Смекни!
smekni.com

Що таке гельмінтоз (стр. 5 из 5)

3.3 Гельмінтоз - вибір препаратів

Гельмінтоз - захворювання інакше зване інвазія, яке викликається паразитами, зазвичай у вигляді черв'яків, званих гельмінтами.

Гельмінти, які можуть бути паразитами у людини, можуть бути двох типів: круглі черв'яки - Nemathelminthes і плоскі черв'яки - Plathelminthe. Плоскі черв'яки у свою чергу діляться на два підкласи: стрічкові черв'яки (Cestoidea) і сисуни (Trematoda).

При виборі препаратів для лікування гельмінтозу потрібно враховувати специфічну спрямованість даного препарату, що найбільш важливе при поліінвазіях.

3.3 Теорія про корисність гельмінтів

Учені з Південної Америки прийшли до , що при лікуванні розсіяног склерозу важливу роль можуть зіграти гельмінти.

Протягом декількох років учені вели спостереження за розвитком розсіяного склерозу в групи людей, частина з яких також була уражена гельмінтозом. Протягом всього часу у хворих з гельмінтозом було в десятки разів менше загострень розсіяного склерозу, чим у пацієнтів, не уражених гельмінтами. Більш того було також встановлено, що у хворих гельмінтозом було набагато менше випадків ураження мозку, що так часто відбувається при розсіяному склерозі.

Учені дійшли висновку, що при гельмінтозі паразити перешкоджають утворенню деяких біологічно активних речовин. Учені підозрюють, що саме завдяки гельмінтозу Південної Америки і Африки набагато рідше хворіють на розсіяний склероз, а також у них рідко бувають алергічні реакції.

Даний досвід проводився відкрито, тому висока суб'єктивної оцінки учених, що перешкоджає цієї теорії на практиці лікування розсіяного склерозу шляхом цілеспрямованого зараження хворого гельмінтозом. Проте, різниця між хворими з гельмінтозом і без нього залишається, проте досить величезною. Саме тому учені вирішили продовжувати даний досвідіз залученням більшого числа хворих з розсіяним склерозом, в яких також є гельмінтоз.

Розсіяний склероз – це хронічна патологія центральної нервової системи. При даному захворюванні страждають головний і спинний мозок, а також зорові нерви. Захворювання може прогресувати.

Література

1. Паразитарные заболевания. Педиатрия. Под ред. ДЖ.Грефа, 1997, с. 595.

2. Гельминтозы у детей. Учебнометодическое пособие. Редакция А.И. Кусельмина, 2002, с. 41.

3. Методические рекомендации. М 98/232 МЗ РФ "Возможности компьютеризированной электропунктурной диагностики по методу Р. Фолля в терапии методами рефлексотерапии и гомеопатии". 2002.

4. Рейнхольд Фолль и метод электропунктурной диагностики. Пapaфармацевтика, 2002, № 10, с.41.

5. Применение ВРТ при тестировании и локализации гельминтов в органах и системах. Тезисы VII Международной конференции "Теоретические и клинические аспекты применения биорезонанснойи мультирезонансной терапии". 2001, Часть II, с. 170

6. Метод ВРТ реализован почти во всех диагностических приборах, представленных в разделе