Смекни!
smekni.com

Загальне дослідження ринку дитячого харчування та конкретно дитячих соків (стр. 4 из 5)

Продукція:

Сок яблочный с мякотью и сахаром

Сок яблочно-вишневый с мякотью и сахаром "мальвина"

Сок яблочно-абрикосовый "дюймовочка" с мякотью и сахаром

Сок сливовый с мякотью и сахаром

Сок персиковый с мякотью и сахаром

Сок сливово-айвовый с мякотью и сахаром

Айвовый сок с мякотью и сахаром

Сок сливово-персиковый с мякотью и сахаром

Сок яблочно-сливовый с мякотью и сахаром

Сок яблочно-персиковый с мякотью и сахаром "кудесник"

Сок персиково-яблочный с мякотью и сахаром "белоснежка"

Сок яблочный натуральный неосветленный

Сок яблочно-красносмородиновый с сахаром неосветленный

Сок яблочно-черносмородиновый с сахаром неосветленный

Сок яблочно-шиповниковый с сахаром неосветленный

Сок яблочно-вишневый с сахаром неосветленный

Сок яблочно-черничный с сахаром неосветленный

Сок морковно-яблочный с сахаром

Сок морковный

Сок тыквенный

Ціна:3.1грн/100г

Розміщення:

Налагоджені контакти з найбільшими мережами продуктомих маркетів і супермаркетів. Представлені найчастіше за інші вітчизняні ТМ.

Просування:

Опираються на авторитет. Позиціонуються, як і інші, як натуральний продукт для дітей. Упирають на наявність екологічно чистих сировинних баз на півдні країни.

Соки відновлені, на яблучній основі.

Існує широкий асортимент соків (9 видів фруктових та овочевих соків з м'якоттю, яблучний сік неосвітлений) . При цьому представлені досить оригінальні види соків.

5) "НіРР"

Коротка інформація:

Компанія НіРР існує з 1899 року, та з того часу завоювала широке визнання по всьому світі.

Компанія понад 50 років виготовляє якісне, здорове та корисне харчування для малюків з органічної (БІО) сировини. До складу компанії входить кілька виробничих підприємств у таких країнах: Німеччина, Австрія, Хорватія, Угорщина. Продукція ТМ HiPP постачається до 48 країн Європи та Азії, серед яких Німеччина, Великобританія, Австрія, Швейцарія, Росія/СНД, країни Скандинавії, Франція, Італія, Іспанія, Хорватія, Польща, Україна, Чехія, Угорщина, Туреччина. На український ринок органічні продукти дитячого харчування (виключно БІО-органічне харчування для малят у віці від 0 до 1 року) компанія "ХіПП Україна" постачає вже 17 років, та користується довірою великої кількості споживачів.

За всі 15 років діяльності компанії в Україні не було зафіксовано фактів надходження неякісних або фальсифікованих продуктів на територію країни, що підтверджує стабільно високу якість продукції, що поставляється, і її відповідність українському нормативному законодавству. Вся продукція дитячого харчування HIPP, що поставляється в нашу країну, проходить повний комплекс офіційної державної реєстрації і сертифікації.

Продукція:

Банановый напиток HiPP

Грушевый сок HiPP

Мультивитаминный сок HiPP

Мягкий яблочный сок HiPP

Натуральный морковный напиток HiPP

Персиково-ананасовый напиток HiPP

Персиковый напиток HiPP

Сливовый напиток HiPP

Сок детский с витамином С HiPP

Cок из красных фруктов HiPP

Тыквенно-яблочный сок HiPP

Яблочно-виноградный сок HiPР

Яблочно-морковный сок HiPP

Сок из шиповника и яблок HiPP

Малиново-яблочный сок

Сок из чернослива и яблок HiPP

Сок из черной смородины и яблок HiPP

Всі соки мають дуже високу якість. Яблучний сік, єдиний із представлених на ринку, не є відновленим, а представляє собою м’який яблучний сік, сік для грудных детей, придатний для споживання з 4-х місяців.

Ціна:~6.2грн/100гр

Розміщення:

В основному, розповсюдження продукції здійснюється за рахунок 6 ексклюзивних регіональних дістрібуторов, а також, за рахунок власної структури – представництва "ХИПП Ужгород" і відкритих в серпні 2000 року представництв ХИПП в Одесі і Харкові. У 2001-2002 рр. в компанії відбувся новий розподіл каналів дистрибуції в Україні - розвиток мережевого роздріба і здійснення постачань в спеціалізовані мережі. Вже твердо стоячи на ногах, в 2003 році компанія направила свій курс на розвиток власної дистрибуції в Україні. У травні 2003 року було створено компанію "ХИПП Україна", в серпні - перереєстровано представництва в Харкові і Одесі. Почалося формування власної медичної служби в регіонах України.

Просування:

Компанія має твердий авторитет як лідер ринку якісного дитячого харчування. При цьому компанія явно знаходиться в преміум – сегменті, оскільки її продукція коштує чи не удвічі більше за вітчизняні аналоги. У той же час, вважається, що вона є найкращою за якістю.

Жовтень 2009 року, Київ – Компанія HiPР, запустила першу масштабну рекламну кампанію, мета якої - популяризація органічного дитячого харчування.

Рекламна кампанія стартувала у жовтні 2009 і триватиме кілька років. Кампанія покликана пояснити сутність органічних продуктів та їх надзвичайну користь як для дітей, так і для дорослих. Креативну ідею першого етапу кампанії розробило агентство Euro RSCG 4D. Її суть полягає у тому, щоб показати, яким чином вирощуються органічні (БІО) продукти, які природні методи для цього використовуються, як HiPP слідкує за процесом вирощування сировини, з якої виготовляється харчування для малюків, та як контролюється виробництво. Зйомки для рекламної кампанії відбувалися як в студії, так і на природі. Обличчям кампанії став 9-ти місячний Ярослав, який протягом 12-ти годинної зйомки випромінював неймовірний позитив. Рекламна кампанія охопила всю територію України. Каналами комунікації, в першу чергу, стали видання для батьків, а саме: "Мой ребенок", "Твой Малыш", "Мама і Я", "Хорошие родители", у яких було розміщено рекламні макети. Перед запуском рекламної кампанії, HiPP провела в Україні масштабні дослідження серед українських батьків. За результатами цих досліджень, TM HiPP виявилася лідером у сегменті дитячого харчування, маркою, якій довіряють споживачі, однак мало знають про її екологічну безпечність та натуральність органічних (БІО) продуктів HiPP, які є унікальною перевагою цієї торгової марки. Відтак, компанія прийняла рішення донести до українських споживачів цінність органічних продуктів.


3. Розробка концепції нового продукту та рекомендацій, щодо подальшого дослідження

3.1 Розробка концепції нового продукту

На основі проведеного дослідження, можемо виділити такі основні для нас тези:

- Ринок дитячих соків є цікавим. Хоча він має достатню кількість гравців, він ще далекий від насичення, та має перспективи росту.

- За поточної невпевненої політичної і економічної ситуації вивід на ринок конкурентоспроможної нової марки, що виробляє дитячі соки, можливий, але потребує дуже значних затрат на просування. Більш доцільним є вивід на ринок новаторського товару.

- Головними слабкими місцями конкурентів ми бачимо:

а) Недостатня прозорість виробництва;

б) Майже повна відсутність соків прямого віджиму ("відновлені" соки, хоч і зберігають більшу частину корисних властивостей, для людини, незнайомої з технологією, виглядають "ненатуральними". Тому виробники не вказують "відновлений" на упаковці);

в) Негативний імідж вітчизняних соків як неякісних, а імпортних – як занадто дорогих.

Отже, пропонуємо наступну концепцію: виробництво соків-фреш для дітей з продажем на місці виробництва.

- Розміщуючи точки виробництва і продажу фрешів для дітей у відповідних місцях – дитячих поліклініках, дитячих магазинах, дитячих садках, розважальних закладах для дітей, а для більш старших – і у школах, можна досягти необхідних обсягів продажів. Таке розміщення дає можливість батькам купляти фреш своїм дітям там, де вони того захочуть. Підвищиться кількість спонтанних покупок.

- Можливе введення мобільних точок, що будуть періодично та у відповідний час з’являтись біля дитячих майданчиків та ін. (на кшталт американських та британських ice-cream vans, фургонів – розвізників морозива)

- В такому випадку виробництво буде максимально прозоре – споживач на власні очі побачить процес виробництва фрешів.

- Значно зменшаться витрати на закупівлю обладнання. Вільні кошти можуть піти на просування та рекламу.

Отже, основними перевагами даного продукту будуть: свіжість, смак, здоров’я, натуральність, наочність, зручність, вчасність.

При просуванні продукту потрібно постійно наголошувати на наступних тезах:

- Свіжі соки-фреш мають найбільшу корисність та зберігають найбільше корисних властивостей. Їх можуть споживати діти з 3-4х місяців (в розбавленому водою 1:1 вигляді та у кількості приблизно від 20 до 60 мл.)

- Підприємство має всі відповідні сертифікати, та використовує високоякісні фрукти та овочі із відповідних екологічно чистих сировинних зон.

- Споживачі на власні очі бачать, що та з яких фруктів та овочів їм виготовляють.

- Це – можливість для вашого малюка отримати заряд вітамінів прямо там, де він цього захоче!

Концепція потребує перевірки та подальших досліджень, на основі яких можна буде зробити висновки про доцільність введення такого продукту, можливі зміни, та прийти до кінцевого проекту (або відмови від проекту).


3.2 Розробка подальшого дослідження

Для подальших досліджень доцільності введення описаного вище продукту ми вибрали метод фокус-групи. Ефект групової динаміки надасть можливість для ефективної дискусії, в процесі якої буде виявлені різні точки зору на новий продукт та потенціальні його проблеми.

Цілі фокус-групи:

•вивчення відношення споживачів до сформованої концепції товару, оцінка її відповідності вимогам ринку