Смекни!
smekni.com

Організація роботи дільничної станції Хутір-Михайлівський (стр. 3 из 6)

- контроль дотримання плану формування поїздів, вимог ПТЕ, установлених норм ваги і довжини формованих поїздів;

- забезпечення схоронності перевізних документів;

- облік і контроль за своєчасним відправленням вагонів зі станції;

- ведення установлених форм обліку і звітності;

- передачу інформації на поїзди;

- відстеження конвенційних заборон;

- корегування ТГНЛ на підставі повідомлень ВУ-23, оперативних указівок, наказів;

- дачу оперативних повідомлень;

- штемпелювання поїзних перевізних документів;

- повідомлення працівників НОРБ про наявність вантажів, що підлягають охороні;

- обліку просування вагонів з вантажами ВМ, негабаритними вантажами, транспортерами, ешелонами і транспортом, рефрижераторними секціями;

- дотримання встановлених норм і часу на обробку поїздів і документів;

- збереження таємниці інформації обмеженого користування, що знаходяться в перевізних документах.

Працівники СТЦ несуть відповідальність за виконання плану формування поїздів, схоронність перевізних документів, повноту і правильність добірки документів, складання натурного листа, складання актів загальної форми, корегування ТГНЛ, дачу оперативних повідомлень, якісне штемпелювання перевізних документів, збереження таємниці інформації, що знаходиться в перевізних документах.

Керівництво роботою СТЦ здійснює начальник станційного технологічного центра обробки поїзної інформації і перевізних документів (НСТЦ).

Списування номерів вагонів прибуваючих поїздів і поїздів, що відправляються, виконуються оператором ЕОМ 3 розряду за допомогою АРМа поста списування, що встановлені на постах №1, №4. Дані з АРМів постів списування передаються в Конотоп на сервер РІСЦ-5 для звірення з ТНГЛ. Після звірення переданих даних у сервері на АРМ оператора ЕОМ 4 розряду (телетайпіст) передаються всі номери списаних вагонів. У випадку надходженні даних на АРМ оператора ЕОМ 4 розряду (телетайпіста) про невідповідність номерів списаних вагонів він повідомляє оператора ЕОМ 3 розряду (поста списування) з метою звірення номерів вагонів у складі поїзда з виходом на колію прийому.

Після проходу поїзда через тензометричні динамічні ваги оператор ЕОМ 3 розряду поста №1 одержує результати зважування, бере довідку №136 і робить корегування (уводить номер поїзда та індекс). Після чого передає інформацію на сервер і АРМ оператора ЕОМ 4 розряду (телетайпіста).

У ТГНЛ повинен бути чітко записаний номер хвостового вагона, прізвище старшого оператора СТЦ і прізвище оператора ЕОМ 3 розряду. При розбіжностях кількості вагонів фактично прибулих і в ТГНЛ, і невідповідності номерів вагонів прибулих у поїзді та у ТГНЛ, старший оператор СТЦ через оператора ЕОМ 3 розряду або іншого працівника станції перевіряє їх на коліях станції.

технічна контора обладнана: прямим телефонним зв'язком із ДСП, двостороннім парковим зв'язком, пневмопоштою, телефонним зв'язком, АРМами старшого оператора СТЦ.

Перелік необхідного устаткування технічної контори приведений у доповненні 5.

Працівники технічної контори при виконанні доручених обов'язків керуються:

- інформаційно-довідковими матеріалами;

- альбомами схем залізниць;

- алфавітним списком станцій і картами схем залізниць з нумерацією сітьових станцій і ділянок;

- таблицями для визначення умовної ваги, тари і довжини рухомого складу;

- правилами перевезень вантажів і тарифами на вантажні залізничні перевезення;

- технологічним процесом роботи станції;

- посадовими інструкціями;

- таблицями єдиної сітьової розмітки;

- інструктивними вказівками по складанню натурного листа;

- інструкцією з кодування вихідної інформації;

- наказами залізниць України, УЗ про обмеження пропуску окремих вантажів (конвекційних заборони);

- планом формування і графіком руху поїздів;

Робочі місця працівників, що обробляють перевізні документи в станційному технологічному центрі розташовані з урахуванням потоковості обробки поїзних документів.

Попередня обробка інформації про підхід поїздів і підготовка документів для розформування поїздів

Інформацію про склад поїздів, що прибувають у розформування, оператор ЕОМ 4 розряду контори передачі отримує з АСКВП УЗ.

Оператор ЕОМ 4 розряду (накопичувач) розмічає ТГНЛ і передає маневровому диспетчерові.

Перевізні документи парних та непарний поїзд, що підлягає розформуванню, від локомотивної бригади забирає ДСПП, перевіряє цілісність і схоронність пакетів та доставляє в СТЦ.

Порядок оформлення прийому перевізних документів приведений у доповненні 8.

Старший оператор СТЦ робить перевірку відповідності ТГНЛ із даними списування вагонів і звіряє номер хвостового вагона з черговим по станції, корегує ТГНЛ. Одержавши документи, перевіряють їхню повноту, нумерує, записує в книгу їхня кількість і передає в обробку відповідно до технологічного ланцюжка, після обробки документів штемпелює і передає оператору ЕОМ 4 розряду (накопичувачу). Оператор ЕОМ 4 розряду (накопичувач) ТГНЛ передає маневровому диспетчеру для складання сортувального листка.

Документи на поїзди, що надходять з Московської залізниці, штемпелюються штемпелем «ЗЕРНОВО-ПРИЙНЯТИЙ» у графах 47, 57, 58 і 96.

Документи на вагони, що прибувають під вивантаження, оператор ЕОМ 4 розряду (накопичувач) штемпелює календарним штемпелем ст. Хутір-Михайлівський із вказівкою номера поїзда і часу прибуття поїзда. Штемпель проставляється у вагонному листі і накладній.

Документи на місцеві вагони записуються в книгу ГУ-48 і здаються під розпис товарному касирові. Місцеві вагони в натурному листі умовно розмічаються трикутником.

При відсутності вагонного листа, 1, 2, 4, 5 листи документів СМГС або неповноти документів ГУ-29 Оператор ЕОМ 4 розряду (накопичувач) оформляє акт загальної форми ГУ-23 у 3-х екземплярах, дає оперативне повідомлення. Один екземпляр акта залишається в справах станції, два екземпляри – вкладаються у вантажні документи.

При затримці вагонів по технічним несправностях працівники ПТО складають повідомлення форми ВУ-23М, підписує його ДСЦ. Оператор ПТО повідомляє старшому оператору СТЦ час виявлення несправності, що зазначена в акті ф. ВУ-23М в графі «виявлене». Старший оператор СТЦ при складанні акта ф. ГУ-23 указує час, переданий оператором ПТО. Оператор ЕОМ 4 розряду (накопичувач) при заповненні журналу «Відчеплення РД» ставить час зазначене в акті ф. ГУ-23. На підставі повідомлення форми ВУ-36 оператор ЕОМ 4 розряду (накопичувач) робить відмітку в книзі про вихід вагона з ремонту, оформляє наряд на прибирання вагона.

Розмічений сортувальний листок ДСЦ передає оператору ЕОМ 4 розряду (накопичувачу), що веде в АРМі безперервний облік наявності і розташування вагонів на сортувально-відправних коліях по призначенням плану формування поїздів.

Номера вагонів заносяться в АРМ оператора ЕОМ 4 розряду (накопичувача) у такому порядку, у якому вони розташовуються на коліях сортувального парку після розформування. У такій же послідовності оператор ЕОМ 4 розряду (накопичувач) розкладає у визначені комірки вантажні документи, що надійшли після обробки і перевірки їхньої цілісності і наявності додаткових документів згідно графи 23.

При наявності вагонів, що підлягають охороні, оператор ЕОМ 4 розряду (накопичувач) записує їх у книгу здачі під охорону, повідомляє працівників НОРБ із наступним їхнім розписом.

Порожні вагони, вагони, що прибули під вивантаження на ст. Зернове, Чигинок, Перемога, Свесу, Ямпіль і місцеві після огляду їх працівниками ПТО, ПКО в сортувальному листку розмічаються оператором ЕОМ 4 розряду (накопичувачем) під який вантаж придатний вагон.

Забезпечення взаємодії роботи станції і прилягаючих ділянок

Найважливішою умовою для безперешкодного пропуску вагонопотоку по ділянках і своєчасній його переробці на станції є забезпечення взаємодії в роботі з ДСП станцій і ДНЦ ділянок здійсненню регулювання підведення і відправлення поїздів.

Ефективність взаємодії залежить від раціонального використання технічних засобів станції, колійного розвитку і сортувальних пристосувань. Найбільш ефективними методами є:

- швидке звільнення колій прийому за рахунок формування довгоскладових поїздів;

- своєчасна підготовка колій відправлення для перестановки поїздів, накопичених в сортувальному парку;

- звільнення гірки від переробки місцевих вагонів, вагонів з ремонту, затриманих вагонів;

- відправлення поїздів свого формування на Конотоп з 14–17 колій сортувально-відправного парку

- прискорення обробки поїздів і перевізних документів;

- підв'язка локомотивів під готові поїзди за рахунок скорочення часу простою їх на станції.

Технологія обробки поїздів, що надходять у переробку. Обробка поїздів по прибуттю на станцію

При виході поїзда із сусідньої станції черговий по станції по двосторонньому парковому зв'язку сповіщає причетних працівників про номер поїзда і колії прийому для підготовки до зустрічі прибуваючого поїзда працівниками, що беруть участь у його обробці, а також дає вказівки регулювальнику швидкості руху вагонів (РШРВ) про закріплення поїзда на колії прибуття, а також ОПЦ №1 про включення і приведення в робоче положення динамічних тензометричних ваг.

Порядок закріплення поїзда викладений у п. 3.10 ТРА станції.

Працівники ПТО, ПКО розташовуються на середині міжколійя по обидва боки, по одному з кожної сторони, і оглядають поїзд під час руху. Працівники ПТО звертають при цьому увагу на ходові частини, гальмове обладнання й автозчепний пристрій, а працівники ПКО – на стан люків і дверей, кузовів вагонів, правильність розміщення і кріплення вантажів на відкритому рухомому складі.

Оператор ЕОМ 3 розряду (поста списування), робить списування номерів вагонів у порядку їхнього розташування і вводить номери вагонів АРМ поста списування.