власних назвах або товарних знаках використовують символіку міста у комерційних цілях;

– вартість виробленої продукції (виконаних робіт, наданих послуг) при виготовленні (виконані, наданні) яких використовується символіка міста.

Ставка збору. Збір з юридичних осіб справляється у розмірі 0,1 відсотка вартості виробленої продукції (виконаних робіт, наданих послуг) з використанням символіки міста.

Для громадян, що займаються у встановленому порядку підприємницькою діяльністю, розмір збору становить п’ять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на рік.

Порядок нарахування і строки сплати. Податковий розрахунок збору за право використання місцевої символіки (за формою згідно з доповненням 2 до Положення про збір за право на використання місцевої символіки) подається платниками збору за базовий податковий (звітний) період, що дорівнює календарному кварталу – протягом 40 днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Громадяни, які у встановленому порядку займаються підприємницькою діяльністю і з комерційною метою використовують символіку міста сплачують збір до одержання дозволу.

Джерело сплати збору. Збір за право використання місцевої символіки, сплачений за рахунок коштів юридичних осіб, їх філій, відділень, інших відокремлених підрозділів, що не мають статусу юридичної особи, а також фізичних осіб, які мають статус суб`єктів підприємницької діяльності, відноситься на валові витрати. [8]

Збір за право проведення кіно- і телезйомок

Платники збору. Платниками збору за право проведення кіно- і телезйомок є юридичні особи, їх філії, відділення та інші відокремлені підрозділи, що не мають статусу юридичної особи, а також фізичні особи, які мають статус суб`єктів підприємницької діяльності і які проводять кіно- і телезйомки, що потребують від місцевих органів державної виконавчої влади додаткових заходів (виділення наряду міліції, оточення території зйомок тощо).

Об’єкт оподаткування. Об’єктом оподаткування збором за право проведення кіно- і телезйомок є вартість фактичних витрат на проведення додаткових заходів (виділення наряду міліції, оточення території зйомок тощо).

Ставка збору. Розмір збору встановлюється у розмірі фактичних витрат на проведення додаткових заходів, пов`язаних із проведенням кіно- і телезйомок.

Порядок справляння і строки сплати. Суб`єкти господарювання, що мають намір проводити кіно- і телезйомки на підставі угоди, укладеної між ними та відділом культури міської ради визначають, здійснення яких організаційних заходів вимагає проведення зйомок, а також місце та період проведення зйомок і суму збору.

Збір сплачується суб`єктами господарювання до проведення кіно- і телезйомок.

Перед одержанням дозволу платник зобов`язаний надати відділу культури міської ради платіжний документ про сплату збору на проведення кіно- і телезйомок.

Джерело сплати. Збір за право проведення кіно- і телезйомок сплачується за рахунок коштів юридичних осіб, їх філій, відділень, інших відокремлених підрозділів, що не мають статусу юридичної особи, а також фізичних осіб, які мають статус суб`єктів підприємницької діяльності, відноситься на валові витрати. [9]

Збір за проведення місцевого аукціону, конкурсного розпродажу і лотерей

Збір справляється при проведенні місцевих аукціонів, конкурсного розпродажу:

– земельних ділянок;

– майна підприємств, цехів, виробництв, дільниць, інших підрозділів, які виділяються в самостійні підприємства і є єдиними (цілісними) майновими комплексами;

– майна споживчої кооперації;

– незавершеного будівництва;

– житла;

– товарів народного споживання;

– продуктів сільського господарства;

– продовольчих товарів та інше, крім аукціонів, конкурсного розпродажу цінних паперів, валюти;

– лотерей, які передбачають продаж гравцю права на участь у розігруванні призу за випадковою вірогідністю за кошти або в обмін на інші цінності, а також безоплатне отримання такого призу у власність у разі визнання такого гравця переможцем.

Платники збору. Платниками збору за проведення місцевого аукціону, конкурсного розпродажу і лотерей є юридичні особи, їх філії, відділення та інші відокремлені підрозділи, що не мають статусу юридичної особи, а також фізичні особи, які мають статус суб’єктів підприємницької діяльності, що проводять аукціони, конкурсний розпродаж і лотереї та мають дозвіл (за формою згідно доповнення 1 до Положення про збір за проведення місцевого аукціону, конкурсного розпродажу і лотерей) Департаменту на проведення місцевих аукціонів, конкурсного розпродажу і лотерей чи мають відповідні ліцензії Фонду державного майна України, отримані в установленому порядку.

Об’єкт оподаткування. Об’єктом оподаткування збором за проведення місцевого аукціону, конкурсного розпродажу і лотерей є вартість заявлених до місцевих аукціонів, конкурсного розпродажу і лотерей товарів, виходячи з їх початкової ціни або суми, на яку випускається лотерея.

Ставка збору. Ставка збору за проведення місцевого аукціону, конкурсного розпродажу і лотерей становить 0,1 відсотка вартості заявлених до місцевих аукціонів, конкурсного розпродажу товарів або від суми, на яку випускається лотерея.

Ставка збору за проведення лотерей з кожного учасника дорівнює трьом неоподатковуваним мінімумам доходів громадян.

Порядок справляння і строки сплати. Збір за проведення місцевого аукціону, конкурсного розпродажу і лотерей справляється при видачі дозволу, не пізніше ніж за три дні до їх проведення.

Джерело сплати. Збір за проведення місцевого аукціону, конкурсного розпродажу і лотерей, сплачений за рахунок коштів юридичних осіб, їх філій, відділень, інших відокремлених підрозділів, що не мають статусу юридичної особи, а також фізичних осіб, які мають статус суб`єктів підприємницької діяльності відноситься на валові витрати. [10]

Збір за видачу дозволу на розміщення об’єктів торгівлі

Збір за видачу дозволу на розміщення об’єктів торгівлі – це плата за оформлення та видачу дозволів на торгівлю у спеціально відведених для цього місцях (магазинах, кіосках, палатках, ларьках, павільйонах, торговельних автоматах, автомагазинах, автокафе, авторозвозках, автоцистернах, лавках-автопричепах, візках, низькотемпературних лотках-прилавках, розносках, лотках, столиках тощо).

Платники збору. Платниками збору за видачу дозволу на розміщення об’єктів торгівлі є юридичні особи, їх філії, відділення, та інші відокремлені підрозділи, що не мають статусу юридичної особи, а також фізичні особи, які мають статус суб’єктів підприємницької діяльності, які отримують дозвіл на розміщення об’єктів в місті Суми.