Смекни!
smekni.com

Проектування системи водопостачання та водовідведення житлового будинку квартирного типу (стр. 7 из 11)

В нашому випадку ми обираємо фільтр механічного очищення HoneywellHS10S - 2AAволодіє наступними перевагами:

- Простий монтаж

- Компактні розміри

- Редуктор тиску для захисту від небажаного підвищення тиску води

Малюнок 1 - фільтр механічного очищення HoneywellHS10S.


- Подача відфільтрованої води здійснюється безперервно, Навіть в процесі промивки

- Міцна чаша з удароміцних матеріалів

- Просте обслуговування і заміна сітчастого фільтруючого елемента

- Корпус з внутрішньою та зовнішньою різьбою

- Надійна і перевірена конструкція від німецької компанії Honeywell

- Вироби відповідають вимогам DIN / DVGV

Технічні характеристики:

- Робоче положення - встановлюється в горизонтальному трубопроводі чашею вниз

- Робоча температура:

до 30 ° С (з прозорою чашею), до 70 ° С (з бронзовою чашею)

- Робоче середовище - вода

- Тиск на вході - до 16,0 бар

- Тиск на виході - від 1,5 до 6,0 бар

3.2 Фільтри тонкого очищення Honeywell Braukmann

Необхідно також встановити фільтр перед подачею води в котел.

Технічні параметри:

Тиск на вході - максимум 16 бар

Мінімальний перепад тисків - 1 бар

Діапазон регулювання 1,5-6,0 Бар

Максимальна температура 70 оС

Приєднувальні розмір 1 / 2 "американка

Чавунні та сталеві труби при проходженні по них води, що містить розчинений кисень, неминуче будуть окислюватися. З'являється іржа, яка складається з оксидів заліза. Далі розчинена у воді іржа осідає на поверхні ванн, унітазів та інших сантехнічних приладів. Під впливом іржі вироби набувають брудно-коричневий колір.

Запобігти іржу набагато легше, ніж позбутися її, точніше від її наслідків.

Сучасні системи водо підготовки, в тому числі в індивідуальному будівництві, містять у собі багатоступеневу очищення води, перша з яких - механічна, очищає воду від твердих домішок у вигляді мулу, волокон прядива, іржі, піску і т. п., Що потрапляють у водопровід з джерела водозабору - свердловин або магістральних трубопроводів. Всі побутове обладнання, починаючи з фільтрів питної води до систем пом'якшення води, водопровідна арматура в будинках, пральні та посудомийні машини, водонагрівачі, водопровідні крани засмічуються механічними домішками, і як наслідок - знижується напір води, Сильно зменшується термін служби і ефективність роботи побутових приладів та сантехнічних комунікацій. Через рік - два після установки такого обладнання в заміських будинках і квартирах відсутність ефективного очищення води від механічних домішок нерідко призводить до значних витрат, пов'язаних з прочищенням систем водопостачання, а іноді й повної заміни дорогої сантехніки, гідромасажних ванн та водонагрівачів.

Механічні фільтри Honeywell - це сімейство фільтрів, базова модель якого фільтр F76, з розмірами приєднання від 0,5 до 4 дюймів, призначені для очищення води як в окремих будинках і квартирах, так і в промислових установках. Основна перевага фільтрів - патентований пристрій зворотної промивки фільтруючого елемента, виготовленого з нержавіючої сталевої сітки. Фільтруючий елемент, виготовлений у вигляді циліндра? розділений зовні кільцем на дві нерівні частини: верхню - меншу і нижню - велику. Верхня частина сітки в режимі нормальної роботи, тобто фільтрації, закрита ковпачком і не бере участі в процесі фільтрації, залишаючись чистою. У міру осадження механічних домішок на зовнішній стороні нижньої частини сітки фільтр засмічується, і тиск у системі водопостачання починає падати. При використанні звичайного фільтра зі змінним фільтруючим елементом (картріджом) потрібно було б перекрити подачу води, розібрати фільтр, промити або замінити картридж. У фільтрах Хоневелл зі зворотним промиванням досить вручну або за допомогою спеціального автоматичного приводу відкрити кран зливу в нижній частині фільтра, не перериваючи нормального водопостачання. Під дією перепаду тиску між входом і зливом фільтруючий елемент опускається вниз, стискаючи підтримуючу сітку пружину. Верхня частина сітки виходить з-під ковпачка, а кільце, що розділяє сітку зовні, перекриває доступ не фільтрованої води до нижньої частини сітки. Тепер вода фільтрується через верхню, не засмічену, частина сітки. Фільтрована вода надходить як у систему водопостачання, так і всередину фільтруючого елемента, де встановлена ​​турбіна, яка під тиском води починає обертатися зі швидкістю 300 оборотів в хвилину, промиваючи зсередини весь фільтруючий елемент під сильним напором і змиваючи механічні домішки, Що осіли на зовнішній поверхні сітки. Весь процес промивки займає від 15 до 30 сек. Після закриття зливного крана пружина повертає сітку у вихідне положення.

Величина комірки сітки може бути 20, 50, 100, 200, 300 або 500 мікрон для фільтрів F76 з розміром під'єднання від 0,5 до 2 дюймів. Фільтри для холодної води (до 40 0С) мають прозору колбу з ударостійкого синтетичного матеріалу, а для гарячої води (до 70 0С) - колбу з червоної бронзи. Для промислових фільтрів розміром від 3 до 4 дюймів осередок виготовляється величиною 100 і 200 мікрон і колба - тільки їх червоної бронзи.

Фільтри сімейства Хоневелл умовно розділені на декілька груп за конструкцією і комплектності. Так фільтри з клапаном пониження тиску називаються комбінованими фільтрами і включають в позначенні марки фільтра букву "K" (FK76, FK74). До комбінованих фільтрів відносяться також найбільш складні HV20D і HS10, на яких додатково встановлені зворотний клапан на вході і запірний на виході. Фільтри, що мають у своїй назві літеру "С" (FK76С, F76С, FK74С, F74С), можуть бути встановлені як на горизонтальну, так і вертикальну водопровідну трубу за допомогою поворотного фланця. Буква "N" у назві фільтра означає, що фільтр поставляється без поворотного фланця (FKN76С, FN76С, FKN74С, FN74С).

Всі перераховані вище фільтри включають в себе механізм зворотного промивання, що істотно відрізняють їх за ціною від звичайних фільтрів зі змінним фільтруючим елементом. Окремо в цій групі стоять фільтри серії F74, корпус яких виготовлений не з латуні, а із пластмаси. Вони умовно виділені в групу "ЕКО" фільтрів, що мають менші розміри і меншу вартість. До цієї ж групи належать фільтри "Міні-плюс" або FF06, так звані промивні, тобто. без механізму зворотного промивання, але з краном зливу, що дозволяє періодично зливати механічний відстій з зовнішньої поверхні сітки фільтруючого елемента, яка теж виготовлена ​​з нержавіючої сталі. Фільтри та комбіновані фільтри серії F74 випускаються з осередками розміром 50 і 100 мікрон і тільки для холодної води (до 30 град. С). Промивні фільтри "Міні-плюс" виготовляються як для холодної (до 40 град. С), так і для гарячої (до 80 град. С) води з осередком 100 мікрон. Зовні вони виглядають як зменшена копія фільтрів F76, зберігаючи надійний і солідний зовнішній вигляд продукції німецького виробника.

Кілька слів про автоматичне приводі зворотної промивки. Привід має 16 програм, що дозволяють змінювати період промивання фільтру від 4 хвилин до 3 місяців. Програмування здійснюється або за допомогою набору перемичок в найбільш простому і дешевому варіанті або за допомогою кнопки на задній стінці пристрою простим набором на дисплеї телефону одній з 16 програм. Привід встановлюється на фільтрі замість знімною ручки клапана зливу на передбаченому з'єднанні. Передбачена також можливість включення приводу від датчика перепаду тиску (при раптовому засміченні фільтра) у тому випадку, коли можливо раптове засмічення фільтру у разі гідравлічного удару або іншого непередбаченого збільшення кількості бруду в системі водопроводу.

Клапани пониження тиску, якими комплектуються комбіновані фільтри, дозволяють знижувати тиск на виході з 16 атм. до 1,5 - 6,0 атм. на виході. Редукційні клапани виробляються і як самостійні вироби, які становлять значну частину продукції заводу Honeywell Браукманн. Найбільш поширені моделі D06F з різьбовими з'єднаннями від 0,5 до 2 дюймів для холодної (40 0С, макс. Тиск 16 атм) і гарячої (70 0С, макс. Тиск 25 атм.) води, D04 з різьбовими з'єднаннями ½, ¾ дюйма (70 0С, макс. тиск 16 атм), фланцеві (40-250 мм) D15, D16, D17, D205 (70 0С, макс. тиск 16 атм.). Клапани пониження тиску є збалансованими клапанами, які підтримують постійне заданий тиск на виході незалежно від витрати води і від коливань тиску на вході. Установка клапанів пониження тиску необхідна в квартирах висотних будинків, особливо новобудов, де тиск води може досягати високих значень і служити причиною небезпечних протікання води, а часто і затоплення нижніх поверхів.

На закінчення можна визначити основні переваги фільтрів та комбінованих фільтрів Хоневелл:

• Практично вічні фільтруючі елементи.

• Простота обслуговування.

• Висока надійність і стійкість до гідроудару.

• Чудовий зовнішній вигляд і солідність.

• Великий вибір конструкцій і можливостей для монтажу.

Для нашої будівлі ми обираємо фільтри тонкого очищення Honeywell MINI PLUS Braukmann FK06 AA з регулятором тиску.

Малюнок 2 - фільтри тонкого очищення Honeywell MINI PLUS Braukmann FK06.


3.3 Осадовий фільтр

У кожній квартирі, перед лічильником води, встановлюємо осадовий фільтр.

Фільтр осадовий - один з видів арматури, виконує очисні функції як у системах опалення, так і водопостачання. У системах опалення використовується фільтр осадовий, установлюваний, як правило, на вході теплоносія в котел (зворотна магістраль), хоча можливий варіант установки фільтра і на магістралі, що подає. Доцільно встановлювати Фільтр осадовий перед насосними установками. У системах водопостачання також використовуються фільтри грубого очищення, аналогічні вищезгаданим, але необхідно пам'ятати, що згаданий Фільтр осадовий забезпечують тільки очищення від механічних частинок, а для повноцінної підготовки води для пиття необхідні спеціальні фільтрувальні установки (у залежності від якості води). Але це вже не арматура.