Смекни!
smekni.com

Планування та організація рекламної діяльності на підприємстві (стр. 12 из 15)

"Конгрес-Інвест" може виступати спонсором різних акцій по можливості неординарних.Будь-яка спонсорська акція дасть можливість компанії "Інвест" ще раз нагадати про себе не тільки як про професіонала фондового ринку, але як про мецената, якому не чужа турбота про майбутнє України.

Однимззасобів підтримки свого іміджу є членство в різних професійних асоціаціях і громадських організаціях.

Програма рекламної кампанії інвестиційної компанії "Конгрес-Інвест".

1. Просування торгової марки "Конгрес-Інвест".

Мета - формування сприятливого іміджу компанії.

Формування переконання у клієнтів про необхідність придбання послуг

Формування образу надійного партнера

Підтримка репутації фірми

1. Створення фірмового стилю компанії: фірмовий (товарний) знак, слоган, логотип, фірмові кольори.

2. Public Relations:

Засобом створення позитивного іміджу компанії як професіонала високого класу, що має стійке фінансове положення, є розвиток інформаційних зв'язків фірми з різними верствами населення, інформаційними агентствами, засобами масової інформації, іншими словами Public Relations.

Реклама в ЗМІ

Направлена на міцне закріплення у потенційного споживача сприятливого іміджу компанії:Реклама на телеканалах (СТБ, ИНТЕР, 1+1, УТ-2 - невеликі за часом рекламні ролики ).

Реклама у всеукраїнських і регіональних спеціалізованих друкарських виданнях: газета "Бізнес", журнал "Фондовий ринок", журнал "Компаньйон", тижневик "Галицькі контракти", журнал "Бізнес-информ".

Реклама на радіо в інформаційних передачах, присвячених діловим новинам (радио "Лидер"-"Бізнес -новини".)

Організація виступів співробітників компанії на телебаченні (каналах СТБ, ИНТЕР, 1+1, УТ-2 ) і радіо, а також регулярна підготовка публікацій в спеціалізованих друкарських виданнях- газета "Бізнес", журнали "Фондовий ринок" "Компаньйон" і інш. на тему огляду фондового ринку, короткого освітлення діяльності компанії "Інвест" і її клієнтів.

Підготувати матеріали для кожного співробітника компанії, який буде взаємодіяти з ЗМІ, щоб він міг оперативно і точно забезпечити паблисити, якщо йому представиться такий шанс. У них необхідно включити велику підбірку фактичних даних і видових матеріалів, зібраних на етапі попередньої підготовки. Це підвищить віддачу тих коштів, які були виділені на паблисити.

3. Реклама в мережі Інтернет:

1) Удосконалення власної Web-сторінки, доповнення її інформацією про клієнтів, котирування цінних паперів, огляд фінансового і фондового ринку, список оглядів підприємств по яких можна звернутися в "Конгрес- Інвест".

2)Створення рекламного баннера фірми "Інвест" для трансляції його в мережі з посиланням на власну сторінку.

Інтерактивна реклама - розміщення оплачених посилань на серверах, що добре відвідуються. Можливі бартерні форми: обмін посиланнями з партнерами, опублікування на інших серверах цікавих матеріалів з вказівкою адреси джерела. Організація мережевого direct mail - періодична розсилка повідомлень по електронній пошті з допомогою провайдеров Internet, особам, зацікавленій в послугах компанії.

5. Виготовлення малоформатної друкарської рекламної продукції ( буклети, брошури, проспекти, плакати, календарі ).

Встановлення співпраці з такими відомими київськими фірмами як "Dialog -press", видавництво "Blitz-print", група компаній "New Line ", які займаються розробкою ідеї-макета і друком продукції.

6. Участь в добродійних акціях ( наприклад -виділення коштів на будівництво зруйнованих пам'ятників культури), спонсорування освітніх програм, спонсорування спортивних заходів (з освітленням участі в пресі, на радіо або телебаченні).

7. Організація ювілейних заходів щодо випадку святкування "5 летия роботи на фондовому ринку ". - Запросити найбільших і потенційних клієнтів компанії.

8. Реклама на сувенірній продукції (папки, ручки, ділові тижневики і т.п.)-фірмовий знак, логотип, рекламний слоган, контактні телефони.

Можливий партнер по виготовленню такої продукції фірма "Нью Лайн".

9. Участь в щорічній спеціалізованій виставці учасників фондового ринку.

10. Зовнішня іміджева реклама в місті (бигборды, плоттер, щити, можлива реклама на транспорті ).

11. Надання інформації інформаційним агентствам України (УНІАН, УНИАР, Інтерфакс-Україна, Інформ, Укрінформ ) про стан фондового ринку, аналітичної инфомації (з посиланням на компанію "Інвест") .

2. Просування послуг компанії "Конгрес- Інвест".

Цілі:

1) Вихід на нові ринки збуту (пошук нових клієнтів, замовників ) послуг компанії.

Пропаганда позитивного досвіду і традицій фірми з метою спонукання споживача звернутися саме до "Конгрес- Інвест".

Створення групи постійних клієнтів

Прагнення зробити даного споживача постійним клієнтом фірми.

2) Формування іміджу компанії.

1. Операції на фондовому ринку.

1)Direct-Mail.Розробка і виготовлення та розсилка малоформатної друкарської рекламної продукції (буклети, брошури, проспекти)

Організація мережевого direct mail - розсилку повідомлень по електронній пошті зацікавленим особам (потенційним клієнтам).

2) Персональний продаж послуги торговим агентом. Створення бази даних по клієнтах.

3) Розробка системи знижок для постійних клієнтів, системи післяпродажного обслуговування.

4) Участь у виставках для залучення нових клієнтів, висновки договорів.

2. Інформаційні і консультаційні послуги (консалтінг).

1) Direct-Mail. Розробка і створення спеціалізованого рекламного буклета, в якому основний розділ буде присвячений консалтінгу, а додаткові, короткі розділи -іншим послугам фірми. Організація мережевого direct mail - періодичну розсилку повідомлень по електронній пошті зацікавленим в консультаціях фіз. і юр. особам.

2) Розробка системи знижок, системи післяпродажного обслуговування тобто надання аналогічних послуг в наступний раз зі знижкою

3) Персональний продаж. Створення бази даних по клієнтах.

4) Реклама в регіональній і всеукраїнській пресі.

3. Послуги незалежного реєстратора.

1)Direct-Mail. Розробка і створення спеціалізованого рекламного буклета брошури, в якому основний розділ буде присвячений послугам незалежного реєстратора, а додаткові, короткі розділи будуть змальовувати інші послуги фірми. Організація мережевого direct mail -акціонерним компаніям, зацікавленій в послугах незалежного реєстратора.

1) Створення бази даних по клієнтах.

2) Реклама в пресі.

Бюджет реклами інвестиційної компанії "Конгрес-Інвест" на наступний (2000 рік.)

1.Реклама на телебаченні 20 000 грн

2.Реклама на радіо 10 000 грн.

3.Зовнішня реклама 5 000 грн в т.ч

Реклама на транспорті.

Бігборди

4.Поштова розсилка(Direct Mail) 5 000 грн.

5.Поліграфічна продукція : 4 000 грн. в т.ч.

-Оглядовий та спеціалізований рекламний буклети

-Презентаційні брошюри

6. Рекламно – сувенірна продукція 3 000 грн

(ручки, папки, ділові тижневики).

7.Реклама в мережі Інтернет 10 000 грн.

8.Участь у виставках, конференціях 10 000 грн

9. Непередбачені витрати 10 000 грн

Розрахунки на рекламу здійснені без врахування НДС

РАЗОМ 77 000 грн

Заключна частина (Висновки.)

Сьогодні Україна потребує аналізу зарубіжного досвіду рекламної діяльності. Саме аналіз стадій і шляхів розвитку реклами, а не сліпе копіювання дозволить зрозуміти, на якій стадії розвитку рекламної практики знаходимося ми і як вона повинна розвиватися далі. Без знання українських особливостей сприйняття реклами нашими громадянами важкодобитися хороших результатів.

Реформування української економіки по шляху ринкових перетворень привело до появи нового виду підприємницької діяльності - рекламного бізнесу. Процес формування реклами як складової частини ринкової інфраструктури і одногоз секторів ринкової економіки в Україні почався по-істоті стихійно. Колишній досвід (в умовах командно-адміністративної системи управління) організації комерційної рекламної діяльності, був абсолютно недостатній для нових економічних реалій. У умовах, коли господарські зв'язки між товаровиробниками і споживачами встановлювалися централізовано, потреба в рекламі як комерційній інформаційній комунікації багато в чому носила символічний характер. Тільки у зовнішньоекономічній діяльності, а також в роздрібній торгівлі, де в принципі було неможливо "дійти" до кожного споживача нарізно утворювався простір для здійснення рекламної діяльності. Але і ця можливість використання реклами як засобу спонукання до покупки в умовах панування ринку продавця і відповідно тотального дефіциту товарів народного споживання істотно зменшувалася.

У зв'язку з цим на початкових етапах формування ринкових відносин і ринкової інфраструктури в Україні відбувалося активне освоєння форм і методів рекламної діяльності, що склалися в країнах з розвиненою ринковою економікою. реклама в Україні дуже швидко стала необхідною частиною практично всіх сторін життя суспільства. На відміну від інших українських ринків, що знаходяться в стані депресії або скорочення, ринок реклами стрімко розвивався. За перші три роки ринкових перетворень ринок реклами структурувався, встановилися певні пропорції між окремими видами рекламної діяльності, стали складатися відносини між основними суб'єктами рекламного процесу.

Разом з тим розвиток ринку реклами в Україні відбувається на фоні кризи економіки, державності, а також політичної нестабільності. Природно, це не може не позначатися на стані і подальшому розвитку рекламної справи.