Смекни!
smekni.com

Розробка програмного забезпечення для Інтернет-підтримки діяльності громадських організацій (стр. 3 из 6)

1.3 Постановка задачі

На основі приведених вище характеристик ми можемо зробити наступні висновки: усі сайти, які вже існують в даній області призначені для всеукраїнського рівня і мають декларативний характер для реалізації пра та свобод людини, що потребує наявність певних навичок в таких предметних областях як міжнародне та цивільно-процесуальне право, міграційне законодавство. Тому, після аналізу сфери призначення цих сайтів, можемо прийти до беззаперечного факту, що створення сайту що окрім аналізу органів місцевого самоврядування буде пропонувати простий і зрозумілий усім вихід. У нашому місті немає живої публічної площадки, де кожний не байдужий громадянин може заявити про свою позицію до державної й місцевої влади в будь-яке зручне для нього час, знайти своїх однодумців за духом, обговорювати наболілі міські проблеми без цензури й самореалізуватися, як лідер суспільної думки. Цей процес украй необхідний запорізькому регіону сьогодні. Без консолідованого соціального капіталу ми не вирішимо своїх проблем ніколи. Наше багаторічне ходіння суспільним зборам показало нам їх заангажированность і поверховість. Наприклад виступаючі заздалегідь підготовлені доповідачі, незалежному громадянинові виступити не дають, щоб не псувати загальне тло запланированого заходу. Проблеми часто обговорюються поверхово, резолюції приймаються одноголосно на користь конкретних осіб. Таких суспільно-політичних заходів у місті проходить близько 90%.

Тому ціль нашого проекту – піднімати актуальні проблеми, дискутувати цьому напрямку й пропонувати системні рішення по подоланню проблем. Основна мета проекту – допомогти жителям міста Запоріжжя реалізувати своє конституційного право на участь у місцевому самоврядуванні й керуванні державними справами.

Cайт повинен володіти наступними особливостями:

- веб-сайт повинен підтримувати використання графічних вставок, анімації, які повинні підсилювати емоційно-ціннісний компонент змісту, формувати мотивацію;

- для користувачів повинна бути також реалізована можливість роздрукувати будь-яку сторінку веб-сайту.

- керування змістом і структурою сайту через систему керування контентом;

- забезпечувати призначення шаблонів розділам;

- мати вбудований візуальний редактор;

- забезпечувати операційну обробку запитів серверу в модулі адміністрування

- забезпечувати створення, видалення, модифікацію й керування:

– розділами сайту та форуму (у т.ч. і навігацією)– документами

- – списковими об'єктами (типу, новини й т.д.) і атрибутами списків

- керування доступом і роботою з базами даних;

- здійснення зворотного зв'язка: запити партнерів і клієнтів по e-mail або заповнення спеціальної форми на сайті;

- забезпечення механізму контекстного пошуку та залишати коментарю;

- анкетування й голосування для відвідувачів сайту;

- Включення/відключення коментарів як для цілої категорії, так і для конкретного матеріалу (у тому числі й статичних).

- Настроювання автопубликации коментарів для існуючих груп користувачів.

- для кожного каналу роздільне настроювання вибірки новин для публікації із заданих розділів, категорій;

- установка кількість матеріалів у стрічці новин;

- створення форуму для спілкування з можливістю керування анонсами, розділами, категоріями, темами, та його видом

- Можливість перемикання шаблонів із фронту

- Можливість включення модулів Joomla усередині форуму (наприклад банерів між повідомленнями)

- Настроювання прав на редагування / видалення коментарів для існуючих груп користувачів

- створення й керування картою сайту

- створити динамічне верхнє меню

- підвищення інтерактивности сайту та створення форми голосування та опитування

- керування списком користувачів

- Можливість автоматичного вирізання вкладених цитат у коментарях

- Автоматичне видалення з тексту коментарю заборонених до використання або непідтримуваних тегів BBCode

Проте головним завданням проектування є створення системи управління вмістом, яка б дозволяла вносити змінив структуру веб – сайта для людей, які не мають навичок в розробці веб-сайтів.

2. Проектування структури інформаційної системи

2.1 Аналіз та автоматизація обробки інформаційних потоків

У повсякденному житті інформацію ототожнюють з поняттями «повідомлення», «відомості», «дані», «знання». Таке співвідношення припустимо лише до певної міри, так як у всіх цих зрозуміти є одне спільне важливу властивість – смороду позначають щось, що є відображенням реальних об'єктів і процесів. Однак, як тільки ставитися питання про вдосконалення інформаційних процесів, таке розуміння терміна «інформація» виявляє ряд недоліків. Так, очевидним є ті, що метою функціонування інформаційних систем не може бути видача як можна більшої кількості інформації (показників, документів). Один лаконічний, грамотно складений документ найчастіше корисніше «інформативніше», ніж кілька документів. Взявши ряд вихідних показників, можна отримати безліч різних похідних, але збільшення числа останніх не обов'язково буде відображати приріст корисних відомостей (знань).

Отже, дані або повідомлення містять щось таке, від чого залежить їх порівняльна цінність, заради чого смороду збираються, передаються і обробляються. Саме тому під терміном «інформація» найчастіше розуміють змістовний аспект даних, проводячи, таким чином, різниця між інформацією та даними. Термін «дані» походити від латинського слова data – факт, а термін «інформація» – від латинського «informatio», що означає роз'яснення, виклад.

У строго науковому плані поняття «інформація» пов'язується з імовірністю здійснення тієї чи іншої події. І чим вище ймовірність конкретного результату (результату) цієї події, тім менша кількість інформації виникає після його здійснення і навпаки. Отже, ІНФОРМАЦІЯ – це міра усунення невизначеності щодо результату цікавить нас. Причому характерним є ті обставина, що інформативність повідомлення (кількість інформації в ньому) не завжди пропорційна обсягу (довжині) цього повідомлення.

Інформація не існує сама по собі, так як вона має на увазі наявність об'єкта (джерела), що відображає інформацію, і суб'єкта (приймача, споживача), що сприймає її. Будь-яку подія, всяке явище служити джерелом інформації.

Процес передачі інформації від джерела до одержувача називається Інформаційним процесом, а – сукупність інформації, необхідна для здійснення роботи сайту – Інформаційний потік. Інформація передається від одного об'єкта до іншого, при цьому може видозмінюватися. У світі існують інформаційні потоки. Інформація передається від одного об'єкта до іншого, при цьому може видозмінюватися.Люди отримують інформацію, обробляють її, зберігають і передають, а також використовують у своїй діяльності.

Отримання, передача та зберігання інформації відбувається з допомогою повідомлень на тому чи іншому мовою (не обов'язково природному). Обробка інформації може призводити до появи нової інформації, або її зміни.

2.2. Розробка структури інформаційної системи Громадська рада Запоріжжя

На головній сторінці відображається основна інформація про сайт, голосування, авторизація клієнта та Верхне меню меню. Сайт поділений на три меню та три блоки кожний з яких у свою чергу складається з розділів, модулів, плагінів та компонентів, що забезпечують його безперебійне функціонування.

Головна сторінка сайту:

Містить графічну частину з логотипом громадської заради й елементами графічного оформлення, основну навігацію, а також контентную область для того, щоб відвідувач сайту з першої сторінки міг ознайомитися з останніми новинами й анонсами.

Головна сторінка оформляється коллажем з використанням фірмових квітів. Унизу сторінки відображається дублююча текстова навігація, Copyright, контактний e-mail.

Навігація на головній сторінці:

Графічна частина відображається у вигляді горизонтальної шапки.

Під нею розташовується Навігатор 1.

Навігатор 1 візуально являє собою т.зв. «закладки». Кожна закладка розкривається по щиглику миші й відображає розділи іншого рівня (підрозділи).

У лівій частині екрана у вигляді вертикального стовпчика розташовується Навігатор 2. За замовчуванням на головній сторінці відкрита перша закладка – «Головна».

Розподіл навігації на 2 логічні групи відповідає 2-м основним інформаційним блокам веб-ресурса:

· перший блок «Главное Меню» (відповідає Навігаторові 1) – відповідає за реалізацію основної мети веб-ресурса й забезпечує інформаційну підтримку цільової аудиторії сайту (представників малого й середнього бізнесу) у режимі он-лайн. Це свого роду он-лайновый довідково-інформаційний центр. Він містить найбільш повну й коштовну з погляду змісту й оперативно обновлювану інформацію – новини права, нерухомості, оподатковування, інформацію про події, проекти й акції, тексти аналітичних статей, тексти офіційних документів, відповіді на питання підприємців та громадських діячів та активістів.

» Головне» меню

В даному блоці буде відображатися інформація про діяльність громадської ради та аналітичні матеріали, що пояснюють події та прийняті рішення, Також буде посилання на форум та зворотні контакти громадської ради.

Зміст цього блоку потребує уточнення.

Лівий блок:

- Карта сервера

- Опитування

Користувачам сайту пропонується питання і варіанти відповідей (радіокнопки). 1 крок – вибір одного з варіантів відповіді. 2 крок – підтвердження факту голосування (кнопка «ОК»). Створюючи нову тему опитування, адміністратор сайту вводить необхідні дані вручну. У ході голосування на сайті відображаються підсумки поточного голосування. При створенні нової теми інформація за попереднім голосування обнуляється.