Смекни!
smekni.com

Життєвий цикл товару як універсальна матриця для прийняття своєчасних маркетингових рішень (стр. 7 из 7)

Отже, життєвий цикл товару - це концепція, яка намагається описати збут продукту, прибуток, споживачів, конкурентів і стратегію маркетингу з моменту надходження товару на ринок і до його зняття з ринку. Життєвий цикл товару підказує стратегії, які треба використовувати протягом життя товару (або марки), і моменти, коли стратегії слід змінювати.

Життєвий цикл товару характеризується коливаннями обсягу продажів і прибутковістю реалізації. На кожній його стадії перед підприємством (фірмою) стоять певні завдання і є різні можливості, пов'язані з маркетинговою стратегією. Визначивши, на якій стадії перебуває товар, можна розробити певний план маркетингу. Життєвий цикл товару складається з наступних етапів: розробка, впровадження, ріст, зрілість, насичення і спад.

Визначити, де починається й кінчається кожний етап, досить складно. Звичайно початком нового етапу вважається момент, коли збільшення або зменшення обсягу збуту стає досить явно вираженим.

Різні етапи життєвого циклу товару вимагають використання різних стратегій маркетингу.

Вибір тієї або іншої стратегії маркетингу на різних етапах життєвого циклу визначається наступними головними факторами: цілями компанії, характеристиками цільового ринку, характеристиками продукту, його ціною, грошовими ресурсами, знаходженням споживача на певній стадії готовності купити продукт.

Правильно обрана стратегія відносно конкретного товару на даному етапі може привести до росту обсягів виробництва, збільшенню обсягів продажів, і, відповідно, до зростання прибутку. І навпаки, невірний розв'язок може привести компанію до виникнення збитковості й навіть до банкрутства. Тому вибору найбільш оптимальної стратегії повинно передувати детальне вивчення ринку товару, аналіз конкурентного середовища, формування пакету прогнозів розвитку ринку й економічне обґрунтування стратегії. Ухвалене рішення повинне бути обґрунтоване результатами аналізу, розрахунками, а також бути зваженим і своєчасним. Комерційний успіх організації забезпечує правильно обрана стратегія й політика маркетингу, засновані на реальній оцінці потенціалу компанії, ринкових можливостей, правильному виборі моделі організації керування й планування маркетингу.

Отже, концепція життєвого циклу товару має велике значення для практики підприємництва. По-перше, вона орієнтує керівників на проведення аналізу діяльності підприємства з погляду як теперішніх, так і майбутніх позицій. По-друге, концепція життєвого циклу товару націлює на проведення систематичної роботи із планування й розробки нової продукції. По-третє, дана концепція допомагає формувати комплекс завдань і обґрунтовувати стратегії й заходи маркетингу на кожному етапі життєвого циклу, а також визначати рівень конкурентоспроможності свого товару в порівнянні з товаром конкурентної фірми.

Даний курсовий проект мав на меті довести необхідність застосування концепції життєвого циклу товару в маркетинговій стратегії фірми, що розраховує на фінансовий успіх у сучасних умовах ринку. Не можна забувати про те, що ми перебуваємо в особливо жорстких умовах української економіки. У такий спосіб даний курсовий проект підтверджує необхідність і значимість знань у маркетинговому плануванні діяльності підприємства.


Список використаних джерел

1. Афанасьев М.П. Маркетинг: стратегия и практика фирмы. – М.: АО «Финстатинформ», 1995. – 112с.

2. Гаркавченко С.С. Маркетинг. – К.: Знання, 2005. – 408 с.

3. Герасимчук В.Г. Маркетинг: теорія і практика: Навч. посіб. – К.: Вища шк., 1994.

4. Голубков Е.П. Маркетинговые исследования: теория, методология и практика. – 2-е издание, перераб. и доп. – М.: Издательство «Финпресс», 2000. – 464 с.

5. Голубков Е.П. Основы маркетинга: Учебник. – М.: Издательство «Финпресс», 1999. – 656 с.

6. Котлер Ф. Маркетинг менеджмент / Пер. с англ. под ред. Л.А. Волковой, Ю.Н. Каптуревского. – СПб: Питер, 2000. – 752 с.

7. Котлер Ф., Армстронг Г., Сондерс Д., Вонг В. Основы маркетинга: Второе европейское издание, М.: Издат. Дом «Вильямс», 2002.

8. Кретов Н.Н. Маркетинг на предприятии. М.: Финстатинформ, 2004.

9. Куденко Н.В. Стратегічний маркетинг: Навч. посібник. – К.: КНЕУ, 1998.

10. Ламбен Ж. Стратегический маркетинг. Европейская перспектива. Пер. с французского. – СПб.: Наука, 1996. – 589 с.

11. Романов А.Н. Маркетинг: Учебник. – М.: Банки и биржи, ЮНИТИ, 1996. – 560 с.

12. Старостіна А.О., Черваньов Д.М., Зозульов О.В. Маркетинг: Навч. посіб. – К.: Знання-Прес, 2002. – 191 с.

13. Ховард К. Маркетинг: принципы и технология маркетинга в свободной рыночной системе. – М.: Банки и биржи, ЮНИТИ, 1998. – 152 с.

14. Эриашвили Н.Д. Маркетинг: Учебник для вузов. – 3-е узд., перераб. И доп. – М.: ЮНИТИ-ДАНА, 2003. – 631 с.

В даній роботі були використані матеріали з наступних сайтів:

1. www.mobily.net

2. www.nokia.ru

3. www.slolp.net

4. www.enjoymobile.ru

5. www.mobitel.ru