Смекни!
smekni.com

Проект будинку зі срубу (стр. 4 из 6)

Шафи для спальної кімнати можуть бути пересувні або вбудовані. Пересувні шафи дуже громіздкі і займають багато місця, а оскільки площа спальної кімнати, як правило, невелика, то правильно розміщувати в ній вбудовані або пристінні шафи. У складі цих шаф може бути секретер, полиці для книг, відкидна дошка з дзеркалом і скриньками для предметів туалету, відкидне ліжко, ящики для зберігання постільної білизни.

Зона приготування та прийому їжі

У сучасному житлі підсобні приміщення - кухня і ванна - залишаються центром, якому підкоряється вся система будинку і навколо якого групується решта приміщень. Це особливо спостерігається в садибних будинках: велику частину часу, відведеного для відпочинку, сім'я проводить в так званій житловій кухні. Головне призначення кухні - це приготування пищи і живлення.

«Обстановка, при якій людина приймає їжу, має надзвичайно важливе значення для правильного засвоєння продуктів харчування. Світла і чиста кухня, красиво накритий стіл створюють гарний настрій у дорослих і дітей. Не випадково великий Павлов сказав: «Нормальна і корисна їжа - це їжа з апетитом, їжа із задоволенням». І небезпідставно у всіх народів прийнято перед їжею бажати «смачного». [2]

Санітарна зона

Ванна повинна бути орієнтована на північ і, як правило, мати природне освітлення і вентиляцію. При розташуванні санвузлів усередині будівлі вони повинні мати мінімум чотирикратний повітрообмін в годину. Сантехнічні підведення слід розташовувати один над одним, щоб понизити витрату на сантехнічні роботи і зменшити об'єм робіт по звукоізоляції.

Більшість процесів, які відбуваються у ванній кімнаті, зв'язані з використанням води. Це повний комплекс гігієнічних процедур всіх членів сім'ї - миття, купання і зберігання необхідних для цього предметів. Ванна також служить і для того, щоб там можна було зробити масаж, укласти зачіску, поголитися.

«Планування санвузлів повинне враховувати потреби як сім'ї в цілому, так і окремих її членів. Якщо умови дозволяють, то не слід робити дуже економічне планування. Розділення ванни і вбиральні або, ще краще пристрій додаткової вбиральні з душем допоможе уникнути черги біля ванної кімнати. Розташування санвузла поблизу від існуючих інженерних мереж скорочує витрати. Завдяки умілій розстановці можна залишити вільним центр санвузла, завдяки чому приміщення буде вигладити більш просторим. Колірне рішення підкреслить бажаний ефект. Просторі санвузли офарблюють в інтенсивні, а невеликі - в світлі кольори. Довгі, вузькі санвузли слід розбивати на окремі зони шляхом відповідної розстановки устаткування. [3]

Необхідним устаткуванням ванної кімнати є ванна, умивальник, дзеркало, поличка, вішалка для рушників і халатів, навісна шафа для зберігання дрібних господарських предметів, полиця для зберігання приладдя і хімікатів для прання, а також невеликий пересувний ящик для зберігання використаної білизни. У сучасних квартирах завжди встановлюються ванна, умивальник і душ: Обладнавши ванну кімнату, необхідно комбінувати пристрій ванни з можливістю ухвалення душу. За наявності тільки душа його доповнюють піддоном з високими бортами, який дозволяє приймати ванну в сидячому положенні. Роботи по ремонту і устаткуванню ванної кімнати рекомендується вести в такій послідовності: установка або ремонт трубопроводів, що підводять, з урахуванням розстановки устаткування; установка ванни, умивальника, біде, унітазу; штукатурні і малярні роботи; облицьовування, обробка стін і підлоги; кріплення дзеркала, полиць, шаф, іншого додаткового устаткування і елементів декоративного оформлення. Місце для умивальника необхідно організувати і оформити, детально подумавши умови використання його всіма членами сім'ї. Раковину встановлюють на масивних кронштейнах, міцно закладених в стіну, з урахуванням випуску водопровідних труб.

Елементи додаткового устаткування ванної, продумано підібрані за кольором, формі, фактурі, можуть скласти своєрідний ансамбль рішення інтер'єру. Для світлої обробки стін підійдуть яскраві і контрастні поєднання деталей, інтер'єр в темних тонах добре доповнюють деталі з анодованого металу, металізованої пластмаси. Ванні кімнати рідко бувають освітлені природним світлом, тому особлива увага повинна бути обернена на штучне освітлення. Необхідний стельовий світильник для загального світла, зручні також і місцеві світильники біля дзеркала на рівні обличчя. Приступаючи до рішення інтер'єру ванної кімнати, перш за все, слід добре продумати всі вузли і деталі з урахуванням прямих і додаткових функцій. Навіть у найменшому приміщенні за рахунок продуманої організації простору можна розмістити всі необхідні речі, залишивши достатньо місця для проведення гігієнічних процедур.

4.Засоби художньої виразності об'єкту (стиль, декор, синтез дизайну та образотворчих мистецтв, використання якостей оздоблювальних матеріалів)

будинок інтер'єр зонування дизайн

Особливу роль у формуванні інтер'єру, його художньої виразності належить декоративному мистецтву.

Дизайн інтер'єру відображає внутрішній світ і характер людей тих, що живуть в нім. Філософія стилю в дизайні інтер'єру полягає в гармонії, яку людина відчуває, споглядаючи і знаходячись в даному оточенні. Дизайн котеджу, дома або квартири несе свій настрій і атмосферу, свої відмінні риси.

Вибір стильового рішення інтер'єру будинку - задача, важливість якої важко переоцінити, адже від правильно обраного стилю залежать настрій і працездатність, комфорт і зручність життя людини. Зупиняючи свій вибір на визначеному стилі, важливо не помилитися, інакше може статися так, що планування будинку виявиться недостатньо зручним, а деталі - шпалери, меблі, аксесуари, килими, що так подобалися окремо, - зібрані разом, не доповнюють, а суперечать один одному.

У проекті використано різні засоби художньої виразності. Інтер'єр кімнати розроблено в декількох напрямках шале та кантрі. В інтер'єрі поєднано два сучасних, почти однакових стилі.

Так само велика увага в дизайні інтер'єру приділяється функціональності, ергономіці, технічним характеристикам приміщення що дозволяють досягти найбільшого комфорту для мешкання.

Великі вікна наповнюють приміщення світлом. Палітру доповнюють натуральні тона деревини, скло, цегла, метал. В оздобленні використовують прості матеріали: дерево, цегла, штукатурка. Прямі лінії та форми, при насиченому декорі на стінах. Наявність скляних перегородок, блискучої підлоги, темних стін та стелі. Простір зонується за допомогою світла, кольорів підлоги та стін.

Максимальна кількість аксесуарів. Вікна прикрашають легкі гардина з поєднанням тяжкими шторами. Форми меблів мають пластичні лінії та форми, мінімум декору, закруглені кути. Кольори світлі, з акцентними яскравими темними плямами. Використання металу придає інтер'єру сучасності. В якості основних елементів ідеально підходять стелажі для книг строгої геометричної форми, столи з прямокутними столешнями, низькі глибокі дивани, також низькі журнальні столики, та бази-комоди. Взагалі меблі мають бути невисокими.

Використовувались прості природні обробні матеріали, часто необроблені, з грубою фактурою: цеглина, бетон, дерево або штукатурка. Прості форми і лінії поєднанні з насиченим декором на вікнах і стінах.

5. Конструкції, матеріали, інженерні рішення та обладнання, застосовані в даному проекті

Фундамент

Тільки достатньо глибоко закладеному фундаменту не може пошкодити мороз і лише при достатній ширині він може нести призначені для нього навантаження. Правильна система пристрою фундаменту гарантуватиме міцність будівлі навіть при поганих підставах, інакше будинок просяде або нахилиться, а в стінах виникнуть тріщини. Підстави бувають чотирьох видів. 1 Скельні. 2. Незв'язані ґрунти (гравій, пісок). 3. Зв'язані ґрунти (глина, мул). 4. Торф, насипний ґрунт (непридатний для будівництва) При глибокому заляганні несучого шару застосовують спаєві фундаменти.

Важливою передумовою при визначенні придатності ділянки під споруду є його геологічна будова, рівень ґрунтових вод, що несуть властивості і якість ґрунту. Ґрунти розрізняються по їх несущій здатності: 1) хороші - скеля, суха глина, гравій; 2) посередньої якості - дрібний пісок, волога глина; 3) погані -мул, насипний ґрунт. Підстави з хорошою несучою здатністю забезпечують міцність будівель, вуличного покриття і інженерних мереж. Ґрунти з поганою несучою здатністю вимагають дії дорогих фундаментів - свайних або суцільних. Великих витрат вимагає будівництво на ділянках з високим рівнем ґрунтових вод, в цьому випадку потрібний пристрій фундаментних ванн.

Оскільки в даному проекті будинок стоїть на ґрунті посередньої якості (дрібний пісок) і рівень ґрунтових вод не високий, тому був використаний звичайний стрічковий фундамент.

Гідроізоляція

Сьогодні підвали все менше використовуються, як тільки комори, а все більше як місце для заняття у вільний час або як додатковий простір для житла і роботи. Тому до підвальних приміщень пред'являються все більші вимоги з погляду житла і роботи. В даному проекті не має підвалу, тому гідроізоляція застосовувалась на внутрішні і зовнішні стіни. Зовнішні стіни повинні мати гідроізоляцію на висоті 30 см над рівнем землі.

У разі внутрішніх стін верхній шар гідроізоляції можна не застосовувати. Для горизонтальної гідроізоляції стін застосовуються рулонні гідроізоляційні матеріали. Залежно від вентиляції робочого простору і гідроізоляції стін слід передбачити захисні шари. Простір поряд з гідроізоляцією стін не засипають будівельним сміттям, щебенем або гравієм.