Смекни!
smekni.com

Формування і стимулювання попиту покупців "Велика кишеня" (стр. 8 из 12)

1. М'ясний відділ. Для того щоб завжди забезпечувати вас якісною та свіжою продукцією, "Велика Кишеня" створила м'ясні цехи. Вони не лише готують до продажу м'ясну продукцію, але й надають можливість обрати саме те, що ви шукаєте. Ще одна перевага - напівфабрикати, які передаються на продаж відразу після виробництва. До ваших послуг завжди найзручніше фасування продукції, що дозволяє купувати саме стільки, скільки потрібно.

2. Рибний відділ. Ви завжди знайдете в нас свіжу рибу для вашого столу. Для цього в магазинах встановлено спеціальні акваріуми з живою рибою. За вашим бажанням продавець виловить рибу, яка вам сподобалася, почистить та запакує її.

3. Кулінарний відділ. Головна конкурентна перевага відділів кулінарії нашої компанії - величезна кількість різноманітних страв на будь-який смак, що стануть чудовою прикрасою будь-якого святкового столу. Великий вибір салатів та закусок, кулінарні делікатеси з риби та морепродуктів, м'яса і птиці, а також вироби з борошна та сиру - усе це можна замовити в наших супермаркетах у будь-якій кількості: як для невеликої родинної вечері, так і солідного бенкету.

4. Кондитерський відділ. Вироби наших кондитерів задовольнять смак найпримхливіших гурманів. В асортименті наших кондитерських відділів близько 250 видів різноманітних тортів, тістечок, кексів та пудингів. Окрім того, у нас ви зможете замовити ексклюзивні торти будь-яких розмірів з використанням різноманітних інгредієнтів за вашим вибором для святкових бенкетів.

5. Пекарня. Більшість магазинів нашої мережі обладнанні міні-пекарнями, що випікають високоякісні хлібобулочні вироби. До послуг наших покупців безліч видів хліба з різними корисними та смачними добавками - соняшниковим, гарбузовим та льняним насінням, кунжутом, маком; з добавками на основі пшеничного, гречаного, кукурудзяного та іншого борошна, а також усілякі види здоби - пиріжки з різноманітною начинкою, слойки, круасани, булочки та багато іншого. Наш хліб ідеально поєднується з будь-якими стравами!

Ефективним підходом до стимулювання попиту на продукцію ТМ "Велика кишеня" ввіжається використання кредитно-бонусної програми "Заначка".

Умови користування та корисних переваг наведена нижче, а графічно картку можна побачити в додатку 15.

"Заначка" - це також платіжна карта VІSA, якою можна розраховуватися без готівкових коштів. Достатньо зробити покупку на суму від 150 грн. в гіпермаркеті "Велика Кишеня", звернутися до представника РОДОВІД Банку, показати чек, паспорт, ідентифікаційний код та заповнити анкету. Ви не тільки отримуєте платіжну картку VISA, але й стаєте учасником бонусної або дисконтної програми "Заначка". Обрати програму ви можете при заповненні анкети.

Перед кожним розрахунком на касі пред’яви свою "Заначку". За кожну 1 гривню покупки у "Великій Кишені" на картку "Заначка" додається 1 бонус. Бонуси нараховуються за кожну покупку незалежно від того, як платиш - готівкою чи за допомогою самої "Заначки" як платіжної картки.

Десятки призів на вибір, для дорослих та дітей, кожен із них дорівнює певній кількості бонусів. Чим більше купуєш і довше накопичуєш бонуси, тим цінніший приз можна обрати. Перевірити кількість бонусів на "Заначці" та обміняти їх на приз можна на стійці адміністратора в гіпермаркеті "Велика Кишеня".

Картка "Заначка" дає право на 1%, 2% та 5% знижки. При покупці на суму від 150 грн. ви отримуєте "Заначку", що дає право на 1% знижки на придбання товарів в гіпермаркеті "Велика Кишеня". Отримавши карточку, ви починаєте накопичувати суму для збільшення відсотку знижки. Коли сума дорівнюватиме 2000 грн., ви одержуєте 2% знижки на придбання товарів у гіпермаркетах "Велика Кишеня". Після цього ви починаєте накопичувати суму спочатку. У разі накопичення суми 5000 грн. знижка буде становити 5%.

"Заначка" - це також і платіжна картка VISA, якою можна розраховуватись без готівки, незалежно від того яку "Заначку" ви обрали. Покласти на картку гроші або повернути використаний кредит можна за допомогою спеціального депозитного банкомату, який приймає готівку, або у відділенні РОДОВІД Банку, розташованому у ТЦ "Велика Кишеня".

Одразу при отриманні картки "Заначка" або пізніше можна оперативно оформити кредитну лінію від РОДОВІД Банку на суму від 250 до 5000 грн. Для цього треба принести паспорт, ідентифікаційний код та заповнити анкету. Якщо кредитну лінію погасити протягом 30 днів (для Кіровограду, для Севастополя та Чернівців - 10 днів) після її витрачання, проценти не сплачуються, повертаєш лише ту суму, яку витратив. А якщо пізніше - платиш додатково лише 3% на місяць. Подробиці дивіться у договорі.

Якщо у вас бонусна "Заначка", а ви бажаєте перейти на дисконтну програму, то про це необхідно повідомити адміністратора гіпермаркету, який оформить вам перехід з однієї програми на іншу, при цьому картка залишається у вас. Кількість накопичених бонусів переводиться в накопичену суму і в залежності від суми на вашій карті - ви отримуєте відповідний відсоток знижки, згідно умовам дисконтної "Заначки". Залишок суми на картці анулюється. Умови дисконтної програми див. вище.

Якщо ви бажаєте перейти з дисконтної програми на бонусну "Заначку", то вам необхідно про це повідомити адміністратора гіпермаркету, який оформить вам перехід з однієї програми на іншу. При переході на бонусну "Заначку" сума на карточці, яку ви накопичували при користуванні дисконтною програмою, анулюється.

Розглянемо також дисконтну програму, що використовується у ТМ "Велика кишеня". Графічно дисконтна картка наведена у додатку 16.

Дисконтна картка надає вам можливість здійснювати покупки у національній мережі "Велика Кишеня" за зниженими цінами. Дія дисконтних карт поширюється на супер- та гіпермаркети "Велика Кишеня", фарммаркети "Велика Аптека" та магазини "Мон Амі" і "Моя книга". Для того щоб стати власником дисконтної картки "Велика Кишеня", вам потрібно:

- Зробити у супермаркеті "Велика Кишеня", відділах "МОНАМІ", "Моя Книга" або у фарммаркетах "Велика Аптека" одноразову покупку на суму більше ніж 150 грн. Тоді ви отримаєте картку, яка дає право на 1% знижки.

- Зробити у супермаркеті "Велика Кишеня", відділах "МОНАМІ", "Моя Книга" або у фарммаркетах "Велика Аптека" одноразову покупку на суму більше ніж 350 грн. Тоді ви отримаєте картку, яка дає право на 2% знижки.

- Подальше збільшення відсотка знижки залежить від суми ваших покупок в мережі “Велика Кишеня”:

- Якщо у вас картка на 1% знижки, при накопиченні суми 2 000 грн. ви отримуєте знижку в розмірі 2%.

- Якщо у вас картка на 2% знижки, при накопиченні суми 5 000 грн. ви отримуєте знижку в розмірі 5%.

3. Шляхи удосконалення роботи з формування і стимулювання попиту покупців

За останні роки роздрібні торговельні мережі характеризувалися надмірно швидкими темпами розвитку, проте виявилися неготовими працювати в умовах кризи. В умовах кризи, падіння купівельної спроможності, торговельні мережі змушені переорієнтуватися з стратегії швидкої експансії вітчизняного ринку на користь стратегії збереження конкурентоздатності. Це вимагає перегляду існуючої стратегії та формування комплексу дій антикризового характеру.

В умовах кризи стратегія українських продовольчих мереж спрямована на збільшення ефективності шляхом скорочення витрат і нарощування обороту. При цьому - не за рахунок покупця, тобто зниження якості товарів і послуг. Основні напрямки антикризових заходів - зниження орендної плати, цін, перегляд асортименту. Криза дала компаніям шанс до "вимушеного збільшення ефективності". Вона примушує оптимізувати бізнес-процеси і асортимент в магазинах і по - новому поглянути на роль маркетингу в продажах. Як наслідок кризи, рітейлери чекають "кристалізації" ринку за рахунок того, що залишаться найефективніші компанії в кожному ринковому форматі.

Під методами розповсюдження розуміють різноманітну діяльність, яка направлена на забезпечення цільових споживачів товаром і послугами. Сюди відноситься організація товароруху, включаючи ефективне транспортування грузів, складські операції, управління товарними запасами, підбір оптових торговців.

Методи стимулювання включають діяльність фірми по розповсюдженню відомостей про переваги свого товару і переконанню цільових споживачів купувати його. Найважливішим засобом для реалізації цих задач є реклама.

Вирішивши застосувати стимулювання збуту підприємство насамперед визначило його задачі: закріплення зв’язків між виробником (продавцем) і споживачем, скорочення витрат обігу, економії матеріальних затрат, вплив на якість товарів і формування громадської думки про послуги і товари підприємства. Далі підприємство відібрало певні засоби стимулювання, розробило певну відповідну програму, організувало її просування, забезпечило контроль за її ходом і провело оцінку досягнутих результатів.

Задачі стимулювання збуту випливають з задач маркетингу товару. Серед задач стимулювання роздрібних споживачів ТЦ „Велика кишеня” в основному виділяє такі, як заохочення магазинів на включення нового товару в асортимент, підтримка більш високого рівня запасів товару і пов’язаних з ним виробів, формування у магазинів притаманності до марки і проникненню з своїми товарами в нові роздрібні підприємства.

Вирішення задач стимулювання збуту досягається з допомогою багатьох різноманітних засобів. При цьому розробка плану маркетингу враховує і тип ринку, і конкретні задачі в сфері стимулювання збуту, і існуючу кон’юнктуру, і рентабельність кожного з використовуємих засобів. До основних засобів стимулювання збуту можна віднести: пропонування товарів магазинам безплатно чи на пробу; угоди з невеликою скидкою з ціни (застосовується при угодах ТЦ „Велика кишеня” з підприємствами-партнерами); експозиції і демонстрації товару в магазинах; професіональні зустрічі і спеціалізовані виставки; торгові конкурси для заохочення робітників бази до ефективної комерційної діяльності.