Смекни!
smekni.com

Просування імпортованого товару на території України (стр. 9 из 14)

ДОСКОНАЛІСТЬ РОКУ «TWÓJ STYL» 2007 - серія Руки і ступні

ГАЗЕЛЬ БІЗНЕСУ

ГАЗЕЛЬ БІЗНЕСУ - це щорічний рейтинг малих і середніх підприємств Польщі, що оцінює динаміку їх розвитку. Даний проект здійснюється дев'ятьма економічними виданнями, що входять до видавничий концерн Bonnier. У Польщі конкурс організовує газета «Puls Biznesu». Подібні рейтинги проводять аналогічні видання в Швеції, Данії, Австрії, Литві, Латвії, Росії, Естонії та Словенії.

ГАЗЕЛЬ БІЗНЕСУ 2007 - для найбільш динамічно розвивається фірми.

СТАТУЕТКИ НЕФЕРТІТІ

Опитування проводиться галузевим виданням «Kosmetyka i Kosmetologia», яке звертає увагу на найбільш цікаві продукти, поцедури та тематичні публікації на польському ринку. Статуетка присуджується продуктів, які заслуговують на спеціальну увагу з боку експертів в області краси та здоров'я. Крім косметики нагороджуються освітні та видавничі проекти, пропагують інформацію про продукти і послуги.

СТАТУЕТКИ НЕФЕРТІТІ 2006 - серія GOLD THERAPY

ЗОЛОТА МАЛЬВА

Цей приз присуджується товарах і послугах, заявленим для участі у Всепольської рейтингу споживачів, що проводяться редакцією промислово-культурно-туристичного журналу «Malwa».

ЗОЛОТА МАЛЬВА 2005 - косметичні засоби для макіяжу

Інтершарм ПОЛЬЩА

Інтершарм ПОЛЬЩА - це міжнародна виставка-ярмарок для фахівців і представників косметичної галузі в Польщі. Призначена для продавців, дистриб'юторів та виробників. У ході виставки присуджуються призи вітчизняним та міжнародним фірмам косметичної та парфумерної галузі.

ЗОЛОТА МЕДАЛЬ Інтершарм ПОЛЬЩА 2007 - Експортер року

ЗОЛОТА МЕДАЛЬ Інтершарм ПОЛЬЩА 2006 - за широкий діапазон експорту


РОЗДІЛ 3.

РОЗРОБКА РЕКОМЕНДАЦІЙ ПО ПРОСУВАННЮ ІМПОРТОВАНИХ ТОВАРІВ НА РИНОК УКРАЇНИ

3.1 Стратегії просування імпортованих товарів на український ринок

Для подальшої експансії на український ринок ТОВ «Екос-торг», яка імпортує товари народного споживання, може використовувати ряд стратегій: стратегія обмеженого росту, стратегія активного зростання, франчайзинг.

Обмежений ріст - це стратегія, якою слідують більшість організацій. Для неї характерне встановлення цілей від досягнутого, скоригованих з урахуванням інфляції. Стратегія обмеженого росту застосовується в зрілих галузях промисловості зі статичною технологією, коли організація задоволена в основному своїм становищем. Організації слідують цим шляхом тому, що він самий зручний, легкий і найменш ризикований. Якщо фірма була прибуткова в минулому, дотримуючись стратегії обмеженого зростання, вона швидше за все, буде залишатися прибутковою і в майбутньому.

Активне зростання. Стратегія зростання здійснюється шляхом постійного значного підвищення рівня короткострокових і довгострокових цілей над рівнем показників попереднього періоду. Вона застосовується в динамічно розвиваються областях промисловості з швидко змінюються. Ріст може бути внутрішнім і зовнішнім. Внутрішній зростання може відбуватися за рахунок розширення асортименту товарів і послуг. Зовнішній - зростання в суміжних областях у вигляді вертикального або горизонтального росту (придбання та поглинання конкуруючих або пов'язаних організацій).


Таблиця 3.1

Порівняння характеристик трьох стратегій

Показники Обмежений ріст Активне зростання Франчазинг
1 2 3 4
Швидкість мінімальне максимальне Середнє
Ризики мінімальне максимальне Середнє
Прибутковість інвестованого капіталу середнє мінімальне Максимальне
Обсяг інвестицій середнє максимальне Мінімальне

Як видно з таблиці стратегія розвитку шляхом франчайзингу найбільш ефективна при мінімальних вкладення фірма зможе за короткий час значно збільшити свою прибутковість.

3.2 Франчайзинг

Франчайзинг - це організація бізнесу, в якій компанія (франчайзер) передає певній людині чи компанії (франчайзі) право на продаж продукту і послуг цієї компанії. Франчайзі зобов'язується продавати цей продукт чи послуги по заздалегідь визначених законах і правилах ведення бізнесу, які встановлює франчайзер. В обмін на здійснення всіх цих правил франчайзі одержує дозвіл використовувати ім'я компанії, її репутацію, продукт і послуги, маркетингові технології, експертизу, і механізми підтримки. Таким чином, виконання вимог франчайзера не є недоліком, навпаки, дотримання правил означає, що франчайзі має прекрасну можливість отримати прибуток і зрозуміти вигідність свого вкладення. Щоб одержати такі права, франчайзі робить первісний внесок франчайзеру, а потім виплачує щомісячні внески. Це свого роду оренда, тому що франчайзі ніколи не стає повним власником товарного знаку, а лише має право використовувати товарний знак на період виплати щомісячних внесків. Суми цих внесків обмовляються у франчайзинговому договорі (контракті) і є предметом переговорів. Франчайзинговий пакет (повна система ведення бізнесу, передана франчайзі) дозволяє відповідному підприємцю вести свій бізнес успішно, навіть не маючи попереднього досвіду, чи знань навчання в даній області.

Франчайзер - це компанія, яка видає ліцензію або передає в право користування свій товарний знак, ноу-хау й операційні системи. Наприклад, франчайзер створює успішний продукт чи послуги, наприклад, особливий стиль роботи ресторану швидкого харчування. Франчайзер досліджує, і розвиває бізнес, витрачає гроші на просування бізнесу, створює гарну репутацію і пізнаваний імідж (так званий ўбренднейм ¤). Після того, як компанія довела працездатність своєї бізнес концепції й успішну відтворюваність цього бізнесу, вона може почати пропонувати підприємцям, які хочуть повторити подібний успіх, купити її франшизу.

Франчайзі - це людина або компанія, яка купує можливість навчання і отримання допомоги при створенні бізнесу у франчайзера і виплачує сервісну плату (роялті) за використання товарного знаку, ноу-хау і системи ведення робіт франчайзера. Франчайзі сам оплачує витрати на створення бізнесу. Дуже часто франчайзер надає дуже вигідні знижки на важливі постачання (матеріали, видаткові кошти). Ці знижки завжди дають можливість франчайзі купувати продукти у франчайзера по більш низькій ціні й у такий спосіб це коштує дешевше, ніж розвивати бізнес без франчайзера. Франчайзі робить первісний внесок за допомогу по створенню і відкриттю бізнесу. Франчайзі приймає на себе обов'язок виплачувати щомісячні внески за право користування торговим знаком і бізнес системою, за підтримку, навчання і консалтінг, що надаються франчайзером. Якщо все йде за планом, то франчайзі веде успішний бізнес, і його прибуток перевершує витрати.

Франшиза - це повна бізнес система, яку франчайзер продає франчайзі. Іншою назвою для подібної системи служить франчайзинговий пакет, що зазвичай включає посібники по веденню робіт і інші важливі матеріали, що належать франчайзеру.

Для того, щоб досягти такого рівня взаємодії і захисту з боку франчайзера франчайзі повинен сформувати особливі взаємини з франчайзером. Ці взаємини є досить складними, але ця ситуація порівнянна з положенням президента, якому допомагає група експертів з усіх важливих питань. Президентом є франчайзі. Президент відповідає за даний бізнес. Але президент ніколи не є абсолютним фахівцем у всьому. У президента є завжди група радників, які є експертами з технічних питань. Ці люди розуміють, що президент усвідомлює їх авторитет і досвід і буде слідувати їх рекомендаціям.

ВИДИ франчайзингу

Франчайзинг бізнес-формату

Варіант, при якому франчайзер ліцензує франчайзі на ведення бізнесу під своїм ім'ям і забезпечує повну основу для діяльності франчайзі. Ця форма франчайзингу включає в себе не тільки товар, послугу і торговий знак, але охоплює всю структуру самого бізнесу, як правило, включаючи план маркетингу, керівництво по здійсненню діяльності, стандарти, а також контроль якості.

Франчайзинг продукту і імені

Домовленість, при якій франчайзер надає франчайзі ліцензію на ведення бізнесу з використанням його імені. Франчайзі при цьому володіє меншими правами, ніж у франчайзингу бізнес формату. Франчайзинг продукту і імені може варіюватися від простого вивішування фірмового знака над підприємством до повного бізнес пакета.

Виробничий франчайзинг

Франчайзер передає франчайзі обладнання і франчайзі продає під торговою маркою франчайзера товар, який виробляє самостійно.

Бізнес в ролі майстра франчайзі (субфранчайзера)

Ситуація, при якій ви купуєте права на розробку великої території (часто країни) для продажів франшиз на цій території. Тоді франчайзингова плата виплачується франчайзеру за права на розробку території, і при цьому часто ви (майстер франчайзі) повинні виплачувати франчайзеру роялті або слідувати угоді про постачання. Фактично ви є франчайзером на даній території, оскільки безпосередньо укладаєте договори з франчайзі і отримуєте їх первинні внески і сервісні виплати. У ваші обов'язки входить: навчання, маркетинг, підтримка на місці і всі інші послуги в такому ж об'ємі і якості, як і у франчайзера.

Бізнес в ролі мультіфранчайзі (франчайзі систем філій)

Варіант, при якому ви утримуєте кілька власних підприємств, які експлуатуються в рамках однієї франчайзингової мережі.

Переваги для франчайзера

Франчайзер - це людина, яка змогла створити працюючий бізнес. Це бізнес, який приносить йому гарний прибуток. Така модель бізнесу повинна легко піддаватися успішному повторенню. Це означає, що можливо відкривати ще більше підприємств, робота яких будувалася б по такій же моделі, як і бізнес франчайзера. Бізнес франчайзера завжди має певний перевірений ринок споживачів і цінну репутацію.