Смекни!
smekni.com

Рекламна кампанія підприємства ЗАТ "Пирятинський сирзавод" (стр. 6 из 17)

При виборі дистриб'ютора компанії-виробники оцінюють його здатність якісно представити товар у регіонах. У деяких випадках приймається рішення паралельне налагоджувати й прямі поставки, що, з одного боку, сполучено з логістичними складностями, але з інший, – дає можливість контролювати процес поширення продукції.

На закінчення можна сказати, що якщо яка-небудь фірма хоче ввійти на ринок сиру, то їй доведеться не тільки організовувати торговельний процес, але й брати участь у посиленому просуванні свого товару, щоб не бути поглиненою конкурентами.


2. Характеристика діяльності підприємства

2.1Дослідження основних напрямів господарської діяльності та розвитку ЗАТ «Пирятинський сирзавод»

Пирятинському сир заводові передував колишній маслозавод, заснований 1920 р. на Прилуцькій вулиці (нині вул. Цибаня). 1935 р. підприємство реконструйоване, пізніше – розширене. До війни у приміщенні по вулиці Лубенській (тепер вул. Жовтнева) знаходився цех по виготовленню твердого сиру, куди пізніше й перебазувався маслозавод. Тут переробляли майже 40 тонн молока за добу.

Зі збільшенням виробництва молока у колективних господарствах гостро постало питання будівництва підприємства з проектною потужністю переробки 180 тонн молока за добу при двозмінній роботі. 21 жовтня 1969 р. директор будівництва та спеціально створена комісія забили перший пакілець на будівельному майданчику, а 21 січня 1974 р. було підписано акт про введення в експлуатацію нового заводу. Трьом видам продукції (російському сиру, вершковому маслу та молочному цукру) було присвоєно Державний знак якості. Сир заводом у 1978 р. почалося спорудження нового цеху замінника незбираного молока для випоювання телят.

Закрите акціонерне товариство «Пирятинський сир завод» (далі підприємство) утворене шляхом реорганізації і перетворення колективного підприємства «Пирятинський сир завод», за рішенням установчих зборів засновників ЗАТ «Пирятинський сир завод» 02 жовтня 2004 р.

Підприємство є юридичною особою, здійснює діяльність передбачену Статутом ЗАТ «Пирятинський сир завод». Свою діяльність спрямовує на найбільш повне задоволення потреб населення в продовольчих товарах, на основі поєднання інтересів населення і членів трудового колективу.

Основні напрямки діяльності:

1) виробництво сирів твердих і плавлених;

2) виробництво масла тваринного, продукції з незбираного молока;

3) виробництво сухої молочної сироватки;

4) оптово-роздрібна і фірмова торгівля;

5) виробництво інших продовольчих товарів.

Головною сферою діяльності підприємства є організація закупки молока у сільгоспвиробників і населення та подальша ефективна переробка всіх його складових на високоякісний продукт.

Основні обсяги молока переробляються на сири тверді жирні, питома вага сирів жирних в обсязі продукції близько 89%, сиру «Російського» понад 60%.

Побудований в 1973 році Пирятинський сир завод в перший рік своєї роботи зайняв лідируючі позиції по основному виду продукції – сиру «Російському».

Введена в 2007 році повністю автоматизована лінія формування і пресування сирів Іспанської фірми «Фібоса», і потужності підприємства з переробки молока на твердий сир зросли до 504 т. на добу, тобто 50 тонн на добу сиру твердого.

В даний час підприємство виробляє близько 40 тонн на добу цього високопоживного продукту. Останні роки підприємство наростило обсяги виробництва сирів твердих, плавлених, а також іншої продукції і працює над розширенням асортименту та покращенням якості продукції. Асортимент продукції, яку сьогодні виробляє підприємство, складає понад 110 найменувань, із них сирів твердих понад 25 найменувань. Співпраця з закордонними фірмами, прогресивні технології та багаторічний досвід роботи персоналу дозволяє стверджувати, що пропонований ринку товар має високу якість, помірну ціну і стійкий попит споживачів. В 2007 році планується виробити сирів твердих 13600 тонн.

Дільниця по виробництву сиру оснащена сучасним обладнанням Німецького, Польського та Іспанського виробництва.

На дільниці прийомки молока також встановлено 4 лінії приймання молока виробництва Німеччини.

Для покращення якості сировини молоко проходить через бактофугу виробництва фірми «Альфа Лаваль» (Швеція).

Якісне миття обладнання забезпечують три миючі станції (СІР мийки), які працюють в автоматичному режимі

На ЗАТ «Пирятинський сир завод» діє система менеджменту якості згідно стандарту ISO 9001:2000.

Зароблені колективом кошти направляються на модернізацію, технічне переоснащення, вдосконалення технологій, покращення якості молока, що дає змогу виробляти продукцію, яка відповідає вимогам ринку.

У квітні та жовтні 2003 р. торгова марка «Молочний шлях» за сири сичужні тверді стала переможцем на Національному рейтингу «Краща торгова марка». Знак якості «Вища проба» присвоєно сирам «Російський», «Пирятинський», «Голландський» та вершковому маслу «Селянське». Розвиваються також підсобні промисли. Тут солять і коптять рибу, продукують соняшникову олію, переробляють сою, працюють млин, пекарня, заводська їдальня тощо. Продукція сир заводу високо конкурентна на внутрішньому і зовнішніх ринках, її охоче розкуповують пирятинці, жителі Києва, Полтави, Москви та інших міст.

Основною продукцiєю пiдприємства є продукцiя, вироблена з молочної сировини: твердi сири, плавленi сири, масло вершкове, морозиво, сухi молочнi продукти та рiзноманiтний асортимент продукцiї з незбираного молока (рис. 2.1, 2.2).

Також пiдприємство здiйснює оптову i роздрiбну торгiвлю, транспортнi перевезення та iншi посередницькi послуги при купiвлi – продажiв товарiв народного споживання. Найбiльш рентабельною продукцiєю, що забезпечує понад 50% прибутку пiдприємства є твердi сири, що користуються попитом протягом року як на територiї України, так i за її межами.

Фахiвцi пiдприємства постiйно працюють над розширенням ассортименту виробляємої продукцiї i полiпшенням її якостi з урахуванням попиту споживчого ринку. Поширенню ринку продажiв продукцiї сприяють рекламнi заходи, якi пiдприємство проводить на радiо, телебаченнi, у перiодичнiй печатцi, на виставках, дегустацiях i зустрiчах з покупцями.

Рисунок 2.1 – Аналіз динаміки зміни структури асортименту ЗАТ «Пирятинський сир завод»

Рисунок 2.2 – Асортиментна структура ЗАТ «Пирятинський сир завод» у 2008 році

До 2008 року ЗАТ «Пирятинський сир завод» постійно нарощував виробництво основного виду продукції – твердих сирів (рис. 2.3).


Рисунок 2.3 – Обсяги виробництва твердого сиру ЗАТ «Пирятинський сир завод»

На сучасному етапi пiдприємство продає свою продукцiю, в основному, постiйним клiєнтам. Це забезпечує гарантiю продажiв, а також гарантiю своєчасного надходження коштiв за продану продукцiю. Понад 20% виробляємої продукцiї реалiзується через фiрмову торгову мережу, що також забезпечує своєчасне повернення коштiв.

Після введення Російською федерацією ембарго на ввіз деяких видів харчової продукції темпи росту обсягів виробництва зменшилися, але ситуація не є критичною, оскільки ЗАТ «Пирятинський сир завод» постійно намагалося диверсифікувати збутову систему і завдяки цьому планується досягти росту у порівнянні з 2008 роком.

Дипломи, отримані ЗАТ «Пирятинський сир завод»:

1) Диплом Переможцю конкурсу «100 кращих товарів України», 2005 рік

2) Диплом «За якість та професіоналізм» (Катеринославський ярмарок, 2006 рік)

3) Диплом Срібна медаль за сир «Голландський круглий» (виставка «Молочна і м’ясна індустрія XXI ст.», 19 травня 2006 р., Київ)

4) Диплом Золота медаль за сир «Російський» (виставка «Молочна і м’ясна індустрія XXI ст.», 19 травня 2006 р., Київ)

5) Диплом Золота медаль за сир «Пирятинський домашній» (виставка «Молочна і м’ясна індустрія XXI ст.», 19 травня 2006 р., Київ)

6) Диплом Золота медаль за сир «Витязь» (виставка «Молочна і м’ясна індустрія XXI ст.», 19 травня 2006 р., Київ)

7) Диплом «Гран – прі за сир сичужний твердий «Російський» (виставка Укрм’ясомолпром-2005, 15–18 березня 2005 року)

8) Диплом «Переможця дегустаційного конкурсу за сир сичужний твердий «Російський» (Національний рейтинг «Краща торгова марка України»)

9) Диплом «Переможця дегустаційного конкурсу за сир сичужний твердий «Витязь» (Національний рейтинг «Краща торгова марка України»)

10) Диплом «Переможця дегустаційного конкурсу за сир сичужний твердий «Пирятинський домашній» (Національний рейтинг «Краща торгова марка України»)

11) Диплом «Переможця дегустаційного конкурсу за сир сичужний твердий «Мааздам» (Національний рейтинг «Краща торгова марка України»)

12) Диплом «Гран – прі за сир сичужний твердий «Російський 50%» (виставка Укрм’ясомолпром-2004, 16–19 березня 2004 року)

13) Диплом «Золота медаль за сир сичужний твердий «Пирятинський 50%» (виставка Укрм’ясомолпром-2004, 16–19 березня 2004 року)

14) Диплом «Гран – прі за сир сичужний твердий «Костромський» (виставка Укрм’ясомолпром-2007, 20–23 березня 2007 року)

Медалі: три золоті медалі «Переможцю дегустаційного конкурсу (Національний рейтинг «Краща торгова марка України»; Державний департамент продовольства, Київ, 2003 рік); 2 (дві) золоті медалі (V міжнародна спеціалізована виставка» Укрм’ясомолпром», 2002 р., Київ); 2 (дві) золоті медалі (VII міжнародна спеціалізована виставка» Укрм’ясомолпром», 2004 р., Київ); Срібна медаль (VII міжнародна спеціалізована виставка» Укрм’ясомолпром», 2004 р., Київ); Золота медаль Переможцю конкурсу «Українське-найсмачніше» (Національна виставка-ярмарок, Експоцентр України, 2003 р.); Золота медаль Переможцю дегустаційного конкурсу (Державний департамент продовольства, 2004 р.); Золота медаль (виставка «Молочна і м» ясна індустрія XXI ст.», 19 травня 2006 р. Київ) за сир «Пирятинський домашній»; Золота медаль (виставка «Молочна і м» ясна індустрія XXI ст.», 19 травня 2006 р. Київ) за сир «Російський»; Золота медаль (виставка «Молочна і м» ясна індустрія XXI ст.», 19 травня 2006 р. Київ) за сир «Витязь»; Срібна медаль (виставка «Молочна і м» ясна індустрія XXI ст.», 19 травня 2006 р., Київ) за сир «Голландський круглий»