Смекни!
smekni.com

Маркетингове дослідження готелю Премєр Палац (стр. 2 из 8)

1. Адміністративна –- Голова спостережної ради, Голова правління, Генеральний менеджер та перший заступник голови правління вирішують такі питання: визначення загальних напрямків політики підприємства у рамках поставлених цілей та задач, прийняття рішень, які орієнтовані на певний сегмент ринку, що спрямовані на задоволення потреб споживачів, вирішують питання, пов’язані з фінансовою політикою та економічним управлінням.

2. Операційна – служба прийому та розміщення, номерний фонд, ресторанна служба, відділ банкетного сервісу та клубного обслуговування – забезпечують створенні та реалізацію основних та додаткових послуг готелю. Інженерна служба, енергетична, транспортна та складська служби забезпечують безперебійну роботу всіх систем готелю, постійне постачання енергії, своєчасне завезення всіх ресурсів на підприємство та ін.

3. Безпека – служба безпеки – забезпечує безпеку проживання гостей та охорону матеріальних цінностей готелю.

4. Логістична – відділ закупок займається закупівлею обладнання, техніки, продуктів споживання та інших матеріалів, необхідних для функціонування готелю

5. Маркетингова – відділ продажів та маркетингу

6. Кадрова – відділ кадрів розробляє проекти мотивації праці робітників, організовує тренінги, курси підвищення кваліфікації персоналу, визначає потребу у збільшенні штату працівників.

7 . Еккаутинг – бухгалтерія - облік всіх господарських операцій підприємства.

8. Фінансова – фінансовий директор – здійснює всі фінансові операції підприємства.

9. Інвестиційна – голова правління та його замісник - визначення обсягу інвестицій на майбутній період, визначення форм інвестування, формування інвестиційного портфелю, контроль за ефективним використанням інвестицій, визначення основних інвесторів.

10. Інноваційна – відділ продаж та маркетингу.

11. Автоматизація, комп’ютеризація, інформаційне, програмне, інформаційно-технічне забезпечення – відділ інформаційних технологій - забезпечення ефективного та безперебійного функціонування оргтехніки підприємства

12. Зовнішньоекономічна - відділ продаж та маркетингу - укладання договорів з іноземними партнерами.

1.4. Режим роботи

Ресторан «Імперія» - Сніданок Пон – Пят: с 7.00 до 11.00

Суб - Вос: с 8.00 до 12.00

Меню A la carte Пон - Пят: с 13.00 до 23.30

Суб – Нед:: с 14.00 до 23.30

Ресторан Sumosan - з 12:00 до останнього відвідувача

Кафе «Волконський» та кондитерська «Волконського» -

щодня з 8.00 до 23.00

Кабаре і лаунж-бар «Табу» Лаунж-бару "Табу" - з 19.00 до останнього гостя.

Кабаре - з 22.00 до останнього гостя.

Фітнес-клуб – 7.00-23.00 щоденно

Казино - цілодобово

Салон краси та SPA - щодня з 9:00 до 20:00

Режим роботи відділів

Бухгалтерія - з 09:00 до 17:00;

Відділ кадрів – з 08:00 до 17:00;

Служба прийому та розміщення, номерний фонд, ресторанна служба, відділ банкетного сервісу та клубного обслуговування, інженерна служба, енергетична, транспортна та складська служби, служба безпеки – цілодобово;

Автоматизація, комп’ютеризація, інформаційне, програмне, інформаційно-технічне забезпечення – з 09:00 до 21:00;

Виробничо-технічна служба, ремонтно-будівельна служба – з 08:00 до 20:00.

Відділ закупок – з 08.00 до 18.00

Відділ продажів та маркетингу – з 09.00 до 18.00

1.5. Матеріально-технічна база

Матеріально-технічна база підприємства:

- адміністративні приміщення (кабінети, контори, приміщення для нарад)

- приміщення вестибульної групи (вестибуль, гардероб, санітарні вузли, пункт охорони громадського порядку)

- приміщення житлової групи (номери, коридори, холи, вітальні, приміщення побутового обслуговування на поверсі)

- приміщення масового обслуговування – конференц – зали приміщення ресторанного господарства (ресторан “Імперія”). Складські приміщення для продуктів і сировини.

Матеріально – технічна база підприємства, зображено в табл. 2

Табл. 2.

Інформацію про майновий стан та фінансово-господарську діяльність емітента

Основні засоби

Найменування основних засобів Власні основні засоби (тис.грн.) Орендовані основні засоби (тис.грн.) Основні засоби, всього (тис.грн.)
на початок періоду на кінець періоду на початок періоду на кінець періоду на початок періоду на кінець періоду
1.Виробничого призначення: 128 925.1 127 115.1 - - 128 925.1 127 115.1
- будівлі та споруди 102 993.0 98 247.1 - - 102 993.0 98 247.1
- машини та обладнання 14 537.0 14 181.2 - - 14 537.0 14 181.2
- транспортні засоби 1 132.7 1 372.0 - - 1 132.7 1 372.0
- інші 10 262.4 13 314.8 - - 10 262.4 13 314.8
2.Невиробничого призначення: - - - - - -
- будівлі та споруди - - - - - -
- машини та обладнання - - - - - -
- транспортні засоби - - - - - -
- інші - - - - - -
Усього 128 925.1 127 115.1 - - 128 925.1 127 115.1

.

Аналіз конкурентів

Знання про конкурентів, їх реальні і планові дії є основою для стратегічної орієнтації підприємства в конкурентному середовищі. Технологія формування стратегії конкуренції, орієнтована на використання сильних сторін діяльності підприємства з урахуванням активності конкурентів і особливостей розвитку ринку, є важливим інструментом формування стратегічних конкурентних переваг.

В готелі “Прем’єр Палац“ аналізом діяльності конкурентів займається відділ маркетингу та продажів.

Основними конкурентами готелю «Прем’єр Палац» є : готель Radisson SAS готель «Opera», готель «HYATT Regency Kiev» та готель «Дніпро».

Radisson SAS

Споруда готелю Radisson SAS в Києві було збудовано в 1903 році. Після проведеної комплексної реставрації цей пам’ятник архітектури може забезпечити першокласне обслуговування. Готель розташований всього в 57км від міжнародного аеропорту "Бориспіль" і може запропонувати фантастичний вид на Дніпро, прекрасні ресторани і конференц-зали.

Від готелю можна дійти пішки до державних установ, багато численних парків, золотоголових церков і магазинів, розташованих вздовж головної вулиці міста – Хрещатика.

У готелі 255 номерів; серед них 147 стандартних (1 755 грн. за добу), 83 номер бізнес-класу (2 025 грн. за добу), 22 номери класу люкс (2 970 грн. за добу). Інтер’єр номерів виконаний у трьох стилях – скандинавському, італійському та морському. У готелі функціонує два ресторани, є підземний паркінг, сигарний клуб, фітнес-клуб та конференц-зали.

В фітнес-клубі Расе є спортзал, сауна, баня і солярій, а також різні види масажу.

Готель має всі можливості для проведення різних заходів від засідання на 8 чоловік до більшого прийому на 250 гостей.

Opera

Готель Опера це перший бутик готель класу де люкс, який відкрився 20 грудня 2006 р., у самому серці Києва. 3 березня 2007 року готель є членом асоціації "Провідні готелі миру" (The Leading Hotels of the World), гарантуючи розміщення й обслуговування найвищого класу на рівні світових стандартів.

Готель Опера - це дійсно розкішний будинок, який заворожує своєю елегантністю й шармом. Готель розташований у центрі столиці на перетинанні діловий, культурної й історичної частин міста, недалеко від знаменитого Київського Оперного театру. Будинок готелю був побудований в 1906 р. і є одним з пам'ятників архітектури. При реконструкції увага приділялася навіть дрібним деталям. Використання різноманітних текстур і відтінків створює атмосферу розкоші й комфорту.

Готель Опера - перший Бутик- Готель у столиці України, який пропонує гостям 138 розкішно обладнаних номерів, де увага приділена навіть деталям. Стандартні кімнати Twin, King і Queen відкривають широкий вибір для розміщення гостей. У кожному номері є кондиціонер, Wi Fi Інтернет, підігрівши підлог у ванних кімнатах, супутникове ТВ, міні-бар і пряма телефонна лінія. Тепла колірна гама, вишукані акценти інтер'єру й ексклюзивні дизайнерські меблі дарують безмежне відчуття розкоші, комфорту й затишку. Інтер'єр спеціально створений таким чином, щоб об'єднати класичну елегантність із блискучою розкішшю, яку гості звичайно очікують від шикарного готелю класу де люкс.

Розкішні номери класу люкс були оформлені в стилі найвідоміших оперних добутків миру: Японському, Італійському, Російському, Єгипетському, Французькому, Американському й Марокканському.

Ціна номерів варіюється від 310 до 800 євро за добу.

Дніпро

Готель "Дніпро" − один з кращих чотирьохзіркових готелів України, який був збудований в 1964 році. Одним із його архітекторів був В. Д. Єлізаров, який разом з колегами в 1947-1954 роках створив новий архітектурний ансамбль Хрещатика. Сьогодні Готель "Дніпро" − це більш ніж 40-річний досвід роботи в сфері готельного господарства.

Готель розташований в самому серці Києва, на Європейській площі столиці, в історичному, діловому і культурному центрі міста. Готель "Дніпро" користується широкою популярністю у іноземців і вітчизняних туристів. Основними факторами, які роблять його привабливим для іноземців і українців, є те, що тут вони находять затишок і комфорт, зважену стратегію ведення туристичного бізнесу поряд з якісним наданням послуг, дружелюбністю і професіоналізмом персоналу.

До послуг відвідувачів готелю "Дніпро" 186 номера, серед яких 40 номерів класу "люкс". У готелі є номери й люкс для некурящих. Усі номери обладнані прямій телефонним зв'язком, супутниковим телебаченням і мають можливість доступу до Інтернет. У більшості номерів також є: сейф, фен, міні-бар і кондиціонер. Усі номери й ліфти обладнані електронними ключами "Vingcard".