Смекни!
smekni.com

Маркетингове дослідження готелю Премєр Палац (стр. 6 из 8)

ІІ. Рахунок за проживання та отримання додаткових послуг (адміністратор служби прийому та розміщення);

ІІІ. Проводи гостя (представник адміністрації готелю, швейцар, піднощик багажу). Організація виїзду та розрахунок при виїзді. Технологічні операції: 1.Перевірка відомостей про виїзд гостя; 2.Перевірка стану номера після виїзду; 3.Уточнення інформації про телефонні переговори та додаткові послуги, не включені до рахунку; 4.Розрахунок за проживання та додаткові послуги; 5.Прийом ключа від гостя; 6.Остаточний розрахунок; 7.Піднесення багажу; 8.Трансфер.

4.2.6.Організація надання послуг харчування в номерах (Рум-сервіс)

При обслуговуванні мешканців в номерах замовлення на подачу страви в номер приймає метрдотель, який в книзі попередніх замовлень фіксує в який номер, в який час, на скільки осіб , які страви та напої слід доставити. Страви подаються в посуді, що накривається кришкою або накрита серветкою. Метрдотель передає замовлення офіціанту, який підготовляє усе необхідне для виконання замовлення.

Коли замовлення гостів виконані офіціант відносить їх в номер. В номер необхідно завчасно постукати та ввійти при отриманні дозволу проживаючого.

Ввійшовши в номер з замовленням на підносі, його ставлять на тумбочці. Якщо проживаючий в номері збирається снідати в ліжку, то підніс йому подається зі сторони. Якщо ж гість збирається сісти за стіл в номері чи на балконі, то стіл застеляється скатертиною.Використаний посуд та посуд, що звільнився прибирають з номера через деякий час після подачі замовлення. Для прибирання посуду в присутності мешканця номера офіціантові потрібно отримати в нього дозвіл.

4.3. Аналіз додаткових послуг

В кожному номері повинен бути інформаційний буклет з переліком безкоштовних і платних послуг.

4.4.1. Види послуг, що надає персонал мешканцям на поверсі, технологія їх надання:

1. Безкоштовні: 4Побудка; 4Прибирання номера за вимогою; 4Допомога хворому (виклик швидкої допомоги, надання градусника, надання засобів невідкладної допомоги). Ліки: - дотаційні (готель отримує безкоштовно); - фондові (платні, з фонду підприємства); 4Надання преси у номер (оплачується тільки вартість преси); 4Подача питного кип’ятку (у термосах); 4Збір і подача інформації на замовлення; 4Видача праски в номер;

2.На поверсі: 4Побутові послуги (Прасування речей, Чищення взуття, Дрібний ремонт речей); 4Обслуговування офіціантом у номері (Подання сніданків, обідів; Обслуговування бенкетів, презентацій, нарад).

4.4.2. Організація надання додаткових послуг.

Готельний комплекс «Прим’єр Палац» безкоштовно надає проживаючим у готелі наступні послуги:

Піднос багажу при заїзді, виїзді;

Користування басейном, сауною, фітнес-центром з 8:00 до 11:00;

Доставка в номер факсів та іншої кореспонденції, повідомлень, що надійшли для проживаючого;

Для «люкс-апартаментів» - зустріч, або проводи в аеропорти та залізницю транспортом готелю;

Доставка свіжої кореспонденції в кожен номер;

Телепередачі на 16 мовах світу та 29 телевізійних канали;

Телефоні переговори межах міста Києва;

Чистка взуття (автомати в холах та житлових поверхах);

Виклик швидкої допомоги;

Відкрита автостоянка;

Мінеральна вода та конфетки в кожному номері;

Додаткова кава, чай в «люкс» та «люкс-апартаментах»;

Користування «Internet» «люкс» та «люкс-апартаментах»;

Картографічна довідка на двох мовах.

Готельний комплекс «Прем’єр Палац» надає проживаючим у готелі наступні платні послуги:

Послуги автотранспорту;

Стоянка в підземному гаражі;

Дрібний ремонт автомобілів;

Оренда Конгрес-холу та інших приміщень для проведення конгресів, виставок, презентацій, фуршетів, бенкетів, переговорів та ін.

Надання в оренду аудіо та відео обладнання, обладнання синхронного перекладу та ін.

Послуги бізнес-центру : факси, ксерокси, користування комп`ютером, міжнародні та міжміські переговори, електронна пошта, «Internet»;

Салон-перукарня (косметик, манікюр, педикюр);

Послуги пральні та хімчистки

Рум-сервіс (замовлення в номер);

Міні-бари, ресторани і бари;

Персональні сейфи;

Послуги масажиста. Консультації для занять на тренажерах;

Користування сауною, тренажерним залом, басейном, турецькою лазнею, солярієм;

Екскурсійні обслуговування, театри;

Авіа каса по продажу квитків;

Квітковий кіоск;

Магазин супутніх товарів;

Камера схову речей;

Пункти обміну валют, банк, банкомат;

Казино;

5. Цінова політика

5.1 Аналіз формування цін

Формування цін здійснюється, головним чином, під впливом двох груп факторів: стратегічного і тактичного характеру. Вплив стратегічних факторів полягає в тому, що ціни створюються на основі вартості послуг, орієнтуючись на яку вони зазнають суттєвих коливань. Тактичні фактори знаходять свій прояв у тому, що ціни на додаткові послуги формуються під впливом кон'юнктури ринку, яка також постійно змінюється.

Для визначення вартості послуг розміщення у номері певної категорії підприємство застосовує такі розрахунки:

- визначає загальний обсяг витрат, що відносяться на собівартість послуг розміщення підприємство

- ділить ці витрати на загальну корисну площу житлового фонду і тим самим визначає собівартість одного кв.м. площини.

- собівартість одного кв.м. множиться на площину номеру певної категорії і визначає собівартість послуги проживання у певному номеру.

- додає в ціну прибутку, яка складає 20% від собівартості

- до суми додають вартість сніданку

- нараховують ПДВ 20%

Туристичні послуги мають специфічний характер, на який впливає такий фактор як сезонність. Якщо попит перевищує пропозицію, ситуацію не можна виправити, узявши, як в промисловості, товар зі складу. Аналогічно, під час низького попиту неможливо створити запаси послуг для їх використовування в піковий період.

Тому послуга вимагає розробки стратегії, яка забезпечила б вирівнювання попиту і пропозиції на ринку послуг. Існують різні шляхи досягнення ринкової рівноваги. Наприклад, встановлення диференційованих цін, знижок, використовування інших стимулів дозволяють рівномірно розподілити попит в часі. Інший поширений спосіб управління попитом – введення системи попередніх замовлень на послуги. В період піку попиту підприємства збільшують швидкість обслуговування, пропонують додаткові послуги, щоб полегшити клієнтам очікування основної послуги. Тому при формуванні цін на послуги потрібно велику увагу приділяти вивченню і аналізу цього фактору.

В готелі «Прем’єр Палац» і снують 3 періоди підвищення цін на номери:

24.03 - 29.03.2008

12.05 - 13.06.2008,

08.09 - 28.11.2008

5.2 Система знижок

Маркетинговим відділом була розроблена спеціальна Програма Постійного Гостя першої української мережі готелів «Прем'єр Готелі».

Стати учасником програми можна абсолютно безкоштовно. Все, що потрібно - просто зареєструватися, і вже після 10 візитів або 15 ночей, проведених у наших готелях за календарний рік*, вручається картка Постійного Гостя .