Смекни!
smekni.com

Формування і стимулювання попиту покупців "Велика кишеня" (стр. 4 из 12)

2. Загальні відомості про підприємство

"Вели́ка Кише́ня" - торгова марка однієї з найбільших національних роздрібних мереж в Україні; належить ТОВ "Квіза-Трейд". Станом на початок липня 2009 року, одна з найбільших мереж роздрібної торгівлі в Україні "Велика Кишеня" представлена у 24 містах України та нараховує 34 супермаркети, 13 гіпермаркетів та торгові центри). Сукупні торговельні площі мережі становлять близько 120 тис. кв. м.

Розвиток "Великої Кишені" почався у квітні 2000 з відкриття першого супермаркету в Києві на базі торгового оператора ТОВ "Квіза-трейд". У 2005 році торговий оборот компанії досяг 1 млрд.400 млн. грн. Виручка мережі у 2006 склала 2,4 млрд. гривень.

ТМ "Велика Кишеня" неоднаразово ставала лауретом фестивалю-конкурсу "Вибір року" у номінаціях "Найкраща мережа супермаркетів Києва" (2005) та "Найкраща мережа супермаркетів року" (2006, 2007), а також отримувала інші відзнаки та нагороди.

ТОВ "Квіза-Трейд" є дочірнім підприємством компанії "Квіза" (Київ), що входить до складу компанії "Рітейл Груп". За даними МФК, 88 % акцій ВАТ "Рітейл Груп" належить голові наглядової ради компанії Роману Луніну, 12 % - 8-ом фінустановам (переважно європейським приватним фондам та компаніям по управлінню активами).

У 2007 році компанія "Квіза-Трейд" придбала молдавську мережу супермаркетів Green Hills Market, що наразі налічує 5 супермаркетів (лютий 2008). Компанія не має наміру проводити ребрендінг та зміни у складі керівництва мережі.

Мережа "Великої Кишені" збільшує вибір товарів за рахунок продукції власної торговельних марок "Хіт продукт" (з 2007), "№ 1 - чесна ціна" (з 2008) та "Щедрое застолье" (з жовтня 2009).

Асортимент продукції ТМ "Хіт продукт" складає близько 150 товарів повсякденного вжитку: олія, крупи, борошно, цукор, мінеральні води, сухарики, одноразовий посуд, консерви, засоби гігієни та ін. виробництва ЗАТ "Агроекопродукт", ТОВ "Кернел-Трейд", ВАТ "Крушинський птахівничий комплекс", БДВ "Хунгарі Трейдинг Кфт." (Угорщина), ТОВ "Коттон клаб" (Росія).

Асортимент ТМ "№ 1 - чесна ціна" представлений 70-а найменуваннями товарів у таких категоріях: чай, бакалія, консерви, молочні продукти, яйця, побутова хімія, товари для дому. Власна марка компанії - "№1" - у рамках Всеукраїнської практичної конференції отримала національну премію "Private Label-2009" у номінації "Краща ціна" (09.09.2009).

Зараз у лінійці ТМ "Щедрое застолье" всього 12 найменувань продуктів (варена, напівкопчена ковбаса, сосиски та сардельки), але найближчим часом мережа розширить асортимент новими позиціями: варено-копченими та сирокопченими ковбасами, а також варено-копченими м'ясними виробами.

Покупці, що йдуть до "Великої Кишені", абсолютно впевнені - процес покупок в нас буде зручним. До "Великої Кишені" повертаються знову і знову, тому що:

1) Покупець почувається затишно. Персонал обслуговує відвідувачів якісно та швидко: за прилавками, біля кас чи стійки адміністратора в торговельному залі. Треба відзначити, що кваліфікацію касирів "Великої Кишені" підтвердив III Міжнародний Чемпіонат Касирів, що відбувався в Москві в 2007 році. Касири стали найкращими в СНД і Європі, посівши I місце в найголовнішій номінації - "Швидкість та якість обслуговування". Працівники не тільки обслуговують і радять, а й допомагають сформулювати прохання чи побажання керівництву компанії та топ-менеджерам. Знайти потрібний товар дуже просто завдяки просторим торговельним залам і зрозумілій навігації. Не треба втрачати час, розмірковуючи, в якому кінці залу може відшукатися потрібний продукт. Все добре видно і можна просто прогулюватися з возиком вздовж стелажів, думаючи про щось особисте. Потрібний товар знаходять дуже швидко.

2) Можна купувати не тільки якісні, а й недорогі продукти. "Велика Кишеня" відома на всю Україну своїми знижками та акціями, що дозволяють суттєво економити. "Велика Кишеня" - єдина в Україні мережа супер - і гіпермаркетів, що пропонує покупцям швидкий, зручний спосіб заощаджувати від 10 до 35% сімейного бюджету при покупці товарів. Для цього достатньо мати спеціальні купони, що їх можна вирізати з рекламної газети мережі "Краща якість - краща ціна", роздрукувати з сайту "Великої Кишені" або ж отримати в наших магазинах. З моменту запуску програми у травні 2008 року, більше мільйона українців скористалися купонами на знижку. Крім того, постійні покупці можуть стати учасниками програми розповсюдження дисконтних карт, дія яких не обмежена у часі. Сьогодні більше 1,5 млн покупців отримали дисконтні картки і регулярно роблять покупки у "Великій Кишені". Для них діє накопичувальна система знижок. Протягом 2000-2008 рр. більше 50% покупців стали нашими постійними клієнтами.

3) Великий вибір товарів. В супермаркетах "Великої Кишені" можна вибрати потрібну річ з 15-25 тис. найменувань, а в гіпермаркетах цей вибір ще більший - до 50 тис. найменувань. Наприклад, один з найпопулярніших продуктів - твердий сир - представлений в нас в 450 різновидах. В багатьох супермаркетах і гіпермаркетах "Великої Кишені" є фармацевтичні маркети "Велика Аптека" (асортимент продукції складає більше ніж 15 тис. найменувань), магазини книг і канцелярського приладдя "Моя Книга" (асортимент більше 50 тис. найменувань), магазини косметики та парфюмерії "Мон Амі" (більше 10 тис. найменувань косметики і 3,5 тис. парфюмерії).

4) Прагнення прийти до кожного українського міста. Аби кожна родина отримала можливість купувати тільки найкраще. Таку нагоду отримають всі українці в найближчому майбутньому, про що свідчать темпи нашого розвитку. "Велика Кишеня" - одна з найбільших мереж роздрібної торгівлі в Україні, що динамічно розвивається. Наразі в містах нашої країни розташовано 45 магазинів мережі "Велика Кишеня". Наступного року в різних містах країни відкриються біля десяти нових маркетів. Про швидкість нашого розвитку свідчать цифри: перший супермаркет "Велика Кишеня" відкрився у квітні 2000 року в Києві. В 2002-2004 рр. в українській столиці з`явились 10 нових магазинів "Велика Кишеня". Ще по одній "Великій Кишені" отримали мешканці Харкова та Обухова. В 2005 р. "Велика Кишеня" охопила регіони країни, відкривши 8 супермаркетів і 2 гіпермаркета. Рік потому до них додались ще 10 магазинів - 6 супермаркетів і 4 гіпермаркета.В 2007 році "Велика Кишеня" почала працювати ще в 7 містах України: супермаркети відкрились у Запоріжжі, Краснодоні та Южноукраїнську, супер - і гіпермаркети "Велика Кишеня" з`явились у Харкові, Чернівцях та Полтаві. Сукупні торговельні площі мережі досягли приблизно 120 тис. кв. м.

5)"Велика кишеня"не просто продає готові товари, а й виробляє їх. Це значить, що в наших супермаркетах і гіпермаркетах працюють відділи власного виробництва: м`ясні, рибні, кулінарні, кондитерські, а також пекарні. Буквально на очах покупців печуться вишукані сорти хліба, обробляється м`ясо та жива риба з акваріумів, а свіжість кулінарної та кондитерської продукції затьмарює найякіснішу домашню кухню. Відкривши у 2001-2002 рр. власне виробництво, ми змогли запропонувати продукцію абсолютно рівноцінної високої якості в усіх супермаркетах "Великої Кишені" в будь-якому з міст країни, тому що опираємося на власні технічні потужності.

6)"Велика кишеня" не економить на якісному устаткуванні. "Велика Кишеня" регулярно інвестує в модернізацію устаткування, тому торговельні зали магазинів укомплектовані сучасною технікою від ведучих європейських виробників. Отже, магазини мережі пропонують ту продукцію, яку хоче отримати покупець. Для прикладу, акваріуми забезпечені найкращими за якістю фільтрами та системами охолодження води. Тому тільки в "Великій кишені" можна побачити, наприклад, Білого амура - одну з найбільших риб і дуже примхливу. Проводиться регулярне сервісне обслуговування технічного парку. Робота всіх магазинів і центрального офісу організована в єдиній інформаційній системі, що працює в режимі on-line.

7) Успіхи "Великої Кишені" складаються з успіхів кожного магазина мережі. А в кожного з них своя оригінальна історія чи особливість. Наприклад, гіпермаркет в Ужгороді по вул. Капушанській, 168 вже за кілька місяців роботи став найкращим в щорічному рейтингу "Лідер року - 2006" в номінації "Громадське харчування і торгівля". Взагалі, до "Великої Кишені" у цьому місті гіпермаркетів взагалі не існувало, і для ужгородців такий формат магазину був в новинку. Зазначимо також, що це й досі найбільший у місті магазин (площа - 3 тис.290 кв. м.) А ось ще цікава особливість - до "Великої Кишені" в Ужгороді ніхто не запрошував городян на безкоштовні вистави лялькового театру ("Закарпатський обласний театр ляльок "Бавка").

В Кіровограді по вул. Маршала Конєва, 2а відкрився 30-й, ювілейний магазин - перший, в якому ми запустили унікальний бонусний проект "Заначка".

Ажіотаж довкола відкриття "Великої Кишені" в Чернівцях по вул. Руській, 248е був таким величезним, що на вулицях міста утворились автомобільні затори - чи не перші на пам`яті городян.

А Харків для нас - унікальне місто. Адже тут, після Києва, найбільша кількість магазинів "Великої Кишені" - п'ять. Три з них розташовані в торговельно-розважальних центрах. Перший гіпермаркет "Великої Кишені" у цьому місті відкрився за адресою: вул. Гвардійців-Широнінців, 99/101. Магазин розмістився у найбільшому адміністративному міському районі не тільки Харкова, а й України.