Смекни!
smekni.com

Організація роботи дільничної станції Хутір-Михайлівський (стр. 5 из 6)

Після закінчення маневрової роботи складач поїздів або за його вказівкою регулювальник швидкості руху вагонів зобов'язані оглянути вагони, з якими проводилась маневрова робота. У випадку виявлення будь-яких пошкоджень (відсутність або порушення ЗПУ, розлад навантаження й інші) зобов'язані доповісти ДСЦ.

Довгоскладові поїзди на Конотоп, Брянськ формуються на сортувальних коліях станції. При цьому основна частина поїзда переставляється на одну з вільних приймально-відправних колій (7, 6, 11). Хвостова частина довгоскладового поїзда залишається на одній із сортувальних колій, а при пред'явленні працівникам ПТО сформованого поїзда хвостова частина з'єднується з основною частиною поїзда.

Порядок роботи гірки малої потужності, розміщення регулювальників швидкості руху вагонів викладений у «Інструкції про порядок виконання маневрової роботи на гірці малої потужності станції Хутір-Михайлівський Південно-Західної залізниці». Порядок виконання операцій і норми часу на розформування, формування поїздів на гірці малої потужності показані на графіку.

При формуванні поїздів вагони, що вимагають охорони, ставляться в поїзд одною групою з включенням у неї вагона з перехідною площадкою або підготовленого критого вагона для проїзду наряду воєнізованої охорони. При відсутності вагона з перехідною площадкою або критого порожнього вагона, група вагонів, що підлягає охороні, ставиться в головну частину поїзда не далі 5-ти вагонів від локомотива. У цьому випадку дозволяється проїзд стрільця в кабіні локомотива поїзда. У випадку порушення порядку формування поїзда з вагонами, що охороняються стрілець має право відмовитися від супроводу цих вагонів, про що доповідає начальнику варти воєнізованої охорони і черговому по станції або маневровому диспетчері.

При формуванні великовагових і довгоскладових поїздів порожні вагони необхідно ставити в останню третину поїзда.

Маневри з вагонами, зайнятими людьми, вантажами окремих категорій і з рухомим складом, що вимагає особливої обережності, виконується з дотриманням правил, що передбачені Інструкцією руху поїздів і маневрової роботи на залізницях України.

Організація місцевої роботи

Місцева робота на дільничній станції включає:

- маневрову роботу з вагонами, що надходять під вивантаження, навантаження, перевантаження;

- виконання вантажних операцій на коліях загального користування, контейнерному майданчику, під'їзних коліях.

Маневровий диспетчер здійснює оперативне керівництво маневровою роботою по обслуговуванню вантажних пунктів і контролює виконанням плану навантаження і вивантаження.

Маневровий диспетчер забезпечує:

- виконання змінного плану вантажної роботи;

- своєчасну подачу місцевих вагонів на вантажні пункти, розміщення і прибирання вагонів з вантажних фронтів, що обслуговуються локомотивом станції;

- оперативний облік вантажної роботи.

Керівництво місцевою роботою маневровий диспетчер здійснює на підставі:

- плану роботи станції на зміну, що одержує від начальника станції або його заступників;

- технологічним процесом станції.

Керівництво місцевою роботою базується на диспетчерському методі, основою якого є:

- ведення безперервного номерного обліку, розташування і стан місцевих вагонів на станційних навантажувально-розвантажувальних коліях;

- постійна інформація про підхід поїздів і вагонів з вантажами, про хід виконання вантажних операцій;

- планування роботи подачі вагонів на вантажні пункти і прибирання вагонів з вантажних колій.

При заступанні на чергування маневровий диспетчер знайомиться зі змінним планом роботи, наявністю місцевих вагонів на коліях станції, вантажних пунктах і під'їзних коліях, ходом навантажувальна-розвантажувальних робіт, а також з даними інформації про підхід місцевих вагонів. Проаналізувавши всі початкові фактори, він ознайомлює виконавців із планом вантажної роботи.

Керуючись інформацією про підхід вагонів під вивантаження (навантаження), даними безперервного обліку наявності вагонів, розташування і їхній стан (навантажений – вивантажений) на станційних і під'їзних коліях, маневровий диспетчер планує маневрову роботу з подачі і прибирання вагонів і дає завдання на виконання маневрової роботи бригаді складачів.

Складач поїздів, керуючись завданням маневрового диспетчера, робить добірку місцевих вагонів по пунктах подачі з таким розрахунком, щоб забезпечити найменшу витрату часу і маневрових засобів на подачу, розміщення і прибирання вагонів з вантажних пунктів.

У процесі виконання вантажних операцій старші прийомоздавальники 4 розряду періодично інформують ДСЦ про хід виконання вантажних операцій і передбачуваний час їхнього закінчення, а по закінченні навантаження або вивантаження повідомляє ДСЦ дані про завантажені вагони з вказуванням номерів вагонів і станції призначення, роду вантажу.

На підставі отриманої інформації про закінчення вантажних операцій, маневровий диспетчер дає завдання складачу поїздів на прибирання вагонів з вантажних пунктів.

Після закінчення обслуговування вантажних пунктів, складач поїздів доповідає маневровому диспетчеру про виконану роботу.

Одержавши письмове повідомлення від відповідального представника вантажоодержувача або відправника вантажу про закінчення вантажних операцій на під'їзній колії підприємства або місць загального користування, старший прийомоздавач ІV розряду зобов'язаний перевірити очищення вагонів від залишків вантажу і сміття, зняття наклейок, реквізитів кріплення, чи стерті всі розмітки на кузові вагона, чи закриті борти, люки, двері вагонів. До повного очищення вагонів вантажна операція вважається не закінченою, вагон від вантажоодержувача не приймається з нарахуванням на нього плати за користування вагоном за увесь час його затримки. При виявленні ушкоджень вагонів старший прийомоздавальник 4 розряду зобов'язаний повідомити оператору ПТО для огляду вагонів оглядачем вагонів і складання акта про ушкодження вагона. Ушкоджені вагони, а також недовивантажені, з залишками вантажу, з місць навантаження-вивантаження не забираються.

За умови, що вагон очищений і технічно справний після вивантаження, старший прийомоздавач 4 розряди дає наряд маневровому диспетчеру на прибирання вагонів з під'їзної колії або місця загального користування.

Перед заїздом маневрового локомотива на виставочні колії ТОВ «Росагроінвест» для прибирання вагонів після виконання вантажних операцій, ДСЦ повідомляє оператору ПТО про прибирання вагонів. Оператор ПТО зобов'язаний направити оглядачів вагонів для приймання вагонів у технічному відношенні. До закінчення огляду вагонів оглядачами, забороняється їхнє забирання з фронтів навантаження або вивантаження, з виставочних колій ТОВ «Росагроінвест».

При прибиранні вагонів із під’їзної колії ДП «Середино-Будский лісгосп», огляд у технічному відношенні робить складач поїздів станції. При виявленні ушкоджених вагонів з відповідального простою підприємства, що виконувало вантажної операції, вагони не знімаються. Пам'ятка старшим прийомоздавачем закривається тільки після оформлення відповідних документів на зняття суми нанесеного збитку.

Після виконання операцій по причепленню місцевих вагонів до поїзда, маневровий диспетчер зобов'язаний пред'явити їх до технічного і комерційного огляду з записом у книгу форми ВУ-14.

По станції злив (налив) нафтопродуктів виконується на колії №54, 55 оборотного локомотивного депо, фронт одночасного зливу (наливу) – один вагон. Злив (налив) нафтопродуктів виконується по закритих чистих трубопроводах насосом у місткість №2 РВС 1000. Між станцією і базою палива локомотивного депо встановлений телефонний зв'язок.

Усі вагони з нафтопродуктами, що прибувають на ст. Хутір-Михайлівський оглядаються працівниками ПТО та ПКО, згідно Правил комерційного і технічного огляду поїздів, у поїздах на коліях станції. Огляд цистерн зі світлими нафтопродуктами, що прибувають у супроводі стрільців воєнізованої охорони, здійснюється в їх присутності.

При виявленні некомплектності та несправності вузлів і деталей цистерни в т.ч. пломбувальних вушок, складаються акти форми ГУ-23, ГУ-106. дається оперативне повідомлення у встановлені адреси.

При виявленні цистерн з ознаками крадіжки вантажу або інших комерційних несправностей, що загрожує схоронності вантажу або створює умови для їхньої крадіжки, доступ до вантажу негайно усувається накладанням ЗПУ. У разі потреби проводяться заходи щодо схоронності слідів крадіжки і негайно інформується підрозділ відомчої воєнізованої охорони, черговий частина лінійного відділення міліції на залізничному транспорті. В акті загальної форми вказується прізвище і посада працівників, яким передана інформація та час її передачі.

В усіх випадках виявлення комерційних несправностей складається акт загальної форми ГУ-23, підписується працівниками, що здійснювали комерційний огляд, однак не менш двох осіб.

Про майбутню подачу цистерн на колії №54, 55 старший прийомоздавач 4 розряду повідомляє чергового по депо. Відповідальний працівник ТНТС, який призначається наказом начальника локомотивного депо, отримавши інформацію про майбутню подачу цистерни, дає вказівку про підготовку фронту зливу або наливу, механізмів, пристосувань та пристроїв.

Цистерна, що подається на колії №54, 55 зустрічається старшим прийомоздавачем 4 розряду і представником ТНТС, які перевіряють: технічний стан цистерни, наявність пломб і звірення відбитків на них з тими, які зазначені в перевізних документах, справність зливних приладів і пристосувань. До подачі цистерни під вивантаження відповідальний працівник ТНТС, що має доручення на одержання нафтопродуктів зі станції, проводить розкредитівку перевізних документів, одержує паспорт якості і накладну на вантаж. Відвантаження світлих нафтопродуктів зі складу ТНТС здійснюються згідно наказу НЗТ.