Смекни!
smekni.com

Маркетингове дослідження готелю Премєр Палац (стр. 5 из 8)

Готель “Прем’єр Палац” надає послуги, які можна поділити на основні та додаткові. Основною послугою є: послуга проживання та харчування. Для гостей пропонуються 150 номерів високого класу, які обладнані електронним замком, мають освітлення та індивідуальний сейф, сучасну сантехніку та підлогу з підігрівом, герметичні вікна та двері, супутникове телебачення та міні-бар, телефон в ванній кімнаті та доступ до Інтернету. Категорії номерів наступні:

- Single - покращений номер з середньою площею кімнати більше 19 кв. м та ванною кімнатою приблизно 4 кв. м, з ліжком шириною 1.6 м - 1.8 м, трьома телефонними апаратами.

- King - однокімнатний номер, середня площа кімнати більше 27 кв. м, ванна кімната приблизно 6 кв. м з біде, ліжко "King size", 3 телефонних апарата.

- Twin - покращений двомісний номер, середня площа кімнати приблизно 32 кв. м, ванна кімната приблизно 5 кв. м з біде, два ліжка "Twin size" та 3 телефонних апарата.

- Business Junior Suite - номер "напівлюкс" середньою площею приблизно 35 кв. м, ванною кімнатою 7.7 кв. м з біде та гостьовим туалетом. Ліжко "King size" та 4 телефони.

У вартість номерів включаються ПДВ, сніданок, можливість відвідання фітнес клуба з 7.00 до 23.00 ( басейну, сауни, тренажерного залу – для гостей ці послуги безкоштовні, для інших - одноразовий гостьовий візит коштує 250 грн.), піднос багажу при заїзді та виїзді, отримання повідомлень факсом та e-mail.

Послуги харчування

Весь восьмий поверх готелю „Прем’єр Палац” відведений для ресторану „Імперія”. Кожної неділі проводяться сімейні бранчі з 13.00 до 16.00. Проводяться фуршети, прийоми, виїзне обслуговування.

Бар „Сапфір” розташований на першому поверсі готелю – місце як для зустрічі з друзями, так і для ділових переговорів. Легкі закуски та напої послужать їх чудовим супроводженням. Бар „Сапфір” оснащений шістьма столиками і має 21 посадкове місце. Бар працює цілодобово.

Поруч з баром розташований вітамін – бар „Лагуна”. Він славиться різноманітним асортиментом вітамінних соків та коктейлів. Час роботи бару „Лагуна”: з 7 до 23.00.

В склад служби Ресторанного Сервісу входять підрозділи: Ресторан „Імперія”, Бар „Сапфір”, Фітнес – бар „Лагуна” та ресторан “Sumosan”, служба обслуговування в номерах (Room-Servise).

В штат служби Ресторанного Сервісу входять: менеджер CPC, менеджер R-S, головний шеф-повар, адміністратори ресторану, адміністратор R-S, адміністратор барів, замісник головного шеф-повара, технолог, офіціанти, бармени, повара, господарчі працівники.

4.2. Аналіз процесу обслуговування

4.2.1.Організація бронювання місць в готелі.

Процес бронювання часто включає в себе найважливіший перший контакт між клієнтом і підприємством готельного господарства. Ефективний процес бронювання забезпечує більш якісне планування, координацію, кадрову політику і організацію виробництва. Агент по бронюванню повинен вміти швидко і точно реагувати на замовлення по бронюванню. Ефективність процесу бронювання залежить від встановленого порядку обробки замовлень, оновлення інформації, подачі інформації і підтвердження.

Процес бронювання в «Прем’єр Палац» проводиться за наступною схемою (Схема №1 ).


Послідовність бронювання.




Реєстрація замовлення

Складання звітів з бронювання



Інформація про бажання має велике значення для наступних адміністративних функцій. Наприклад, інформації по клієнтам може бути видана на основаній інформації, отриманої в ході процесу бронювання. Найважливішим результатом бронювання є наявність номера к часу прибуття гостя.

Взагалі в підприємствах готельного господарства використовується два види бронювання:

- Гарантоване бронювання

- Негарантоване бронювання

В «Прем’єр Палаці» використовуються обидва види бронювання.

Гарантоване використовується для юридичних осіб, негарантоване – для фізичних осіб.

Бронювання місць у «Прем’єр Палац» відбувається за дуже простою схемою. Гість може забронювати собі місце по Інтернету, приславши факс або зателефонувавши у готель. Під час бронювання клієнт має повідомити:

- прізвище та ім`я;

- день та час прибуття;

- тип номеру.

Приклад картки бронювання (додаток 3).

Плата за бронювання при поселенні у готель стягується в розмірі 50 відсотків вартості номера.

Бронювання місць у „Прем’єр Палац” відбувається у єдиній системі «Hotel 3» і тому інформація про стан номерного фонду безперешкодно передається до відділу розміщення. Детальніша ін формація бронювання номерів та порядок поселення наведена у «Правилах користування « Прем’єр Палац » та надання готельних послуг» (додаток 8).

4.2.2. Порядок оформлення проживання в готелі

Номер в готелі „Прем’єр Палац” надається громадянам при наявності паспорта чи документа, що його замінює та заповненні анкети певного зразка чи реєстраційної картки для іноземних громадян.

Поселення іноземних громадян та громадян України проводиться на загальних підставах при пред’явленні національних паспортів, що засвідчують особу, та виїзної візи для іноземних громадян.

Порядок реєстрації національних паспортів визначається Міністерством Внутрішніх Справ України. При наявності вільних місць і за бажанням клієнта йому може надаватися номер на два і більше місць з повною оплатою вартості номера.

Після оформлення документів на проживання в готелі „Прем’єр Палац” клієнту видається документ про оплату номера та пластикова картка – ключ, на якій вказується прізвище та ім’я гостя, номер кімнати і термін проживання.

Час виписки гостя і розрахунковий час – 12.00 поточного дня за місцевим часом. Час реєстрації і поселення в готелі починається з 13.00 поточного дня за місцевим часом.

При проживанні в готелі менше чим добу оплата береться за повну добу, незалежно від розрахункового часу.

Виїзд після 12.00 є додатковою послугою і надається начальником служби прийому і розміщення в залежності від стану ресурсів номерного фонду.

При виїзді в період до 12 годин після розрахункової години оплата складає 50% вартості номера, більше за 12 годин після розрахункової години – 100% вартості поточного тарифу.

За проживання дітей у віці до 12 років без надання місця оплата не береться. При розміщенні і оплаті проживання в готелі дітей віком від 2-х до 12 років оплата береться за вартість додаткового місця. Діти віком до 2-х років розміщуються в готелі безкоштовно.

4.2.3.Прийом та реєстрація індивідуальних туристів та туристичних груп.


Етапи прийому гостей у «Прим’ер Палац».

Поселення гостей у «Прем’єр Палац» проводиться у такому порядку:

1. Прибувши гість повинен повідомити, чи бронював він місце у готелі (про це його питає портьє). Якщо місце було заброньоване, то на ім’я гостя у відділі бронювання має бути виписана заявка.

2. Під час, поки портьє перевіряє заявку, гість заповнює реєстраційну картку, після чого данні картки переносяться до електронної системи «Hotel 3» у розділ «Поселення». В електронному вигляді заповнену реєстраційну картку можна подивитись у додатку 4.

3. Після заповнення реєстраційної картки на ім`я гостя роздруковується рахунок, який він сплачує у касі.

4. Після чого на ім’я гостя друкується картка (дає йому можливість відвідувати сніданки) і видається ключ від номеру.

Див. додаток 4. Порядок документального оформлення туриста в готелі “Прим’єр Палац”

4.2.4.Технологія обслуговування на поверсі.

Підготовка номерного фонду до поселення мешканців.

Щодня з 8 год ранку поверхові служби інформують рецепцію про стан номерного фонду. Протягом робочого дня відбувається постійний інформаційний зв’язок між рецепцією і поверховою службою.

Інформація надається про:

- про зайняті номери;

- про вільні номера;

- номера на прибиранні;

- номера у простої;

- номера на броні.

- При підготовці до поселення враховують:

1.Принцип компактного поселення;

2.Особисті побажання гостя;

3.Якщо туристичні групи;

4.Ідентичність номерів.

Підготовка номерного фонду до поселення гостей (технологія):

bЗвірка та корекція інформації про готовність номерного фонду до поселення; bПроведення прибиральних робіт у номерному фонді за визначеною послідовністю; bПередача інформації про готовність номерного фонду на рецепцію.


4.2.5.Організація виїзду гостей з готелю.

Технологія організації виїзду гостей з « Прем’єр Палац »:

І. Прийом номера у гостя (покоївка, чергова по поверху);