Смекни!
smekni.com

Організація промислового виробництва яєць на птахофабриці (стр. 14 из 14)

Виробництво яєць в країні слід довести до 17 млрд. шт. у 2011 р., що в розрахунку на душу населення становитиме понад 300 штук.


Список використаної літератури

1. www.ptaha.kiev.ua

2. Бородай В. П., Сахацький М. І., Мельник В. В., та інші «Технологія виробництва продукції птахівництва» підручник. – Вінниця: Книга нова.

3. Птахівництво і технологія виробництва яєць та м`яса птиці / В. І. Бесулін, В. І. Гужва та ін.. – Біла Церква, 2003. – 448 с.

4. «Сучасне птахівництво»

5. «Тваринництво України»

6. Ібатулін І. І., Мельничук Д. О., та ін.. «Годівля с.-г. тварин» підручник. – Вінниця: Нова Книга,2007. – 616с

7. Демчук М. В., орний М. В. Гігієна тварин: Підручник. Друге видання. – Харків: Еспада, 2006. – 520 с.

8. www.budinfo.org.ua

9. www.ptahi.com

10. www.agroua.net

11. www.poultry-farm.info


Додаток

Сучасні кури, виявляється, походять від доісторичних хижаків тиранозаврів, стверджують американські вчені. Дослідники з Гарвардського університету проаналізували молекули з кісток скам'янілих тираннозаврів віком 68 млн років, і виявили близький зв'язок між хижаком і нинішніми курми, повідомляє ФактNews з посиланням на The Sun.

Застосовуючи спеціальну технологію під назвою масс-спектроскопія, вони порівняли колаген (білкова речовина сполучних тканин) тиранозавра з колагеном кількох десятків сучасних видів птахів та інших тварин.

Виявилось, що на молекулярному рівні тиранозавр багато ближчий до курей і страусів, ніж до нинішніх алігаторів та ящірок. "З птахами - курми і страусами - у нього зв'язок був ближчий, ніж зі всіма іншими видами, які ми брали", - говорить доктор Джон Асара.

Попередні результати вторять теорії про те, що деякі динозаври в процесі еволюції перетворилися на птахів. "Ми можемо говорити про це з високим ступенем вірогідності", - сказав доктор Кріс Орган.

Раніше вчені з Гарварду проводили аналогічні досліди з протеїном з кісток мастодонта, що жив 160 тисяч років тому, що скам'яніли. Аналіз показав йогосхожість із сучасними слонами.