Смекни!
smekni.com

Правила заповнення вантажної митної декларації (стр. 5 из 5)

При нарахуванні податку на додану вартість:

4.1. Митна вартість товару, зазначена в графі 45, збільшена на суму мита (для товарів, що підлягають обкладенню митом) та акцизного збору (для товарів, що підлягають обкладенню акцизним збором).

4.2. Фактурна вартість товару, зазначена в графі 42, збільшена на суму мита (для товарів, що підлягають обкладенню митом) та акцизного збору (для товарів, що підлягають обкладенню акцизним збором), – якщо митна вартість товару менша, ніж фактурна вартість.

4.3. Митна вартість товару, зазначена в графі 45, або фактурна вартість товару, зазначена в графі 42, збільшена на суму умовно нарахованих мита й акцизного збору – при нарахуванні податку умовно.

У третій колонці «Ставка» зазначаються:

1. При нарахуванні митних зборів – установлений чинним законодавством розмір ставки митних зборів. При нарахуванні митного збору за перебування товарів та інших предметів під митним контролем – крім розміру ставки, також кількість днів перебування їх під митним контролем, що враховуються при нарахуванні збору.

2. При нарахуванні мита – установлений чинним законодавством розмір ставки мита.

3. При нарахуванні акцизного збору – установлений чинним законодавством розмір ставки акцизного збору.

4. При нарахуванні податку на додану вартість – установлений чинним законодавством розмір ставки податку на додану вартість.

У четвертій колонці «Сума» наводиться нарахована сума відповідного податку або збору.

У п'ятій колонці «Спосіб платежу» зазначається код способу розрахунку відповідно до Класифікатора способів розрахунку.

Графа 48 «Відстрочення платежів»

Порядок використання графи встановлюється Державною митною службою України залежно від митного режиму.

Графа 49 «Найменування складу»

Порядок використання графи встановлюється Державною митною службою України залежно від митного режиму.

Графа 50 «Довіритель»

У графі зазначаються відомості (назва, місцезнаходження, код ЄДРПОУ, номер телефону) про підприємство-перевізника (або експедитора) та персональні дані безпосереднього виконавця перевезення товарів (на основі пред'явленого паспорта). На зворотному боці кожного аркуша ВМД наводиться письмове зобов'язання цього виконавця перевезення про доставку товарів:

«Я, ______________________________________________________,

(прізвище, ім'я та по батькові; номер і серія паспорта)

ознайомлений зі змістом статей ____________ Митного кодексу України й зобов'язуюсь доставити задекларовані товари в митницю призначення в установлений строк».

Це зобов'язання обов'язково підписується представником перевізника – виконавцем перевезення на кожному аркуші та завіряється особистою номерною печаткою посадової особи митниці.

Графа 51 «Митниця країни транзиту»

У першій колонці графи зазначається дата, до якої включно задекларовані товари потрібно доставити в митницю призначення.

У разі зміни в установленому порядку строку доставки товарів у митницю призначення нова дата, до якої включно задекларовані товари мають бути доставлені в митницю призначення, зазначається поруч з попередньою датою.

Якщо перевізником не виконано зобов'язання щодо доставки в митницю призначення в установлений строк товарів, що перевозилися з наданням фінансових гарантій митним органам, то в колонках графи 51, розміщених під літерною графою «C», митним органом зазначаються дата й номер документа, за яким стягнуто податки та збори до державного бюджету, і сума стягнених податків та зборів.

Графа 52 «Гарантія не дійсна для…»

Порядок використання графи встановлюється Держмитслужбою України залежно від митного режиму.

Графа 53 «Митниця в країні призначення»

Порядок використання графи встановлюється Державною митною службою України залежно від митного режиму.

Графа 54 «Місце та дата»

У графі зазначаються місцезнаходження (місце проживання) декларанта, дата заповнення декларації, прізвище, ініціали, посада особи – співробітника підприємства-декларанта, зазначеного в графі 14, проставляється її особистий підпис, а також наводяться номер телефону декларанта, номер Кваліфікаційного свідоцтва особи, уповноваженої на декларування (у разі видачі його митницею), електронна адреса (за наявності).

Ці відомості завіряються печаткою організації-декларанта, яка містить код за ЄДРПОУ.

Ця печатка також проставляється на вільному полі над верхньою графою 33 додаткових аркушів вантажної митної декларації та на кожному аркуші специфікації довільної форми, що використовується замість додаткових аркушів.


Список використаної літератури

1. Бахрамов Ю. Организация внешнеэкономической деятельности. – СПб., 2000.

2. Боринець С. Міжнародні валютно-фінансові відносини. Підручник. – К.: Знання, 2000. – 305 с.

3. Внешнеэкономическая деятельност: Учеб-практ. пособие: 2-е изд. /Е.Ф. Прокушев. – М.:, ЮНИТИ 1999.

4. Внешнеэкономическая деятельность предприятия /Под ред. Л.Е. Стровского – М.: ЮНИТИ, 2001. – 823 с.

5. Грачев Ю.Н. Внешнеэкономическая деятельность. Организация и техника внешнеэкономических операций: Учеб.-практ. пособие. – М: ЮНИТИ, 2000.

6. Закон України «Про операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах» зі змінами і доповненнями від 4 жовтня 2001 p. №2761 – III.

7. Інструкція Національного банку «Про безготівкові розрахунки в господарському обороті України», від 19 лютого 1998 року №7.

8. Между народные валютно-кредитные и финансовые отношения / Под ред. Красавиной.-М., 2000.

9. Международные экономические отношения. Учебник. /Под общей ред. проф. В.Е. Рыбалкина. – М.: ЮНИТИ, 2001.

10. Мировая экономика. Учебник. /Под ред. д.э.н., проф. А.С. Булатова. – М.: Юристъ, 2002.

11. Пебло М. Международные экономические, валютные и финансовые отношения: Пер. с фр. / Под ред. Н.С. Бабинцевой. – М.: Прогресе, 1994. 496 с.